|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() מישו יודע כמה קלוריות בערך יש במנה פלאפל + טחינה\חומוס ?
סביבות ה800 ככה לא ? אה כן והכי חשוב .. כמה מזה זה שומן נראה לכם ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() לא יודע כמה אבל אני יודע שיש בזב שומן ממש הרבה החרא הזה זה כמו רעל זזה אחד המאכלים היותר לא בריאים שיש
![]() |
#3 |
אחראית תזונה ותוספים.
עוסק ב:: מדריכה בחדר כושר
|
![]() 600-800 תלוי כמה חומוס וכדורים כול כדור בסביבות 60-90 קלוריות יש גדלים שונים .
אני לא בטוחה כמה זה נכון אבל אולי בחלקי: כדורי הפלאפל עשויים מתערובת של גרעיני חומוס וכוסברה. עד כאן ממש בריאות. הבעיה היא שהכדורים מטוגנים בשמן עמוק ולכן עשירים בשומן. מנה, חצי מנה, עם חריף או בלי, הפלאפל הפך להיות המאכל הישראלי. כדורי הפלאפל אינם נחשבים ל"ג'אנק פוד" אלא כמאכל מזין ביותר. מנת פלאפל (מטוגן) כוללת בדרך כלל חמישה כדורים, אך ניתן גם להכין בבית ולאפות בתנור את הכדורים ואז מנה תיחשב כשבעה כדורים. להלן ערכו התזונתי של המאכל הלאומי. 100 גרם פלאפל (כדורים): קלוריות: 291 ק"ל חלבון: 9 גרם שומן: 15 גרם פחמימות: 30 גרם סידן: 100 מ"ג ברזל: 4,5 מ"ג אם קונים את הפלאפל בדוכן בחוץ, כדאי לעשות זאת במקום בו יודעים שהשמן מוחלף בתדירות גבוהה ונקי עד כמה שאפשר. אם זה שמן שכבר ראה הרבה כדורי פלאפל בעברו, זהו גם שמן לא כל כך בריא, כי שומן מתחמצן (מתקלקל) מטיגון לטיגון. אם אוכלים אותו כמנת מותרות של פעם בכמה זמן, אז אפשר לאכול עם הפיתה והסלטים, אבל אם אתם אוכלים פלאפל בתדירות גבוהה יותר, חשוב שתזכרו שכדורי פלאפל מהווים תחליף לבשר מבחינת הצריכה הקלורית (ללא הפיתה כמובן).
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() מההה ?? את רוצה להגיד לי שפלאפל זה סך הכל 9 אחוז שומן ?? אין מצב .. חשבתי משו כמו 30 ...
אם זה 9 אחוז שומן אני מתחיל להפציץ את זה כל יום אחרי אימון חח בואנהה |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
אחראית תזונה ותוספים.
עוסק ב:: מדריכה בחדר כושר
|
![]() 15 שומן 9 חלבון ב 100 משהו כמו 3-4 קציצות גדולות
![]() |
#6 |
מנהל מקצועי