|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר מתחיל
|
![]() היי, מישהו יכול להסביר לי מהו מייצב דינמי? לא בדיוק הבנתי מה זה.
אם מישהו רוצה, הנה זה באנגלית: A biarticulate muscle that simultaneously shortens at the target joint and lengthens at the adjacent joint with no appreciable difference in length. Dynamic stabilization occurs during many compound movements. The dynamic stabilizer assists in joint stabilization by countering the rotator force of an agonist. See example diagram: Hamstring weakness (during squat or leg press). תודה לעוזרים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() עד כמה שידוע לי אין להגדרה הזאת הרבה שימוש בספרות המקצועית ובד"כ מתייחסים לדבר כעבודה דינמית כמעט לכל דבר ועניין.
כדי להבין במה מדובר קודם כל צריך להתייחס למושג ייצוב, ייצוב הוא פונקציה של שמירה על המפרק בזווית קבועה וכתוצאה מכך אורך השריר נשאר זהה, כאשר שני הפרמטרים האלה קיימים הכיווץ הוא איזמוטרי ועבודת הייצוב היא סטטית. ייצוב דינאמי מתאפשר רק כאשר אחד מהפרמטרים האלה קיים - אורך השריר נשאר זהה. הדבר מתאפשר רק בתנועות מורכבות (2 מפרקים ומעלה) ורק בשרירים דו-מפרקיים ומעלה. השריר כמובן צריך להימצא בפרדוקס לומבר (אגוניסט/סינרגיסט במפרק אחד ואנטגוניסט במפרק השני), ככה שבזמן שהוא מתארך במפרק אחד הוא מתקצר באותה מידה במפרק השני ובעצם שומר על אורך קבוע במהלך כל התנועה. הזווית במפרקים השונים שבהם הוא פועל כן משתנה במהלך התנועה ולכן הייצוב הוא דינאמי. לדוגמא הראש הארוך של הטרייספס במתח. במרפק מתבצעת כפיפה ולכן הוא אנטגוניסט באותו מפרק (מתארך) וכתף מתבצעת פשיטה/קרוב שבה הראש הארוך הוא סינרגיסט (מתקצר). במהלך התנועה הוא שומר על אורכו וכלן הוא נכנס תחת ההגדרה של מייצב דינאמי.
![]() |
#3 |
חבר מתחיל
|
![]() בעצם, המייצב הדינמי לא משמש כסינרגיסט בתרגיל עצמו, זה מה שאתה מנסה להגיד? (מפני שהוא לא מתקצר),
אז למה בתרגיל CHIN UP הבייספס הוא מייצב דינמי כשכמובן יש תנועה של כפיפה במרפק?? קישור: http://www.exrx.net/WeightExercises/...andChinup.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() מאותה סיבה שהראש הארוך של הטרייספס נופל תחת אותה הגדרה.
תקרא את מה שכתבתי. הבייספס הוא גם שריר דו-מפרקי. במתח באחיזה צרה התנועה בכתף היא פשיטה בעוד שהבייספס (הראש הקצר) מבצע כפיפה בכתף ככה שבמהלך התנועה הוא מתארך במפרק הזה ומתקצר במפרק המרפק. בסופו של דבר להגדרה הזאת אין הרבה חשיבות וברוב הספרות המקצועית לא נהוג להתייחס אליה.
![]() |
#5 |
חבר מתחיל
|
![]() הבנתי תודה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
מוזר, כשאני עושה מתח בסופינציה באחיזה צרה, אני מרגיש את הבייספס שלי עובד ממש חזק... אבל אתה אומר שהוא פועל רק כמייצב, ?
"Remember, remember, the Fifth of November, the Gunpowder Treason and Plot. I know of no reason why the Gunpowder Treason should ever be forgot" (V for Vendetta) "With a gun barrel between your teeth, you speak only in vowels. " (Fight Club) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#8 |
חבר מתחיל
|
![]() הוא אמר שיש כפיפה במרפק אך גם פשיטה בכתף. אז הוא לא מתקצר ולא מתארך.
|
![]() |
![]() |