|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() שאלה בקשר לשונות בab וabc.
ניקח בן אדם א' שמתאמן Abcxabc ומתאמן ב' שמתאמן Abxabxx בשני המקרים התדירות אימון לכל קבוצת שריר נשארת זהה. בשני המקרים העצימות נשארת גם זהה (ככה בדך כלל עושים) אך למרות זאת הווליום שונה בשני התוכניות ובצורה די משמעותית. עכשיו למה בabc יש יותר סטים מבab כאשר התדירות והעצימות נשארות אותו הדבר? למה לעשות יותר סטים עם אותו עצימות ותדירות זה יותר טוב? ממתי כמה שיותר זה יותר טוב?
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() כי עושים AxBAxBx ואז יש יום אחד פחות בין האימונים
ובABCx לא צריך להיות יותר מ13 סטים לשריר גדול ו8 לקטן.. בABCxx לעומת זאת אפשר לעשות 2-3 סטים יותר.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() זה לא בידיוק ככה..אנלא יכול ממש לענות לך אבל תחשוב שגם שאתה עושה
Abcxabc אז למחרת אתה מתחיל שוב Abc לא?כאילו אתה ממלא שבוע עם מנוחה ביום רביעי ואז אחרי שבת אימון C אתה עושה בראשון אימון A אז אולי זה משפיע וגם בגלל שהחלוקה היא Abc אז נגיד אחרי אימון חזה אתה עושה יד אחורית ולכתפיים יש מנוחה באותו יום ואז באימון כתפיים אתה יכול לתת יותר סטים/תרגילים כי לא עבדו בחזה גם שאם זה ככה אתה אמור להשוות את Abcxabc ל Abababx ככה אני חושב |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
|
![]() ציטוט:
כי ABABABX זה תדירות של 3 פעמים בשבוע לכול שריר וABXABXX זה בדיוק אותה תדירות כמו ABCXABC.
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() מספר הסטים צריך להיות אותו דבר בab 4פעמים בשבוע ובabc 6 פעמים בשבוע.
בabc האימון קצר יותר ורמות הקורטיזול נמוכות יותר אבל יש פחות ימי מנוחה |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]() אבל בabc צריך לעשות 12 שריר גדול ו9 קטן.
אז איך זה מסתדר לך אם זה שבab צריך 9 לגדול ו6 לקטן? קיצר מישהו יכול לענות לי ההקשה מה הרעיון מאחורי התוכנית Abc, ומה השוני שב מab?
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() תכנית אימון נקבעת לפי תדירות מספר הסטים.
אם התדירות גבוהה כמו Fbw אז יש קצת סטים לשריר אם היא נמוכה אז יש יותר סטים. כמובן שבסטים שקרובים לכשל כמו HIT או הוספת סופר סטים דרופ סטים וכו' מספר הסטים ירדו. בין 2 ההשוואות שלך התדירות נשארת זהה אז גם מספר הסטים נשאר זהה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]() תראה נגיד פה http://www.israelbody.com/showthread.php?t=31143
שים לב למספר הסטים ולתדירות ואף אחד לא העיר לו שזה יותר מידי או משהו כזה.
![]() |
#9 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
שים לב גם ששרירי הידיים והכתפיים מקבלים אצלו יותר גירוי מהשרירים הגדולים. אל תיקח רעיונות מהתכנית הזאת. חוץ מזה לא יודע מי המציא את החוק הזה שבAB נותנים 9 ו6 ובABC נותנים 12 ו9. עם כמות הסטים אני לא יתווכח אבל היחס בין גדול לקטן לא נראה לי |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#11 |
חבר פעיל
|
![]() 12 ו9 זה כמות הסטים המינימלית בabc לדעתי אפשר להוסיף עוד סטים אין בעיה...אבל זה תלוי ברמת המתאמן ובהתאוששות...אבל גם כמות הסטים לא כל כך חשובה באיכות האימון,אתה יכול לדפוק 16-17 סטים חזה ולא תראה כלום,אתה יכול גם להפך לעשות 10 סטים ותבצע אותם טוב ותרגיש כבר תסיפוק לפני...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
B גב יד קדמית יד כתף אחורית C רגליים בטן גב תחתון אין התנגשויות. אם יש לך דדליפט אז תן יום מנוחה בין אימון גב לרגליים. A חזה יד אחורית B גב יד קדמית C רגליים כתפיים ABXCX יום מנוחה לפני ואחרי אימון כתפיים זה תלי בכמה פעמים את הולך בשבוע |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() אין לי דדליפט..
חזה עם יד אחורית וגב עם יד קדמית לא הולך.. כי אז יד קדמית ויד אחורית לא מקבלים מספיק גירוי.. מה עם ככה: A חזה יד קדמית כתף קדמית B גב יד אחורית כתף אחורית Cרגליים כתף אמצעית בטן+גב תחתון איך זה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() כי אז אני לא עולה במשקלים בידיים.. רק בחזה ובגב.. (במשקלי עבודה כן :p)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
חבר פעיל
|
![]() ת'אמת אני הכי מעדיף
חזה קדמית כתפיים רגליים גב אחורית אבל גם עשיתי פעם חלוקה חזה רגליים גב קדמית כתפיים אחורית וקבלתי גירוי מצויין לכל השרירים... הרבה חלוקות סבבה אין כזה דבר חלוקה קבועה צריך לגוון תלוי בתרגילים וברמה שלך גם...אם תשאל אותי זה בכלל לא טוב להישאר עם אותה חלוקה תגוון מידי פעם |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |