|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#21 |
Guest
|
![]() מספר תאי השומן יכל להשתנות במהלך החיים לעומת מספר תאי השריר שנשאר מלידה!
|
![]() |
![]() |
#22 |
חבר פעיל
|
![]() לא מצאתי בכל אופן אני אחפש עוד
![]() |
#23 | |
אזהרה אחרונה-קללות ושפה לא נאותה
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#24 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() גם אם יש שינוי במספר התאים הוא קטן ולא משמעותי.
התאים רק מתמלאים ומתרוקנים, מספר התאים בגוף נשאר קבוע. מספר התאים שלך נקבע בזמן הילדות בזמן שהגוף עוד מתפתח, לכן חשוב לשמור על תזונה נכונה אצל ילדים כדי למנוע בעיות השמנה בעתיד.
![]() |
#25 |
אזהרה אחרונה-קללות ושפה לא נאותה
|
![]() ממ אבנתי מצאתי את המחקרים שחיפשתי
מה בקשר ללכת לשירותים ? האם הקקי מעיד על הח"ח?
![]() |
#26 |
חבר פעיל
|
![]() תאי שומן יכולים גם לבצע "השמדה עצמית" (apoptosis), תחת נסיבות מסויימות. לדוגמא קראתי מחקר על זה שתה ירוק הצליח להביא ל-apoptosis בתאי שומן ע"י מגע ישיר עם הרקמת שומן. לא יודע אם זה עובד גם כשאתה שותה אותו אבל אתה יכול לנסות להזריק תה ירוק לתוך השומן שלך ולראות מה יקרה. יש גם תוסף מזון שנקרא CLA וזה הוכח שהוא גורם ל-apoptosis בתאי שומן, אצל עכברושים לפחות, אבל גם אצל בני אדם הוא הוכח כמה פעמים כתוסף טוב לחיטוב. יש עוד כמה דרכים וחומרים לגרום למוות בתאי שומן.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
חבר פעיל
|
![]() ואם עושים שאיבת שומן, לגוף יהיה יותר קשה לאגור שומן, או שהוא פשוט יבנה את התאים מחדש?
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
חבר פעיל
|
![]() יש לי כמה שאלות בקשר למה שאמרו פה:
1. מה זה "מספר תאי השומן נקבע בגיל צעיר מאוד"? על מה מדובר? גיל 2-3? 2. באיזה אחוז שומן כבר מתחילים לגדול תאי שומן חדשים? 3. אפשר להרוס תאי שומן ללא תוספים כלשהם? ואם כן מהו התהליך שצריך לעשות? נ.ב. פינגווין אתה יכול להביא לפה את המאמר שמצאת? עריכה: תסתכלו על השינויים האלה: http://www.israelbody.org/Index.asp?...&ArticleID=774 (בעיקר על רועי) איך אתם מסבירים את זה שמאנשים ממש שמנים הם הפכו לממש חטובים? אולי יש שם שישמוש בתוספים כלשהם שעזרו בתהליך?
![]() |
#30 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
מה שכן לשמנים יותר קשה להגיע לחיטוב טוב ויש להם יותר נטייה להשמין במסה |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#32 |
מייסד הפורום
כללי:: גיל גרנות
גיל:: מצוות הנהלת הפורום.מדריך כושר מוסמך ממכללת וינגייט - מאמני חדר כושר.יועץ לתזונת ספורט,מתמחה בפיתוח ג
עוסק ב:: יועץ תזונה וכושר
|
![]() היי רועי,
לעיתים אני לא מספיק להגיב בזמן להודעות שמופנות אלי בפוסטים אותם אני פותח או מגיב, מראש סליחה! אתם מוזמנים לפנות אלי גם במייל. צוות ישראלבודי- הנהלה יועץ לתזונת ספורט, תוספי מזון ופעילות גופנית. GilGranot@israelbody.org - ליעוץ, תמיכה ושאלות |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() תודה ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
מייסד הפורום
כללי:: גיל גרנות
גיל:: מצוות הנהלת הפורום.מדריך כושר מוסמך ממכללת וינגייט - מאמני חדר כושר.יועץ לתזונת ספורט,מתמחה בפיתוח ג
עוסק ב:: יועץ תזונה וכושר
|
![]() ציטוט:
תודה ![]()
לעיתים אני לא מספיק להגיב בזמן להודעות שמופנות אלי בפוסטים אותם אני פותח או מגיב, מראש סליחה! אתם מוזמנים לפנות אלי גם במייל. צוות ישראלבודי- הנהלה יועץ לתזונת ספורט, תוספי מזון ופעילות גופנית. GilGranot@israelbody.org - ליעוץ, תמיכה ושאלות |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ויכול להיות מצב שאני (בן 16) יעשה עלייה מלוכלת ויגיע ל-15-16 אחוזי שומן ובאחוז שומן הזה הגוף שלי יתחיל ליצור תאי שומן חדשים?
![]() |
![]() |
#36 | |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() ציטוט:
Clin Endocrinol Metab. 1976 Jul;5(2):299-311. Adipose tissue cellularity in human obesity. Hirsch J, Batchelor B. All human obesity is characterised by adipocyte hypertrophy and when body weight exceeds 170 per cent of ideal, a maximum cell size of roughly twice normal is achieved. With greater severity, hyperplasia becomes increasingly manifest and when body weight exceeds 170 per cent of ideal, the degree of hyperplasia is well correlated with severity. Although severity and hypercellularity are often found in those with early onset of obesity, individuals can be found who are hypercellular but have had a later onset of obesity. Until the details of cellular development in man are more fully understood, the precise timing of 'critical' periods for cellular development must remain speculative. ועוד, מתוך physiology של berne & levy, מהדורה 5: Adipose cells are metabolically active, and their number is not fixed. Preadipocytes in the stromal tissue can be induced to differentiate into mature adipocytes, even in adult life, and this process itself is under hormonal regulation. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ותגידו, מה לגבי תאי שריר ,זה נכון ש הם נבנים רק בילדות ובגיל ההתבגרות אי אפשר ליצור חדשים אלא רק להרחיב את הקיימים? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() כתוב שם שכשתאי השומן מגיעים בערך לגודל כפול מהנורמלי, היפרפלסיה מתחילה להתרחש בצורה משמעותית.
תאי שריר לא מתרבים בד"כ [אני זוכר איזשהוא מחקר על פאוורליפטרים שהשתמשו בחומרים והיתה אצלם קצת היפרפלסיה אבל זה לא ממש רלוונטי לענייננו]. |
![]() |
![]() |