|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#21 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
זה לא נכון, לא פעם בדקו את העניין לגבי הסידן. הכוונה היא שבחלב פחות מ5 אחוז שומן, הסידן לא נשמר במוצר ואיכותו נפגמת או נהרסת כבר בתהליך הייצור, ואין כמעט ספיגה בצריכתו. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#23 |
חבר פעיל
|
![]() כמה השומן? –וכאן הפתעה לטובה ! מתברר שבמוצרי חלב המכילים אחוז שומן נמוך של 0 –% 1.5 ספיגת הסידן נפגמת במידת מה . אין הדבר אומר שיש לכם אישור מהדיאטנית לאכול גבינות מאוד שמנות. רצוי לשמור על טווח של 3 – 5% שמאפשר ספיגה מקסימלית של סידן עם וכמות שומן וקלוריות סבירה.
-אל תיבהלו מלקטוז ומאחוזי שומן בינוניים הלקטוז או סוכר החלב, משפר גם הוא את ספיגת הסידן ממוצרי חלב. כמוהו גם השומן. מתברר שבמוצרי חלב המכילים אחוז שומן נמוך של 0 –% 3 ספיגת הסידן נפגמת. אין הדבר אומר שיש לאכול גבינות שמנות אולם רצוי לשמור על טווח של 3 – 5% שמאפשר ספיגה מקסימלית של הסידן ויחד עם זאת מספק גם כמות שומן סבירה. אני לא יודע איפה נמצא המקור אבל מצאתי מתוך 2 מאמרים חשובים על החלב. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Banned
|
![]() מאמר גם אני יכול לכתוב, וגם אח שלי הקטן בן בן ה17.
מחקרים הם הקובעים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() בקשר למחקרים כמו שמשה כבר נראה לי כתב פה, צריך לדעת איך לקרוא מחקרים ואיך להסיק מהם את המסקנה הנכונה.
יש מחקרים שמוזמנים ע"י חברות מקצועיות כדי שיבדקו את המוצר שלהם וזה לא כל כך אוביקטיבי בדרך כלל. צריך גם לראות שמהמכון שעשה את המחקר הוא מכון ידוע שנחשב לרמה גבוהה ואמין.
![]() |
#27 |
|
![]() "ליאורה חוברה דיאטנית קלינית מזה 21 שנה ויועצת לענייני תזונה של מחלבות גד . בעלת תואר שני M.Sc. מבי"הס לרפואה של אוניברסיטת ת"א. בעלת וותק רב שנים בתחום התזונה הקלינית וייעוץ בתחום המזון, התמחתה 10 שנים כדיאטנית קלינית בבי"הח איכילוב. מומחית בתחום הרפואה המשלימה: רפואה סינית, צמחי מרפא וארומתרפיה. בעלת שם בטיפול רפואי קליני- מערבי המשלב את תחומי הרפואה המשלימה. מרצה במסגרות מקצועיות שונות של רופאים ודיאטניות, כמו גם לקהל הרחב. בעלת טורים מקצועיים קבועים בעיתונות ובטלויזיה."
בקיצור, דיאטנית פופוליסטית , שסיימה ללמוד לפני 21 שנה ובמקום לקרוא מחקרים עברה לקקמייקה האלטרנטיבית. כמה לא מפתיע...
![]() |
#28 | |
|
![]() ציטוט:
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
|
![]() גם לזה שכתב על החלב יש שם, ככה זה, כשאתה עובר לדמגוגיה זולה ושקרים נטרופטיים ,אתה יכול למכור ספרים/להגיש תוכניות טלויזיה ולהיות עשיר.
המיעוט מבינהם שאכן מבין במה הוא עושה ,אף פעם לא יקבל כל כך הרבה הכרה ופרסום...
![]() |
#30 |
חבר פעיל
|
![]() אז אני יכול להגיד לכם שחלב רזה משמין יותר מחלב מלא (אחוזי שומן נמוכים).
וזה למה? עצם זה שאנחנו צורכים חלב מופחת שומן, גורם לנו לצרוך אותו במידה גדולה יותר וככה בעצם עשינו ההפך! צרכנו יותר חלב ויותר שומן רווי. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
מחקרים: חלב מלא מגן מפני סרטן הערמונית שני מחקרים גדולים שמתפרסמים השבוע קובעים כי עלול להיות קשר בין שתיית חלב רזה לבין סיכון-יתר להתפתחות סרטן הערמונית שני מחקרים חדשים, שהתפרסמו בכתב-העת האמריקני לאפידמיולוגיה, בדקו את הקשר בין צריכת סידן ומוצרי חלב לבין סרטן הערמונית. במחקר הראשון ניתחו החוקרים מידע שהתקבל משאלון בענייני צריכת מזון. את השאלון מילאו 82,483 גברים שהשתתפו במחקר בשנים 2002-1993. 4,404 גברים מבין הנבדקים פיתחו סרטן בערמונית. כאשר בדקו החוקרים את קבוצות המזון השונות שמהן ניזונו הגברים שהשתתפו במחקר, התברר כי צריכת חלב דל-שומן, או חלב ללא שומן, העלתה את הסיכון להתפתחות גידולים מקומיים, או גידולים בדרגה נמוכה (גידולים מקומיים ולא אגרסיביים) באזור הערמונית. צריכת חלב בעל שיעורי שומן רגילים הורידה את הסיכון הזה. המחקר השני בדק הרגלי בריאות ודיאטה ב-293,888 גברים. בדומה למימצאי המחקר הראשון, צריכת חלב רזה היתה קשורה בהתפתחות סרטן ערמונית מפושט. עוד התברר, כי צריכת סידן ממוצרים שאינם מוצרי חלב (כגון שומשום, תרד, שקדים, שעועית צהובה וירוקה וסרדינים) היתה קשורה בירידה בסיכון לפתח סרטן ערמונית מקומי. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
חבר פעיל
|
![]() מה תוכל להגיד עכשיו משה?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
די כבר להתעסק בנושאים שוליים למען השם. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
|
![]() ציטוט:
![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
|
![]() ציטוט:
![]()
![]() |
![]() |
#36 | |||
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
חבר פעיל
|
![]() אני לא חושב שהנושא הזה שולי בכלל
אני זוכר שקראתי שחלב אחד אחוז שומן מגביר סיכוי לסרטן הערמונת או משהו וזה היה בידיעות אחרונות בכל מקרה מדי פעם פשוט עדיף לא לדעת דברים מסויימים |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
חבר מתחיל
|
![]() גם אני מאוד אוהבת מוצרי חלב, לא ידעתי שזה יכול ליגרום לסרטן,חלב זה בריא אבל אם אתה אוכל יותר מידי זה כבר לא טוב כבר לגוף,אז תנסה להפחית קצת.
![]() |
#40 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |