|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() יש משהו שאני לא מבין, כוח בא כתלות במסה ומהירות (פיזיקה פשוטה, F=ma),
אני שחיף עולם, 1.81 בערך, שוקל 67, אבל מרים משקלים כבדים מאוד ביחס למשקל שלי, אפילו יותר מאנשים הגדולים ממני ב15 קילו. איך זה יכול להיות ? יש לי מסת שריר די קטנה (אמנם טונוס גבוה מאוד), הטכניקה שלי מצוינת לדעתי, אני עובד על האקצנטרי וגם על הקונצנטרי (הערסים במכון אומרים שאני עושה קצת מדי חזרות - 7, אני מנסה להסביר להם שיש הבדל בין ה7 שלי שאני מחזיר לאט מאוד לבין ה14 שלהם שהם "זורקים" באקצנטרי, בפולי לדוגמא).. אז מה הסוד מאחורי כוח ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() הממ אולי אתה עושה פשוט פחות חזרות=יותר משקל?
אולי אתה פשוט חזק טבעית וזהו
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() חזק טבעית ? אני ? אין מצב.
מאמינים בריכוז אנרגיה ? יכול להיות שזה מיתוס או סתם משהו פסיכולוגי, אבל זה משהו שאני די מאמין בו, זה עוזר לי בהורדות ידיים לדוגמא, שאני שעה עם היריב על קו האמצע כששנינו מפעילים לחץ שווה, ואז איכשהו אני אומר לעצמי בראש: "נרכז אנרגיה" ואני פשוט נותן פוש חזק משום מקום. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() מואי תאי (אגרוף תאילנדי).
במואי תאי לא נכנסים ככל לקטע של הצ'י ואנרגיות, מה שכן עושים באמנויות סיניות, קוריאניות, יפניות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
בקשר למה שאמרת בהתחלה, הפונקציה של מהירות ומסה נותנת עוצמה (Power) או כח מתפרץ. כח (Strength) זה כמות האנרגיה הנדרשת להזזת גוף מסוים. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() אממ, מהן יחידות מוטוריות ? גוף האדם לא שווה בדברים האלה ? (כמו מספר חוליות וכו'...)
איך אפשר לנצל אחוז גבוה יותר מהיחידות המוטוריות האלו ? זה נמדד לפי טווח תנועה או מה ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]() יחידה מוטורית זאת יחידה של עצב המחובר למס' מסוים של סיבי שריר. התפקיד של העצב זה כמובן להביא להתכווצות סיבי השריר. מתאמן מתחיל מנצל בערך 50% (אם אני זוכר נכון) מהיחידות המוטוריות שלו. ככל שאתה מתאמן יותר זמן ובהנחה שאתה מנסה לעלות במשקלי העבודה לאורך זמן, הגוף לומד לנצל יותר יחידות מוטוריות. אז מה שהתכוונתי, שיכול להיות שהניצול הראשוני שלך בתור מתאמן מתחיל גבוה יותר בהשוואה למתאמנים אחרים.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
נפיחון
|
![]() אתה חזק וזהו דיי לבלבל תמוח עם אנרגיות..יש לי מאסת שריר גבוה הרבה יותר משל חבר שלי והוא עושה 70 שכיבות שמיכה ואני רק 30.בגלל שהוא חזק אין כאן שום צ'י.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
הוא עושה יותר ממך כי סיבולת השריר שלו יותר טובה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
חבר פעיל
|
![]() אני לא חזק בטוח, כל החיים היה לי מבנה גוף כחוש וחלשלש, לא יכול להיות שבתוך תוכי הסתתרה לה מפלצת כוח, פשוט לא יכול להיות, זה משהו מעבר לזה, יכול להיות בגלל שאני שומר בריאות ולא אוכל אוכל מטוגן, אוכל עם צבעי מאכל וכו' ? צריך לעשות מחקר על זה 0_o
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
נפיחון
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
כללי:: עד מתי?
עוסק ב:: טכנאי תקשורת
חדר כושר: קאנטרי באר שבע
|
![]() ציטוט:
גמני לא אוכל כרגע אוכל מטוגן ועם צבעי מאכל וכו' ואתה לא רואה אותי מתפעל בכח מעבר לנורמה,אף על פי שיש לי טיפה יותר מאסה ממך..... פשוט אתה די חזק טבעית ולא צריך לבלבל בבביצים :laugh: ציטוט:
![]() |
![]() |
#14 |
נפיחון
|
![]() טוב.אז כנראה יש לך סיבולת מאוד מאוד טובה.תיהיה שמח זה טוב.תתחיל עכשיו במאסה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר פעיל
|
![]() אחי זה החייזרים
חח סתם יכול להיות שאתה עובד מהר מידי!? ואם לא יכול להיות שאתה פשוט חזק טבעית.. וגם יש מקרים לפי דעתי נגיד כמו בלחיצת חזה? בעוד שאמורים לעבוד על החזה אתה משלב גם אחורית וכתפים, סתם דוגמא, אני לא אומר שזה מה שאתה עושה אבל יכול להיות שאתה "עוזר" לעצמך אגב יש לי שאלה מהי החשיבות של המהירות בכל העסק הזה? אם נגיד עכשיו אני עובד בפרפר למשל שחזרה נמשכת 8 שניות בערך, אם אני יעלה משקל ויעשה שכל חזרה תמשך 2-3 שניות, זה יותר טוב? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() מהר ? כמו שרשמתי, אני עובד לאט מאוד, מקפיד על Time Under Tension...
אני יתן לכם דוגמא, אני פושט ברכיים 72 קילו 10 פעמים עם קונצנטרי איטי, בעוד שבחורצ'יק בחדר כושר עם ארבע ראשי הרבה הרבה יותר גדול משלי פושט ברכיים 48 קילו 13 פעמים אבל מהירים מאוד, הוא "זורק" בירידה... אולי בגלל הגיל ? אני בן 20, הוא בן 42.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() אוקיי אז ככה,
לחיצת חזה אני עושה 15 קילו בכל צד , 7 פעמים עם הרמה והורדה איטיים מאוד. סקוואט אני שם 17.5 קילו בכל צד, אני עושה 15 חזרות, אני רוצה לקצר את זה ל10 חזרות עם הרבה יותר משקל, רק יש לי בעיה קטנה שאני לא מצליח להרים יותר מזה מעל לגובה הכתף, ואני מפחד לשבור את הגב כשאני מוריד את זה... לא עושה דדליפטים לא מוסיף שום משקל במתח, מגיע ל14 חזרות בערך... חזה פרפר אני עושה 7 סטים של 48 קילו אבל פה אני קצת מחפף באקצנטרי אולי זה נראה לכם קצת, אבל אם תראו את הגוף שלי תבינו, שחיף עולם... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
חבר ותיק
כללי:: אני אואב תרד
עוסק ב:: סוחר תרד.
|
![]() דחיסות של מסילות אקטין\מיוזין גבוהה מהרגיל
(הסיבים המתכווצים) גידים עבים במיוחד גיוס י'ח מוטוריות גבוהה מהירות התכווצות גבוהה (וrate Coding) אברים קצרים במיוחד (יתרון מכני , לדוגמה ידיים קצרות בבנץ') וכל הממבו ג'מבו הזה ביחד ועוד כמה דברים תורמים לכוח יחסי
![]() |
#20 | |
חבר ותיק
כללי:: אני אואב תרד
עוסק ב:: סוחר תרד.
|
![]() ציטוט:
אתה צריך לשקול 30 קילו#@$@#$
![]() |