|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
אם אני לוקח חומצות אמינו צריך גם גלוטמין?
ובאיזה מזונות אפשר להשיג חומצות אמינו? (אותם חומצות כמו בכדורים.. )
נ.ב רק לי לא עובד העמוד הראשי של האתר? israelbody.org |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() בכל דבר עם חלבון יש חומצות אמינו. חלבון הוא למעשה שרשרת של חומצות אמינו.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
אחראית תזונה ותוספים.
עוסק ב:: מדריכה בחדר כושר
|
![]() החלבון שבמזון מתפרק במערכת העיכול לחומצות האמינו המרכיבות אותו ואותן אנו סופגים לדם. החלבון שאנו אוכלים אינו מכיל בדרך כלל את כל חומצות האמינו. חלק מחומצות האמינו אנו מסוגלים לייצר בגופנו אך חלק אחר עלינו לקבל במזון. אלה נקראות חומצות אמינו חיוניות.
החלבונים נבדלים בערכם התזונתי (נקרא ערך ביולוגי) על פי כמות חומצות האמינו החיוניות שהם מכילים. חלבון מלא, המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות הוא בעל ערך 100. החלבון שמקורו בביצה הוא בעל ערך ביולוגי של 96, בחלב – 89, בבשר בקר – 76, בסויה – 75, באורז – 75, חיטה שלמה – 67. החלבון שבביצה ובחלב הוא בעל ערך תזונתי רב כיון שהוא משמש כמקור יחיד לחלבון לעובר התרנגולת או לגור היונק. החלבונים חשובים לכל תא ותא בגוף. הם משמשים לבניין אברונים בתא, הם משמשים לבניין שרירים, שיער וכדומה. חלק אחר של החלבונים נקראים חלבוני פעולה – נוגדנים העשויים מחלבון מסוגלים להתקשר לגופים זרים החודרים לגוף ולנטרל אותם, הורמונים העשויים מחלבון זורמים עם זרם הדם ומעבירים מידע ממקום למקום, חלבון ההמוגלובין נושא חמצן לכל תא ותא בגוף ואנזימים העשויים חלבון מזרזים תהליכים שונים הדרושים לקיומו של הגוף גם לי האתר לא עולה
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() תודה רבה, הסבר מעולה
אבל משהו קטן שלא הבנתי, אם אני לוקח את הגלולות של החומצות אמינו, גלוטומין יעזור לי? וכמה חומצות אמינו צריך מתאמן? איזה חומצות אמינו אין בביצה? איפה יש? סליחה על השאלות המציקות, פשוט לא מצאתי הסברים על זה במאמרים |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
כמה צריך מתאמן? בערך 2 גרם לכל קילו משקל גוף. בביצה יש את כל חומצות האמינו. תשכח מלקנות אותם ותאכל חלבון שיש באוכל וזהו
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() טוב אחי זה עדיף, אבל צריך לדעת איזה חומצות אמינו חסרות בביצה (חסרות כמה)
צריך לדעת בדיוק כמה ביצים אני אוכל (אם אני אוכל רק תלבן אז חסר חומצות) קראתי גם שיש בכרוב גלוטומין אבל אין לי מושג כמה |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]() |