|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() שלום לכולם, חלפה במוחי שאלה למחשבה, שלא ידעתי את התשובה שלה ואני מעריך כי רבים לא יודעים..
רציתי לשאול איך בתכלס אנחנו צוברים כוח ויכולים להרים יותר משקל או פעולות אחרות... אני לא מתכוון לסוג אימון מסויים... אני מתכוון, מבחינה פזיולוגית, מה קורה לסיבי השריר, איך אנחנו עם סיבים יותר גדולים / או מה שזה לא יהיה מצליחים להרים יותר משקל במשך הזמן... ואיך אנחנו בעצם כך מתחזקים.. מה קורה לסיבי השריר ?! תודה מראש למבינים...
![]() |
![]() |
#2 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() או שהם גדלים, או שהעצבים שלך יכולים להפעיל יותר סיבים בבת אחת
![]() |
#3 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ומה זאת אומרת שהעצבים יוכלו להפעיל יותר סיבים בבת אחת? למה זה אמור להשתנות?
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט של gal.T מפוסט ישן:
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() יש כמה מרכיבים לכח של השריר:
1. הנפח של השריר - השריר בנוי מתת יחידות בסיסיות שנקראות סרקומרים. הסרקומרים הן יחידות הכיווץ הבסיסיות של השריר. ככל שיש לך יותר יחידות שיכולות להתכווץ - הכיווץ יותר חזק. 2. גיוס יחידות מוטוריות - הגוף שלנו יודע לכווץ סיב שריר רק בצורה אחת. הוא לא יודע לעשות חצי כיווץ או כיווץ חזק/חלש עבור סיב שריר אחד. אז הדרך לדרג את השימוש בכח לפי הדרישה היא הפעלה של יותר סיבים או פחות סיבים. כל מספר סיבי שריר מופעלים על ידי סיב עצב אחד. לעצבים יש יכולת למידה - כתוצאה מעומס שמופעל לאורך זמן, בסופו של דבר יותר עצבים יכנסו לפעולה כאשר תפעיל עומס ולכן יותר סיבי שריר יתכווצו. התוצאה היא כמובן יותר כח. 3. יש תהליכי למידה עצביים נוספים, שהרחבה עליהם תדרוש ממני יותר זמן וגם פתיחה של כמה ספרים. אני מקווה שיצא לי מתישהוא לכתוב מאמר מקיף על איך שרירים מתכווצים ומה הקשר של מערכת העצבים לעניין. מקווה שכיסיתי את השאלה שלך. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
עוסק ב:: תלמיד
חדר כושר: מתאמן בבית
|
![]() אז זה אומר שאתה יכול להיות קטן ולהיות בהרבה יותר חזק מאנשים גדולים ממך לא?
במקרה שהגוף שלך "יודע" לגייס יותר יחידות מוטוריות |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() נכון, שיפור בגיוס היחידות המוטוריות יגרום לעליה בכח בלי לעלות במסה. חשוב לזכור שיש לזה גבול, בסופו של דבר לא תוכל לגייס יותר יחידות ואז תצטרך עוד מסה בשביל להתחזק.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() אז ז"א שפווארליפטרים יכולים להיות אפילו יותר חזקים ממה שהם?
או שהם כבר בגבול? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
מה חברה שלך עושה איתך?!- חבר יהלום
|
![]() יכולים נראה לי..כי לפני התשובה שלgal.T הם מצלים יותר סיבי שריר בפעולה מאשר אדם רגיל..אבל לא נראה לי שהם מנצלים 100%...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() לא כל אחד יגיע לניצול של 100% מהעצבים שלו. פאוורליפטרים עובדים באופן קבוע על גיוס יחידות מוטוריות, עבור רובם הפתרון הוא להמשיך לגדול בשביל להמשיך להתחזק משמעותית.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
חבר פעיל
|
![]() הבנתי...
תודה רבה
![]() |
![]() |
#12 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ואז הם מעלים במאסה כדי לכווץ יותר סיבי שריר |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() הם מגיעים למקסימום שהם יכולים גנטית, לא ל100%. ואז הם מעלים מאסה כדי שיהיו להם יותר יחידות כיווץ.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר פעיל
|
![]() מצטער שאני חופר קצת חח אבל זה בלתי אפשרי להגיע ל100% נכון? יש איזה מנגנון שעוצר את זה לא?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() זה מה שאמרתי..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() אז ז"א שפווארליפטרים בשעת מצוקה יכולים להיות יותר חזקים ממה שהם עכשיו?(שאלה סתמית לידע כללי חח)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() יש להם את ההשפעה הרגילה של הורמוני דחק, כמו שאתה תהיה יותר חזק במצב דחק כך גם הם. זה גם עניין מטבולי של הפקת אנרגיה מוגברת.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() הבנתי.. תודה אחי =]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
חבר פעיל
|
![]() יש לי כמה דברים להוסיף על תגובותיו שופעות הידע של משה.
זה כמה פרטים קטנים פשוט להשלים. פאוור ליפטרים שמתאמנים על כוח אף פעם לא יגיעו לניצול המלא הגנטי שלהם, יכולת ניצול מירבי של הסיבים בשריר זה לא משהו שמגיעים אליו תוך שנה שנתיים וגם לא תוך 10 שנים. תמיד אפשר להמשיך ולהתקדם בעניין אולם עם הזמן ההתקדמות תלך ותפחת אך תיהיה התקדמות. חוץ מזה כמו שמסת שריר יכולה לפחות כך גם יכולת הגיוס של העצבים בשריר יכולה לפחות עקב הפסקת אימונים ארוכה. והקטע שיש שחיפים שהם מאוד חזקים זה לא בגלל שהם עובדים רק על מערכת הגיוס של העצבים ונמנעים מלעלות מסה. זה בזכות הגנטיקה שלהם שלא מאפשרת להם כל כך לעלות במסה אך עקב אימוני הכוח השריר מתחזק. וגם פאוור ליפטרים עובדים ברוב הקריירה שלהם באותם תרגילים דומים וצורת אימון יחסית דומה לעומת באדיבלדרים שדואגים לגוון את האימונים כמה שאפשר. וכידוע הגיוון באימונים מביא לגדילה. בשביל להתחזק צריך להתמיד באותם תרגילים. פשוט כשהגוף מסתגל לאותם תרגילים או במילים אחרות הגוף מסתגל לאותו גירוי מהאימונים הגדילה במסה תעשה איטית יותר.
![]() |
#20 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() יש תכניות אימון לכח כמו ווסט סייד ברבל שדווקא תומכות בהחלפה תדירה של תרגילים. כל תרגיל דורש הסתגלות עצבית לתנועה הספציפית שלו וככה כשמחליפים כל הזמן תרגילים יש הסתגלות של העצבים כל הזמן לעומסים שונים ודפוסי עבודה שונים.
איך אצל שחיפים השריר מתחזק לפי דעתך בלי לעלות במסה? זה נגרם מהשיפור בגיוס היחידות המוטוריות. |
![]() |
![]() |