ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה
 
הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 17-10-07, 22:55   #1
sandman
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 719
ברירת מחדל צרכית חלבון מן החי פוגעת בייצור הדם, האומנם? מאמר חדש המתיימר לאשש טענה זו, כנסו.

הבאתי מאמר שפורסם באתר שוונג הטוען שצריכת חלבון מן החי פוגעת בייצור הדם של הגוף ובכך מחלישה את ביצועי הגוף. לאחר שתקראו את המאמר אני מקווה שתגיבו מה דעתכם בעניין.
http://www.shvoong.co.il/SecondLevel...s1.asp?id=1361


ואם יש בעיות עם האתר אני יעלה את המאמר גם לכאן.
__________________


גם אני חבר מרוצה בישראלבאדי...
sandman מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 17-10-07, 22:56   #2
sandman
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 719
ברירת מחדל

הנה המאמר כפי שהוא מופיע באתר:
http://www.shvoong.co.il/SecondLevel...s1.asp?id=1361


17/10/2007


<DIV align=center>העשרת הדם באופן חוקי וטבעי

:שם המאמרמאת: ד"ר שמי שגיב

ד"ר שמי שגיב שוב מעורר מחלקות ושובר מוסכמות. הפעם זה בנוגע להעשרת דם לספורטאים בדרך חוקית ובריאה. בהמלצת המדע הקונבנציונאלי אנו אוכלים חלבון מן החי במטרה לשפר את נשיאת החמצן על ידי הדם ובכך לשפר את היכולת הארובית. היתכן שגישה זו מוטעית מיסודה???

מאז ראשית ימיו של הספורט התחרותי ניסו ספורטאים בדרכים חוקיות ולא חוקיות להעצים את יכולת הגוף לשעת התחרות. מדע הספורט אף הוא נרתם למשימה ומנסה גם הוא לפתח תכשירים לשיפור ביצועי הגוף שרובם אסורים בשימוש. גם יצרני תוספי המזון נרתמו למאמץ וכל יום אנו מתבשרים על תוסף כזה או אחר המבטיח נפלאות. בספורט הסבולת כדוגמת ריצה, אופניים ושחייה המדד החשוב ביותר המגדיר את יכולת הגוף לעמוד תחת מאמץ לאורך זמן זה היכולת האירובית. לכושר האירובי יש מספר מרכיבים, אך המרכיב החשוב ביותר הוא יכולת שינוע החמצן לתאי השריר. על כן, מטרת התכשירים שפותחו עבור ספורטאי הסבולת הייתה להגביר את קצב ייצור הכדוריות האדומות כדוגמת תכשירים כמו EPO המגבירים את קצב ייצור כדוריות אדומות או בתהליך של העשרת הדם על ידי blood doping.


רסמוסון - מוביל הטור דה פראנס - סולק רגע לפני סיומו

במרבית שערוריות הסמים בקרב רוכבי הטור דה פרנס מתגלים תכשירים מהסוג הזה. אך בתובנות הביולוגיה והפיזיולוגיה החדשה אין אנו צריכים להרחיק לכת כדי לשפר את איכות ותפקוד הדם. הפתרון נמצא ממש בהישג ידינו באופן חוקי וטבעי. יכולת הגוף לייצר כדוריות אדומות תלויה בתפקוד המעי הדק והמרכיבים הנחוצים הם : מים, מלח, שמן והרבה כלורופיל.

ספורט הסבולת נמדד בעיקר על פי היכולת האירובית, היכולת להזרים ולספק חמצן לתאי השריר. זמינות החמצן הינו המרכיב המכריע הקובע למעשה את הכושר האירובי. ללא חמצן יכולת הגוף לייצר אנרגיה בדרכים חלופיות, אנ-אירובי, מוגבלת מאוד. מעבר לכך, בתהליכים אנ-ארוביים נוצרים כמויות אדירות של רכיבים חומציים (חומצת חלב) אשר משבשים את תהליכי יצור האנרגיה בגוף, ואנו מתעייפים מהר יותר. יכולת הדם לקלוט ולשנע את החמצן תלויה במספר הכדוריות האדומות, איכותן ותפקודם. אך הדם הוא 90% מים ויכולת כדוריות הדם לזרום בעורקים וברשת הנימים המסועפת ביותר תלויה אף היא בכמות ואיכות המים. ככל שהדם רווי בנוזלים הכדוריות "ישחו ללא בעיה" וככל שהדם דליל בנוזל הוא נעשה יותר סמיך והזרימה איטית יותר. עד כאן אין הרבה חדש. החדשות הן בכל הנוגע לתהליך ומקום ייצור הכדוריות האדומות.

בשנות החמישים מספר פיזיולוגיים ערכו ניסוי והרעיבו עד מוות שפנים ויונים. בניתוח לאחר המוות ראו שמח העצמות היה מלה דם ומכאן הסיקו שמקום ייצורו של הדם הוא במח העצמות. מאז, כל העולם המדעי הרפואי חי בתפישה זו. ואכן, בכל קורס פיזיולוגיה בסיסי ילמדו אותך שמח העצמות זהו מרכז יצור הדם. תצפית החוקרים הייתה נכונה אך לא המסקנה. אכן, במצב של רעב הגוף ייצר כדוריות אדומות בכל מקום אפשרי וזאת כדי לשמר רמה קריטית של כדוריות אדומות החיונית לחיים. גופנו יפרק את תאי הגוף, פשוטו כמשמעו, לצורך יצור הכדוריות. פירוק תאי הגוף למען שמירה על רמה קריטית של ריכוז הכדוריות האדומות בדם יתחיל במח העצמות , כי מבחינת הישרדות הגוף, העצמות פחות חשובות מפרוק רקמות שריר, חיבור או אף כבד. רק לאחרונה פורסם שגם בכבד מיוצרות כדוריות אדומות, זאת אומרת שבתנאים מסוימים, כמו רעב או ליקויים פיזיולוגיים, הגוף אף ירחיק לכת ויפרק את תאי הכבד.

למעשה במצב תקין, וזה מגילויי ה"ביולוגיה החדשה", הכדוריות האדומות מיוצרות במעי הדק. המזון שאנו אוכלים מומר מיד לכדוריות אדומות , בתוך המעי הדק, ומשם חודר אל מערכת הדם. כדוריות אדומות מורכבות למעשה מהמוגלובין וממברנה, מעטפת העשויה מחומצות שומן וחלבונים. הההמוגלובין, שהוא חלבון, תואם להפליא את חלבון הכלורופיל. ההבדל בין הכלורופיל להמוגלובין הוא בכך שבלב הכלורופיל נמצה מגנזיום ובהמוגלובין - ברזל. הברזל הוא זה שקושר את החמצן ומשנע אותם לתאי הגוף . והיכן יש כמויות בלתי נדלות של כלורופיל (=המוגלובין)? בדיוק, בירקות!

בתהליך תקין של ייצור כדוריות אדומות יש חשיבות עליונה לתפקוד תקין של המעי הדק. לשם כך המעי צריך להיות נקי מרעלים ומחומצות מטבוליות. מה ש"סותם" את המעיים ומחליש את פעולתם זה בעיקר חלבון מן החי. בשר ועוף אינם למעשה מתעקלים בגוף אלא נרקבים. למעי אין יכולת לעקל חלבון מן החי. תהליך הריקבון יכול להמשך עד כ-4 ימים. בזמן זה. כאשר המעיים סתומים יכולת המעי הדק לייצר כדוריות אדומות נחלשת משמעותית וזו, גבירותיי ורבותי, הסיבה לכך שבדיאטת אטקינס אנו מרזים. שמעתם לבטח על דיאטת אטקינס שממליצה על דיאטה עשירה בחלבון (בשר עוף וכו).

האם אי פעם העזתם לשאול את עצמכם: הכיצד? מצד אחד אכילת חלבון מן החי להרזיה ומן הצד השני חלבון חשוב לבניית רקמות הגוף. אם אתה חי על פי התפישה הישנה לא תוכל ליישב את הפרדוקס.
עד היום לא הבינו למה מרזים כתוצאה מדיאטה עשירה בחלבון מן החי. ואכן אנשים מרזים. למה? ובכן, כשהמעיים "סתומים" ולא יכולים לייצר כדוריות אדומות הגוף יפנה אל מקורות אחרים, אל רקמות הגוף עצמם ויתחיל לפרק את תאי העצמות, רקמות השריר ורקמות החיבור. במצבים קיצוניים ימשיך בפירוק הכבד ורקמות אברים אחרים וכך אתה "מרזה" - "אוכל" את עצמך מבפנים.

במצבים קיצוניים, כשמעיים אינם מסוגלים לקלוט את המזון, גופנו יפנה לרקמות הגוף, כדי להבטיח יצור תקין של כדוריות אדומות. גופנו מייצר כ- 3 מיליון כדוריות בשנייה!!! (עם כל הכבוד מח העצמות אינו מסוגל לעמוד בדרישות אלו) על מנת לשמר ריכוז קריטי של 5 מיליון כדוריות במיליליטר מעוקב של דם.


הדם הוא אבן היסוד לרקמות הגוף. תאי הדם משמשים לבניית רקמת שריר, עצם, עצבים וכו, ובתנאים בהם המעי אינו מסוגל לעמוד בדרישות יצור הכדוריות האדומות, ישמשו תאי הגוף כמקור ליצור כדוריות אדומות.
__________________


גם אני חבר מרוצה בישראלבאדי...
sandman מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 17-10-07, 22:58   #3
sandman
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 719
ברירת מחדל

המשך המאמר:

תפקוד המעי קובע את כמות ואיכות הדם ואיכות הדם קובעת את איכות הגוף לפני מספר חודשים תרמתי דם ולפני הבדיקה בדקו לי את ההמוגלובין. האחות שאלה מה אני צורך? אמרתי כלום, והיא אמרה שהרבה זמן לא נתקלה ברמות המוגלובין כל כך גבוהות. מה הסוד? כל בוקר אני לוקח מגוון ירקות, נבטים, אבוקדו, שמן זית, שמן פשתן, מלח, תבלינים, שום ולימון. את כל המזונות הללו אני שם בבלנדר וטוחן. מה שיוצא זה מרק ירקות קר ועשיר ביותר בכלורופיל, מלח ושמן חיוני. אלו הם המרכיבים החיוניים ליצור דם בריא. מעבר לכך, האוכל כבר גרוס לחלקיקים כך שהקיבה אינה צריכה לעבוד קשה והמזון נספג ישירות. זאת ועוד, מרק זה הינו בסיסי, מה שמאפשר תפקוד תקין של הדם. כפי שהוסבר במאמרים קודמים, בתנאים חומציים תפקוד ואיכות הכדוריות בדם דועך משמעותית. 2-3 כוסות מזה ואתם חשים אנרגטיים קלים ונקיים ולמעי יש את כל מה שצריך כדי לשמר רמת יצור כדוריות אדומות גבוהה. נסו ותהנו, יתכן שבהתחלה יהיה קצת קשה...
__________________


גם אני חבר מרוצה בישראלבאדי...
sandman מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 17-10-07, 22:59   #4
sandman
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 719
ברירת מחדל

אני יודע שלא מעט אנשים זה נשמע כמפולת לכל התפיסה שעל פיה הם חיו, וגם לי זה כך היה כשהתוודעתי לגילויים אלו (צריך לשמור על ראש פתוח). אבל מה לעשות, כך גם חשבו על גלילאו. לגלילאו הזה קוראים Dr. Robert Young ואתם מוזמנים לעקוב אחר גילוייו המדהימים והמרתקים.

אתם יכולים להמשיך ולחיות על פי התפישה שגדלתם עליה ואם היא מניבה לכם את התוצאות, בריאות חיוניות אז בסדר ואתם יכולים להמשיך כך. אך אם לא, אז יש לכם אלטרנטיבה. אינכם חייבים להאמין לזה, פשוט נסו זאת על עצמכם. ערכו ניסוי על עצמכם. גשו לבדיקה שגרתית של ספירת דם. במשך לפחות 3 חודשים נסו משקה זה בבוקר, לרציניים אפשר גם לפני השינה. בזמן זה נסו עד כמה שניתן להוריד את צריכת החלבון מן החי. בתום תקופה זו גשו לבדיקה נוספת של ספירת דם והשוו את התוצאות. אתם תופתעו לחלוטין! מעבר לכך תרגישו אנרגטיים. גל פרידמן, האלוף האולימפי, זה מזמן פועל כך. על אף "הזהרות" הרופאים, ערכי הדם שלו רק ממשיכים להשתפר.

www.shemidc.co.il
__________________


גם אני חבר מרוצה בישראלבאדי...
sandman מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 17-10-07, 23:38   #5
m0she
מנהל מחלקת התזונה
 
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
ברירת מחדל

מה יש לומר חוץ מזה שהוא מטומטם?

"מה ש"סותם" את המעיים ומחליש את פעולתם זה בעיקר חלבון מן החי. בשר ועוף אינם למעשה מתעקלים בגוף אלא נרקבים. למעי אין יכולת לעקל חלבון מן החי. תהליך הריקבון יכול להמשך עד כ-4 ימים."

אם זה לא מראה על חוסר הבנה בסיסית של מערכת העיכול, אני לא יודע מה כן. אני בכלל לא מתייחס לשאר הטענות הלא רלוונטיות שלו.
__________________
We share the same biology, Regardless of ideology

MosheG@israelbody.org
m0she מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 17-10-07, 23:39   #6
C.Ronaldo
חבר פעיל
 
הסמל האישי שלC.Ronaldo
 
תאריך הצטרפות: Sep 2007
הודעות: 404
גיל:: Sports
שלח הודעה דרך ICQ אל C.Ronaldo
ברירת מחדל

קראתי קצת ולא נשמע כזה.....
__________________
C.Ronaldo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 17-10-07, 23:39   #7
xZiPeR
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Jun 2007
הודעות: 903
ברירת מחדל

הוא צמחוני במקרה ?
__________________
17, 1.81, 75, 10%~
xZiPeR מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-10-07, 00:44   #8
הזברה
IsraelBody VIP - חבר יהלום
 
תאריך הצטרפות: Nov 2006
הודעות: 648
ברירת מחדל

"מה ש"סותם" את המעיים ומחליש את פעולתם זה בעיקר חלבון מן החי. בשר ועוף אינם למעשה מתעקלים בגוף אלא נרקבים. למעי אין יכולת לעקל חלבון מן החי. תהליך הריקבון יכול להמשך עד כ-4 ימים."

אתה בטוח שהעילג הזה הוא דוקטור?
__________________
שמי הוא ברק, למי שנוח לו יותר לפנות אלי בשם נורמלי.
הזברה מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-10-07, 23:56   #9
sandman
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 719
ברירת מחדל

מה שהוא אומר זה נגד כל המוסכמות
אבל כידוע המוסכמות הן לא תמיד נכונות
והוא כותב את זה גם בצורה משכנעת בליווי דוגמא אישית.
אולי הוא טועה בקשר לחלבון מן החי אך בקשר לאכילת תזונה עשירה בחומרים לבניית כדוריות דם אדומות הוא צודק.
__________________


גם אני חבר מרוצה בישראלבאדי...
sandman מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 19-10-07, 00:29   #10
shahaflol
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Jul 2006
הודעות: 1,454
ברירת מחדל

ציטוט:
מה ש"סותם" את המעיים ומחליש את פעולתם זה בעיקר חלבון מן החי. בשר ועוף אינם למעשה מתעקלים בגוף אלא נרקבים. למעי אין יכולת לעקל חלבון מן החי. תהליך הריקבון יכול להמשך עד כ-4 ימים. בזמן זה. כאשר המעיים סתומים יכולת המעי הדק לייצר כדוריות אדומות נחלשת משמעותית וזו, גבירותיי ורבותי, הסיבה לכך שבדיאטת אטקינס אנו מרזים. שמעתם לבטח על דיאטת אטקינס שממליצה על דיאטה עשירה בחלבון (בשר עוף וכו).

האם אי פעם העזתם לשאול את עצמכם: הכיצד? מצד אחד אכילת חלבון מן החי להרזיה ומן הצד השני חלבון חשוב לבניית רקמות הגוף. אם אתה חי על פי התפישה הישנה לא תוכל ליישב את הפרדוקס.
עד היום לא הבינו למה מרזים כתוצאה מדיאטה עשירה בחלבון מן החי. ואכן אנשים מרזים. למה? ובכן, כשהמעיים "סתומים" ולא יכולים לייצר כדוריות אדומות הגוף יפנה אל מקורות אחרים, אל רקמות הגוף עצמם ויתחיל לפרק את תאי העצמות, רקמות השריר ורקמות החיבור. במצבים קיצוניים ימשיך בפירוק הכבד ורקמות אברים אחרים וכך אתה "מרזה" - "אוכל" את עצמך מבפנים.
אתה לא תאמין כמה צחקתי עכשיו.
הוא מתמחה בביומכניקה של הספורט, לטענתו. אז מה הקשר בין זה לבין "הידע" שהוא מפגין פה?
shahaflol מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה


חוקי משלוח הודעות
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is פועל
סמיילים הינו פועל
קוד [IMG] הינו פועל
קוד HTML הינו כבוי
קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 17:09.


תוספי תזונה אבקת חלבון קריאטין משקאות איזוטניים פגישות ייעוץ קוביות בבטן עלייה במסה פיתוח גוף אימונים אישיים פציעות ספורט דרושים טו בשבט
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ
מערכת הפורומים מאוחסנת, מאובטחת ומתוחזקת ע"י אפטיים בניית אתרים