ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 08-01-08, 21:41   #1
Bloppy Yeah!
חבר מתחיל

ברירת מחדל חדש בפורום, מספר שאלות בנוגע לתזונה

שלום לכולם!
קוראים לי יונתן, ואני קורא בפורום כבר מעל שנה, אך משום מה עד היום לא יצא לי להירשם.

יש לי מספר שאלות שאני לא מצליח לקבל עליהן תשובה.
קצת מידע כללי, אני מתאמן כשנה בחדר כושר (רשת הולמס פלייס אם זה מעניין מישהו), בתוכנית AB, ומנסה לאכול בצורה מסודרת (ללא שייקים או גיינרים).

1. כידוע, אחרי אימון מומלץ לאכול כ-30 גרם חלבון, ורצוי תוך שעה, כדי להספיק את "חלון ההזדמנויות" מבחינת חלבונים, כדי שהשריר ייבנה טוב יותר. בנוסף אומרים שמומלץ לאכול מעט פחמימות עם החלבונים כדי לאפשר עיכול / ספיגה יותר טובה של החלבונים. כך ידעתי עד היום, וכך גם אמרו לי כל המדריכים.
לפני כמה ימים דיברתי עם מדריך בחדר כושר, שהגיע מתחום הפיזיולוגיה (שבו הוא עסק במשך 15 שנים). המאמן אמר לי שאין חשיבות מיוחדת לאכול חלבונים אחרי אימון, אלא נהפוך הוא, חשוב לאכול פחמימות! ולא סתם, אלא צריך לאכול אותם מייד לאחר האימון, כדי להספיק את "חלון הפחמימות", שבו צריך לספק לגוף פחמימות פשוטות ולא מורכבות שמתעכלות מהר (בננות, תמרים, וכו') - כי ככה נקבע תהליך ההתאוששות של הגוף. כלומר אם אכלת פחמימות פשוטות אחרי אימון - הגוף שלך יתאושש טוב יותר ויבנה שרירים טוב יותר. (יש לציין שהמדריך אמר שבערך שעה אחרי האימון אפשר לאכול בשר ואורז, או משהו בסגנון).
תעזרו לי בבקשה לעשות סדר בבלאגן, כי עד היום כל המדריכים שדיברתי איתם, אמרו לי שכדאי לאכול אחרי אימון טונה במיים / קוטג' (כלומר כ-30 גרם חלבון), ונגיד 2 פרוסות לחם כהה.
מה באמת יותר חשוב? פחמימות פשוטות שמתעכלות מהר, או חלבונים (קוטג' / ביצים / טונה)? או שניהם?

2. בהמשך לשאלה הקודמת, האם מומלץ אחרי אימון לאכול בננה? או תמרים? ואם כן - מה הכמות? כי אם המדריך ההוא צדק, אז אני מתכנן מעכשיו לאכול בננות / תמרים אחרי האימון (עוד כשאני בחדר כושר) ומייד לאחר מכן בביית את הארוחה הקבועה של הקוטג' + חביתה + אגוזי מלך + 2 טוסטים וכו' וכו'.
או שאין טעם לאכול בבנות / תמרים, ולהישאר רק עם הארוחה?

3. קניתי היום סוכר ענבים (שגם הוא נחשב לפחמימה פשוטה שנספגת ממש מהר). האם כדאי לי אחרי אימון לקחת כף-שניים? ואם כן, מה עדיף - סוכר ענבים / או בננות + תמרים?
(בהנחה שהמדריך ההוא צדק שממש רצוי פחמימות זמינות אחרי אימון).

תודה חבר'ה על העזרה
Bloppy Yeah! מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 09-01-08, 18:26   #2
Bloppy Yeah!
חבר מתחיל

עזרה? מישהו?
Bloppy Yeah! מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה