ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 13-01-08, 01:31   #41
shikoLM
IsraelBody VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלshikoLM

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arsan
שמועות שמועות ושוב שמועות , אין סיבה שאם תכופף קצת יותר את התחת תפריש יותר הורמון גדילה ולהלן מחקר מיני רבים :
http://www.shobix.co.jp/ijshs/tempfi...2/20030038.pdf
אולי באמת "אין סיבה שאם תכופף קצת יותר את התחת תפריש יותר הורמון גדילה" כדברייך אבל המחקר שהבאת בהחלט לא תומך בטענה שלך (או עוסק בה בכלל, בטח שלא בצורה ישירה).
המחקר המדובר לא ביצע השוואה בין פרוטוקול אימון שכולל תרגילים מורכבים לבין פרוטוקול אימון שכולל תרגילים מבודדים אלא ביצע השוואה בין פרוטקולים שונים של אימון (5*90%,5*90%+1*50%,5*90%+1*30%,5*90%+1*20%) כאשר בכל הקבוצות שנבדקו האימון התבצע על ידי פשיטת ברכיים במכונה, כאשר הריכוז של הורמון הגדילה עלה ככל שעומס העבודה גדל.

shikoLM מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 13-01-08, 08:24   #42
Arsan
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי shikoLM
אולי באמת "אין סיבה שאם תכופף קצת יותר את התחת תפריש יותר הורמון גדילה" כדברייך אבל המחקר שהבאת בהחלט לא תומך בטענה שלך (או עוסק בה בכלל, בטח שלא בצורה ישירה).
המחקר המדובר לא ביצע השוואה בין פרוטוקול אימון שכולל תרגילים מורכבים לבין פרוטוקול אימון שכולל תרגילים מבודדים אלא ביצע השוואה בין פרוטקולים שונים של אימון (5*90%,5*90%+1*50%,5*90%+1*30%,5*90%+1*20%) כאשר בכל הקבוצות שנבדקו האימון התבצע על ידי פשיטת ברכיים במכונה, כאשר הריכוז של הורמון הגדילה עלה ככל שעומס העבודה גדל.
אשמח לראות מחקר שכן מאשש את הטענה שתרגילים מורכבים יותר מפרישים הורמונים כאלה ואחרים בצורה ששווה להתייחס אליהם
Arsan מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-01-08, 00:01   #43
shikoLM

הסמל האישי שלshikoLM

כמו שכתבתי בתחילת ההודעה הקודמת שלי יכול מאוד להיות שהצדק איתך אבל המחקר שהבאת לא מאשש את הטענה שלך (למרות שגם במחקר שהצגת המסקנות היו שעומס גדול יותר מוביל לריכוז גבוה יותר של gh, מה שמתקשר בצורה עקיפה ביותר לנושא המדובר).
מודה ומתוודה שמעולם לא התעמקתי בנושא ואני אשמח לראות את שאר המחקר "מיני רבים" שברשותך בנושא.

ישן 14-01-08, 00:12   #44
SiX PACK
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי שלSiX PACK

ציטוט:
כמו שכתבתי בתחילת ההודעה הקודמת שלי יכול מאוד להיות שהצדק איתך אבל המחקר שהבאת לא מאשש את הטענה שלך (למרות שגם במחקר שהצגת המסקנות היו שעומס גדול יותר מוביל לריכוז גבוה יותר של gh, מה שמתקשר בצורה עקיפה ביותר לנושא המדובר).
מודה ומתוודה שמעולם לא התעמקתי בנושא ואני אשמח לראות את שאר המחקר "מיני רבים" שברשותך בנושא.
אתה בעצמך יוצא פה בהצהרות למינהם, ולא מביא בסוסים או סיכמוין למה שאתה אומר.

עזוב עבודה כבדה, אפשר לעבוד כבד גם בלי דדליפט, זה לא העניין, וזה גם לא קשור לנושא, אפילו לא בצורה עקיפה, חתרתם לגמריי מהנושא.

Facebook
SiX PACK מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-01-08, 01:08   #45
shikoLM

הסמל האישי שלshikoLM

ציטוט:
פורסם במקור על ידי SiX PACK

עזוב עבודה כבדה, אפשר לעבוד כבד גם בלי דדליפט, זה לא העניין, וזה גם לא קשור לנושא, אפילו לא בצורה עקיפה, חתרתם לגמריי מהנושא.
אני אשמח לשמוע איזו אחת מן "ההצהרות" שלי לא גיבתי בסימוכין.

ישן 14-01-08, 01:22   #46
SiX PACK

הסמל האישי שלSiX PACK

ציטוט:
כרגיל אתה ממחזר תשובות של אחרים בלי להבין חצי ממה שנאמר.
אני אשמח לשמוע ממך את הניתוח האנטומי/קינזיולוגי/ביומכני מדוע התרגיל אסור לביצוע. עד אז, כהרגלך בקודש, מדובר בויכוח עקר.
ציטוט:
אני אשמח לשמוע איזו אחת מן "ההצהרות" שלי לא גיבתי בסימוכין.
אתה שולל את מה שאני אומר, משמע אתה מציב דיעה נגדית, ולא ראיתי ממך סימוכין, או איזה מאמר, או כמו שאתה אמרת, ניתוח אנטומי - קינזיולוגי - ביומכני. אבל לבקש ממני ידעת טוב מאוד.

Facebook
ישן 14-01-08, 01:33   #47
shikoLM

הסמל האישי שלshikoLM

אם היית קורא את ההודעות שלי במלואן היית מגלה שננתי מס' סיבות מדוע איסור על ביצוע דדליפט למתאמנים מתחילים הוא מגוחך.

ציטוט:
הטענה המוגכחת ביותר שנשמעת פה היא בדבר חוסר המוכנות הפיזית של מתאמן מתחיל לבצע את התנועה הנדרשת (בעיקר כמו שציינת זוקפי גו חלשים).
רק חבל שאלה שמעלים את הטענה הזאת מתעלמים מכמה עובדות חשובות.
א. התנועה המדוברת מבוצעת מס' לא מבוטל של פעמים על בסיס יומיומי בשלל וריאציות.
ב. אין שום כוונה שמתחיל ילמד לבצע את התרגיל ישר מן ההתחלה בעצימות גבוהה ולכן הסכנה לעומסים גדולים מיד בתחילת תקופת האימון בטלה ומבוטלת (ראה גם סעיף הבא).
ג. בתרגול טכניקה כאשר הביצוע הוא כמובן עם מוט ריק (ולעיתים קרובות גם במקרים של עבודה עד עצימות בינונית) המומנט על החוליות הלומבריות יהיה קטן יותר בהשוואה לתרגילים אחרים שמוצאים את דרכם לתוכניות רבות של מתאמנים מתחילים ללא התנגדות (חתירה כנגד פולי,פשיטת גו בספסל רומי וכו').
אם אתה רוצה הרחבה נוספת מעבר לכך אני יכול להוסיף גם סעיף על היעילות שלו (למרות שכבר מדובר בהתרחקות מהנושא המקורי של הדיון שהוא האם אסור למתאמנים מתחילים לבצע דדליפט ולא האם חובה עליהם לבצע אותו).

ישן 14-01-08, 01:43   #48
SiX PACK

הסמל האישי שלSiX PACK

ציטוט:
אם היית קורא את ההודעות שלי במלואן היית מגלה שננתי מס' סיבות מדוע איסור על ביצוע דדליפט למתאמנים מתחילים הוא מגוחך.

אם אתה רוצה הרחבה נוספת מעבר לכך אני יכול להוסיף גם סעיף על היעילות שלו (למרות שכבר מדובר בהתרחקות מהנושא המקורי של הדיון שהוא האם אסור למתאמנים מתחילים לבצע דדליפט ולא האם חובה עליהם לבצע אותו).
בדיוק זה מה שרציתי לרשום, אני לא רואה כל סיבה מיוחדת למה (?) לבצע אותו כמתאמן מתחיל.

כמו שידוע לך אני בדיעה שלא צריך לבצע אותו כמתאמן מתחיל, וזה לא בגלל שהוא מסוכן, אלא בגלל שהוא מסובך. אני לא רואה כל סיבה, מדוע ללכת ישר לקשה. יש מספיק תרגילים שיותר קלים ונוחים שבהם אפשר להעמיס משקל, בלי חשש לסכנה, ואני לא רואה טעם בלבצע דדליפט עם משקל קל.

תסכים איתי שהסכנה בדדליפט לפציעה מסויימת הוא יותר גדול מאשר שאר תרגילים מוכרים..?

בנוסף אני גם סבור שעבודה לא מבוקרת במשקלים בינוניים יכולים להביא לפריצת דיסק, בדיוק כמו אותם הכפיפות שאנו עושים בחיי היום יום בשלל הווריאציות ומקבלים פריצות דיסק.

בכל אופן אני לא רופא ולא חקרתי את העניין, לא קראתי מאמרים על הנושא, ואין לי נסיון אישי כי לא ביצעתי דדליפט כמתחיל, אבל אני עדיין סבור ואני אומר את זה מידע אישי, שיש לקחת את הזמן לפני שהולכים לבצע דדליפט.

אני צריך ללכת לישון, לילה טוב.

Facebook
ישן 14-01-08, 15:39   #49
shikoLM

הסמל האישי שלshikoLM

ציטוט:
כמו שידוע לך אני בדיעה שלא צריך לבצע אותו כמתאמן מתחיל, וזה לא בגלל שהוא מסוכן, אלא בגלל שהוא מסובך. אני לא רואה כל סיבה, מדוע ללכת ישר לקשה. יש מספיק תרגילים שיותר קלים ונוחים שבהם אפשר להעמיס משקל, בלי חשש לסכנה, ואני לא רואה טעם בלבצע דדליפט עם משקל קל.
אם כך אין גם טעם שמתאמן מתחיל יבצע סקוואט (או מס' לא מבוטל של תרגילים מורכבים אחרים) בתחילת תקופת האימון שלו או בכלל. הרי יש "מספיק תרגילים קלים ונוחים יותר שבהם אפשר להעמיס יותר משקל בלי חחש לסכנה" (לג-פרס לדוגמא) ומשום שטכניקה אי אפשר ללמד עם משקל כבד מה הטעם לבצע סקוואט עם משקל קל.
אני כמעט מתפתה לומר שמה הטעם לבצע סקוואט בכלל במהלך תקופת אימון של כל מתאמן ולא רק מתחיל, הרי לא משנה עד כמה פלג התחתון של אותו מתאמן "גדול וחזק" את הטכניקה הוא ילמד בעצימות נמוכה עם משקלים קלים.
הדבר כמובן נכון לכל תרגיל מורכב שמצריך לימוד של טכניקה ובטח שלא מוגבל לדדליפט ובגללו הטיעון שלך מגוחך.

ציטוט:
תסכים איתי שהסכנה בדדליפט לפציעה מסויימת הוא יותר גדול מאשר שאר תרגילים מוכרים..?

בנוסף אני גם סבור שעבודה לא מבוקרת במשקלים בינוניים יכולים להביא לפריצת דיסק, בדיוק כמו אותם הכפיפות שאנו עושים בחיי היום יום בשלל הווריאציות ומקבלים פריצות דיסק.
אתה מדבר על מצב של טכניקה לקויה ואם בטכניקה לקויה עסקינן ישנם לא מעט תרגילים אחרים שבביצוע לקוי משתווים ואפילו עולים על הנזק ש"טמון" בדדליפט.
סקוואט הוא דוגמא מצויינת לכך שבחלקים נרחבים בטווח התנועה המומנט על עמ"ש משתווה ואפילו עולה על הקיים בדדליפט, בנוסף אפשר למנות את העומסים הגדולים יותר על מפרק הברך בסקוואט.
גם בחתירה כנגד פולי המומנט שפועל על החוליות הלומבריות גדול מהקיים בדדליפט. למרות המשקל הנמוך יותר בתרגיל זרוע ההתנגדות כמעט וכפולה בהשוואה לדדליפט.
דוגמא טובה נוספת היא פשיטת גו בספסל רומי. לרוב התרגיל מבוצע עם משקל שנחשב קל עד בינוני אבל המרחק בין הציר למרכז הכובד הוא עצום, מה גם שבביצועים מסוימיים מבוצעת גם כפיפה בחוליות הלומבריות.
יש דוגמאות לתרגילים נוספים שבהם העומסים על מפרקים בעיתיים אחרים (בעיקר מפרק הכתף) עולים על "הסיכון" לעמ"ש בדדלפיט. להמשיך לטעון כנגד התרגיל הספציפי הזה הופך מגוחך אף יותר.

אין ביסוס לחרם בארץ על דדליפט (אם בכלל ואם אך ורק למתחילים) ורוב הסלידה ממנו נובעת מהלך הרוח של המוסדות שמכשירים מדריכים בארץ ובהקשר הזה בעיקר וינגייט. שגם שם, לאחר שיחות עם מרצים בכירים, תגלה שלמרות ההמלצה שלהם להימנע מביצוע של דדליפט או דיפ סקוואט אין שום עדות מחקרית שתומכת בדבריהם.

ישן 14-01-08, 17:04   #50
amir
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי SiX PACK

אבל אתה מסכים איתי שכמה שיותר שרירים משתתפים אתה יכול להעמיס יותר משקל?
amir מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה