![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() אני כבר מבצע סקוואט בערך חודש איך אפשר שהברכיים לא יעקפו את הקו של הכפות רגליים זה ממש בלתי אפשרי כל פעם שאני יורד ומנסה לרדת רק עם התחת אז אני עף אחורה האם ביצוע שהברכיים עוקפות את הקו של הכפות רגליים הוא כל כך גרוע?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
תשתדל לא לנתק את העקבים מהרצפה ושכל כף הרגל תהיה מונחת טוב על הקרקע ! תנסה לעבוד ככה שהתנועה תבוא מהישבן כמה שיותר אחורה, ובו זמנית הראש שלך צריך להיות מקביל לברכיים. תנסה לעבוד רק על הטכניקה עם המוט.. בכל אופן תנסה להגזים את זה ולקחת את התחת ממש אחורה ואת הראש יותר קדימה שמור על הגב ישר , תוריד את התחת תוך כדי שאתה מכופף את הברכיים. לא יודע אם זה כל כך נורא לעקוף את הברכיים אבל ככה לא עושים סקוואט נכון. המלצה שלי שמשפרת לי את הסקוואט >> פיסוק קצת יותר רחב ממה שנראה לך , פוינטים קצת יותר החוצה. בכל אופן תעדכן אחי! תבקש מהמדריכים שיעזרו לך
![]() |
![]() |
#3 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() הוא לא גרוע בכלל
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#6 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() הכל במוח תגיד לעצמך: "התחת מוביל אותי!"
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
תקרא את ההודעה שכתבתי לך מקודם.
![]() |
![]() |
#9 |
מנהל מקצועי
|
![]() זה יוצר לחץ מיותר על הברכיים,תנה לשים פלטה של משקולת כשאתה עומד תשים את קצה העקבים על שתי הפלטות
ואז תנסה לעשות כמובן עם הטכניקות שאמרו לך(תחת גב וכו') המשקולות עוזרות לך לא ליפול אחורה |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אם אתה כמעט עף אחורה, סימן שבמקום להביא אחורה את התחת, אתה מביא את כל הגב וזה לא טוב. נגיד שזה הגב שלך במצב עמידה |, במצב של השיא של הירידה, הגב שלך צריך להיראות ככה: / ואפילו יותר מוטה.. אין סיבה שלא תצליח לעשות את התרגיל הזה, אל תחשוב יותר מדי, כמו שאתה מביא את התחת אחורה, תביא את שאר הגב קדימה. במצב כזה בחיים לא תחשוב שיש סיכוי שתיפול אחורה.
![]() |
![]() |
#12 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() הסקוואט שהבחור מבצע בהדגמה, נראה לי כמו סקוואט של פאוורליפטרים לפי הפיסוק הרחב יחסית והכיפוף המוגזם קדימה. בגלל זה הברכיים שלו לא עברו את קו כפות הרגליים. אם הוא היה מבצע ככה סקוואט,
http://www.youtube.com/watch?v=AH-IadDDsK4 אז הסיפור היה שונה לגמרי ואין מצב שהוא היה מצליח לשמור על הקו הזה של כפות הרגליים. בכל אופן, זה עניין לא משמעותי, אתה צריך לדאוג לדגשים אחרים בסקוואט. על דרך אגב, הדגשים שפסיכופט נתן לך - לא נכונים לעניות דעתי. לקחת את התחת כמה שיותר אחורה תוך כדי שהגב מתכופף כמה שיותר קדימה - מיותר ויותר מזה, יכול להוביל לפציעות בגב התחתון. מן הסתם אי אפשר לבצע סקוואט כשהגב במצב כזה | אחרת אתה חד משמעית תעוף אחורה. אבל אתה כן צריך למתן את הכיפוף ככל הניתן כמו שאפשר לראות בסרטון ששמתי - פשוט סקוואט מושלם. דגשים שמבחינתי חובה לבצע: 1. מבט תמיד קדימה. 2. גב בהקשתה החוצה. 3. חזה בחוץ ככל הניתן, וזה נובע גם מהעניין של ההקשתה בגב. ככל שתוציא את החזה יותר - ככה תביא להקשתה יותר טובה בגב. 4. כתפיים משוכות לאחור. שוב פעם, זה נובע מהוצאת החזה וההקשתה בגב. 5. אחיזה ברוחב כתפיים. 6. מרפקים למטה מקבילים לגוף. תשים לב לזה, מאז שהתחלתי להקפיד על זה, ביצוע הסקוואט שלי מאוד השתפר. אם המרפקים שלך יפנו אחורה, באופן טבעי אתה תגרום לצוואר שלך לרכון קדימה, מה שיוביל לכיפוף הגב קדימה, מה שיבטל את ההקשתה בגב וככה כל הצורה של הסקוואט הלכה פארש. תסתכל על אנשים אצלכם עושים סקוואט, אני בטוח שתתקל בתופעה הזאת. 7. ירידה עד כמה שהגמישות מאפשרת לך. לפחות תעבור את ה-90 מעלות אם אתה לא רוצה לרדת דיפ רק אל תעצור ב-90 מעלות. זהו נראה לי. אם אתה מתעניין בסקוואטים של פאוורליפטינג, אז הסיפור קצת שונה, בשביל זה יש את המאמר שמשה תרגם. אבל עדיין חלק מהדגשים חלים גם כאן.
![]() |
![]() |
#13 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#15 |
חבר פעיל
|
![]() ההפך
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
למה לא לעצור ב90 מעלות? ככה אני עושה בדרך כלל...
![]() |
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() כי אתה מאריך את טווח את התנועה ומפעיל את השריר יותר. אתה גם מרגיל את השריר לעבוד בטווח רחב יותר שזה טוב. זה כמו שתשאל אם כדאי לעצור את הבנצ' כשהמרפקים ב-90 מעלות ואתה לא תעשה את זה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
בכל מקרה, אני מציע לך להתעלם מתגובות של אנשים המטעים אותך ואומרים שתנועת הסקוואט מגיעה מהתחת. הירידה לסקוואט לא מגיעה מהתחת. היא מגיעה משרירי ה-hip flexors, אותם שרירים שמרימים את הרגל ומאפשרים לך למשוך את הברך לכיוון החזה. אני ארחיב על זה בהמשך. ואל תנסה למשוך את התחת אחורה! להיפך, בזמן הסקוואט נסה שהתחת תהיה כמה שיותר קדימה. אני אסביר: כמה שאתה יותר מושך את התחת לאחור (כמו בדדליפט רומני), אתה הופך את הסקוואט ל-"good morning squat" וככה אתה יותר מערב את שרירי הגב התחתון, התחת וההמסטרינגס, לעומת הארבע ראשי (השריר שעליו אתה רוצה להביא דגש בסקוואט) שעובד פחות. אין צורך לערבב בין 2 תרגילים, סקוואט זה תרגיל לארבע ראשי ולכן התחת קדימה. דבר שני, נסה למשוך את עצמך למטה ע"י שרירי ה-hip flexors. לא "לרדת", אלא "למשוך", תזכור את המילה ותבין גם את ההבדל בין שתי התנועות. המשיכה מבוצעת (בכוח לאלו שחסרה גמישות) ע"י הרמת שתי הברכיים לכיוון החזה, כמו בלג פרס אלא בעמידה. תנסה את זה ותבין שזאת הדרך הנכונה לעשות סקוואט. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
חבר פעיל
|
![]() טגב אורי הכסוף אתה יכול לעשות גם סקוואט מקדימה..
![]() ראיתי כמה אנשים במכון שעושים את זה