ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה
 
הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 22-07-07, 22:43   #21
gal.T
צוות ישראלבודי
 
הסמל האישי שלgal.T
 
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 3,422
גיל:: splitting hairs & jerking off
עוסק ב:: Making the world a better place
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי THE_JUGGERNAUT
נכון...זה לא ממש מסתדר לי אתה יכול להרחיב?
כן. יש למזון אפקט תרמי שהוא חלק מחישוב ההוצאה האנרגתית שלנו. פחמימות בדר"כ מקבלות ערך של 5%-6% מסך הקלוריות שהן מספקות, המושקע בתהליכים המטבולים שהן עוברות בגוף. שזה חלקית בגלל סינטזת הגליקוגן, ובעיקר בגלל השפעה בטא אדרנרגית מסויימת שיש לאינסולין על מערכת העצבים הסימפטתית (וזו אחת הסיבות שלחולי סכרת יש Thermic Effect of Food פגום) הגורמת לעלייה בנוראפינפרין וכך לתרמוגנזה.

העניין כאן הוא בנוגע לנתיב המטבולי הפחות שכיח הזה שעוברות הפחמימות, שזה ההמרה שלהן לשומן (סינטזת דה נובו\DNL). כשמתייחסים לנתיב המסויים הזה, ניתן לראות אפקט תרמי הרבה יותר משמעותי, לכיוון ה23% מסך הקלוריות. ומכאן באה הטענה שלי, שאפילו נשרוף יותר קלוריות כשנבצע העמסת סוכר רצינית במכה, אל מול פריסה שלו לכמה ארוחות. וזה בגלל אותו DNL וההשפעה שלו על הTEF.

בטח סיבכתי אותך יותר...
__________________
-צוות ישראלבודי- 039690283
Gal.T@hotmail.com
GalAga@israelbody.org

gal.T מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 22-07-07, 23:15   #22
Bullet
חבר VIP - חבר יהלום
 
הסמל האישי שלBullet
 
תאריך הצטרפות: Dec 2005
הודעות: 7,428
ברירת מחדל

המממ, אני חשבתי שה5-6 אחוז Tef נובע סתם מהפירוק של המזון, ושההשפעה האדרנרגית היא בנוסף ולא מחשבים אותה כי היא בקנה מידה שונה אצל כל בן אדם, ולא רק אצל חולי סכרת.
__________________
תוספי תזונה
אבקת חלבון
ישראלבודי תוספי תזונה לספורטאים במחירים הזולים ביותר בישראל. תוספי תזונה במשלוח מהיר לבית הלקוח
סינטרקס
סיינטרקס
Bullet מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 22-07-07, 23:22   #23
ThaiB0X
חבר פעיל
 
הסמל האישי שלThaiB0X
 
תאריך הצטרפות: Apr 2007
הודעות: 3,795
ברירת מחדל

גל, יש מצב שאתה מתרגם את זה לנוסח פשוט יותר ?
ThaiB0X מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 23-07-07, 12:47   #24
THE_JUGGERNAUT
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 2,062
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי gal.T
בטח סיבכתי אותך יותר...
האמת...דווקא הבנתי!

מה שאמרת בעצם, כשאנחנו מכניסים כמות גדולה של פחמימות במכה, לתהליך של ההפיכה של חלק מהם לשומן יש אפקט תרמוגני שהוא יותר גדול מאשר האפקט התרמוגני שפחמימה יוצרת בתהליך המטבולי ה"רגיל"...
__________________


THE_JUGGERNAUT מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 23-07-07, 13:20   #25
gal.T
צוות ישראלבודי
 
הסמל האישי שלgal.T
 
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 3,422
גיל:: splitting hairs & jerking off
עוסק ב:: Making the world a better place
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי THE_JUGGERNAUT
האמת...דווקא הבנתי!

מה שאמרת בעצם, כשאנחנו מכניסים כמות גדולה של פחמימות במכה, לתהליך של ההפיכה של חלק מהם לשומן יש אפקט תרמוגני שהוא יותר גדול מאשר האפקט התרמוגני שפחמימה יוצרת בתהליך המטבולי ה"רגיל"...
בדיוק. ואכן ניתן להשתמש במילה "רגיל", מפני שזה תהליך מאוד לא שכיח בגוף, ההמרה של הפחמימות לשומן.
ציטוט:
גל, יש מצב שאתה מתרגם את זה לנוסח פשוט יותר ?
איזה חלק לא הבנת?.
למזון שאתה אוכל יש תהליכים של עיבוד מכניים וכימיים, בנוסף לכל מיני נתיבים שהוא עובר בגוף, שכולם דורשים אנרגיה על הדרך. כלומר, המזון לא רק נותן לנו אנרגיה, אלא גם דורש. שומן דורש הכי מעט כי הוא אינו עובר הרבה עיבוד (למעט מקרים מסויימים, חומצות שומן המגיעות מהמזון פשוט נאגרות ישר ברקמות), פחמימות עוברות קצת עיבוד לצורה של גליקוגן בנוסף לכמה נתיבים הקשורים באינסולין שנותנים להן ערכים קצת יותר גבוהים, כאשר לחלבונים יש מטבוליזם מאוד מורכב הדורש פי כמה וכמה יותר אנרגיה.

כל זה מחושב בצורה כללית כחלק מההוצאה האנרגתית היומית שלנו, בהתאמה למזון שאנו מכניסים, בנוסף לקצב המטבולי הבסיסי (BMR), להוצאה האנרגתית מפעילות (TEA), ולמנגנונים אדפטיביים שונים. זה התחזוקה בעצם, כאשר אותו חלק שאנו מדברים עליו נקרא 'האפקט התרמי של המזון', או בלועזית 'TEF'\'DIT'\'SDA'. זה לא כלכך פשוט ומציאותי לחשב במדוייק את הTEF, ולכן הוא מקבל בדר"כ ערך כללי של 10% מסך הקלוריות שאנו מכניסים.

אני דיברתי בעצם על הנתיב המאוד לא שכיח שהפחמימות יכולות לעבור, שזה ההמרה שלהן לשומן. אני אמרתי שזה לא בהכרח מעיד על השמנה לעומת פחמימות שלא עוברות את התהליך, ואפילו הסתייגתי טיפה וטענתי שהמצב יהיה אפילו הפוך. הסיבה היא אותו TEF, שבעצם מקבל הרבה יותר משמעות כאשר הפחמימות הופכות לשומן. כלומר, התהליך הזה יותר יקר אנרגתית מאגירה שלהן כגליקוגן, ולכן לא רק שאנו לא בהכרח משמינים, אנו גם שורפים יותר קלוריות על הדרך.

* הסיבה שאני אומר לא בהכרח משמינים, היא בגלל שאותו תהליך קורה רק במקרים קיצוניים כמו העמסת גלוקוז מטורפת בבת אחת, באחוז גבוה במיוחד של פחמימות בתפריט למשך כמה ימים, ובעצם במקרים שאנו בעצם כן רואים השמנה. כלומר, ניתן לומר שכשפחמימות הופכות לשומן אנו משמינים, בצורה של קורלציה, אך לא ניתן להסביר זאת כסיבה, שבגלל שאנחנו הופכים פחמימות לשומן אנו משמינים.
__________________
-צוות ישראלבודי- 039690283
Gal.T@hotmail.com
GalAga@israelbody.org

gal.T מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 23-07-07, 17:14   #26
ThaiB0X
חבר פעיל
 
הסמל האישי שלThaiB0X
 
תאריך הצטרפות: Apr 2007
הודעות: 3,795
ברירת מחדל

הסבר מצוין גל, תודה רבה
+1
ThaiB0X מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה


חוקי משלוח הודעות
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is פועל
סמיילים הינו פועל
קוד [IMG] הינו פועל
קוד HTML הינו כבוי
קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 23:01.


תוספי תזונה אבקת חלבון קריאטין משקאות איזוטניים פגישות ייעוץ קוביות בבטן עלייה במסה פיתוח גוף אימונים אישיים פציעות ספורט דרושים טו בשבט
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ
מערכת הפורומים מאוחסנת, מאובטחת ומתוחזקת ע"י אפטיים בניית אתרים