|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() אני לצערי לא מצליח לישון יותר מ 5 שעות בלילות של ימי חול.
אני ישן טוב רק בימי חמישי בלילה וביום שישי בלילה כיוון שלמחרת אין לי לא לימודים ולא עבודה. אני סטודנט להנדסה בבוקר ועובד כמאבטח בערבים, בין לבין דוחף אימוני כושר של 3 פעמים בשבוע Fbw 60 דקות אנ-אירובי. מקפיד על תזונה ומנוחה כללית לגוף אך כפי שכבר ציינתי ישן 5 שעות בממוצע: מוצ"ש- יום ד'. יום ה , ו - 8 שעות. יש לציין שהעדיפות שלי היא קודם כל לימודים , אח"כ עבודה (אין ברירה) ואח"כ פתוח הגוף ולכן אין לי אפשרות להעלות את שעות השינה שלי ע"ח לימודים \ עבודה. מה הנזק שיגרם לי? איך ניתן למזער אותו (ע"י תזונה , עצימות נמוכה יותר באימונים וכו...). תודה מראש. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() אתה רוצה להגיד לי ש19 שעות ביום אתה מחוץ לבית ?
כל יום ? אין מצב .. תנסה לישון צהריים או משו |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() גם אני לא מצליח לישון
מלא פעמים אני מתעורר באמצע הלילה אני יכול לישון גג 6 שעות רצוף אבל זה לא מפריע לי אני בכלל כמעט לא עייף במשך היום וגם גודל |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אם אני בבית אני לומד או אוכל ובטח שאין לי זמן לישון ואני גם לא יכול לישון שיש לי כ"כ הרבה דברים על הראש באמצע היום. עזוב את הקטע של השעות שינה אין לי אפשרות להעלות אותם, אני מעדיף לשנות משהו בתזונה או בעצימות האימון. היתרון היחידי שיש לי בנושא זה הוא שאני נח פיזית רוב היום וחוץ מהאימון אני לא מאמץ את השרירים שלי בגוף במשך היום ולכן לפחות יש לי מנוחה במצב ערות. יש לציין שאני מצליח לתפקד יפה גם אם ה 5 שעות שינה , זה לא שאני מעולף כל היום , רק קצת עייף כמו רוב החברים שלי ללימודים. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
יש לציין שאני ב 19 שעות שאני עד אוכל כל הזמן אוכל בריא וטוב כולל קזאין ושמן זית לפני השינה כך שכמעט 24 שעות הגוף שלי מקבל אוכל. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() קודם כל - כל הכבוד!
זאת באמת בעייה, וקשה לי להעיד עד כמה זה משפיע. אכן נסה להכניס יותר שעות שינה - צהריים כשיש איזה חלון, או אולי לפחות 6 שעות שינה בלילה(5 זה ממש מעט). מעבר לכך קשה לי להעיד עד כמה זה יפגע. אני מניח שהגוף גם מתרגל. בצבא לא הייתה לי בעייה לתפקד לאחר 3 שעות שינה. היום אם לא ישנתי 8 שעות בלילה אני מרגיש סחוט ולא מסוגל להתאמן. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
תודה מראש לעונים. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
אחראית תזונה ותוספים.
עוסק ב:: מדריכה בחדר כושר
|
![]() חוסר שעות שינה יכול לגרום לפציעות
בנוסף בשינה מישתחרירים הורמינים שעוזרים לבנית שרירים ולהיתאוששותם http://www.starmed.co.il/Wingate/ImportanceOfSleep
![]() |
#11 |
חבר פעיל
|
![]() שינה היא מנוחה למערכת העצבים...
![]() |
#12 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
השינה חשובה יותר למנוחת שרירים והתאוששות מערכת העצבים כך שהספורטאי יהיה מוכן לאימון הבא. מבחינה אנאבולית דווקא הבנתי ששינה דווקא מביאה את הגוף למצב קטבולי ופירוק שריר עקב הצום הממושך ולכן אנשים בולעים כל מיני ZMA ותוספים כדי למנוע זאת. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
GH חשוב בכל גיל, הורמון אנבולי ביותר ועושה לגוף רק טוב. (הכול במינונים נורמלים, כן? לא בתיסוף חיצוני וכ'ו). ושינה לא מביאה למצב קטבולי אם אתה מתכונן אליה כמו שצריך מבחינה תזונתית. תראה, אם אין ברירה, אז אין ברירה. אני מאמין שזה לא מדע מדויק, ואם אתה מתפקד עם חמש שעות שינה, אז זה מה יש. פשוט אל תפוצץ בעצימות כדי שלא תרד לזמן פציעות. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
חבר פעיל
|
![]() אין לך שום אפשרות להוסיף 3 שעות שינה?
לדעתי עם הזמן זה ישפיע לך על הלימודים ועל האימונים..אני אישית אם אני לא ישן לפחות 8 שעות אני חלש ועייף כל היום..לדעתי תנסה להוסיף לפחות ביומיים שלוש עוד כמה שעות שינה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אני גם לא טיפוס שישן הרבה וגם 6 שעות בכללי מספיקות לי בהחלט. בן כמה אתה? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
הושעה
|
![]() הבעיה שהרבה מהמשתמשים בפורום לפי מה שראיתי לא ממש יודעים משהו על שעות שינה, תפקידן ומהלכן.
![]() |
#20 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
עובדה שיש אנשים שמספיק להם 6 שעות שינה איכותיות ואני בינהם , הקטע הזה של שעות שינה מומלצות לדעתי הלא הכי מלומדת הוא פרטני לכל אדם ואדם. יש מישהו שאני מכיר (מבוגר כבן 50) שישן בלילה רק שעתיים כי זה מספיק לו, זה ממש מדהים. מה שכן הוא נבדק במכון שינה ומצאו שתוך מס' דקות מרגע הירדמותו הוא גולש לשלב 4 ישירות וישן עמוק מאד במשך שעתיים, אדם אחר שישן 8 שעות לא איכותיות (מיקרו יקיצות , שינה קלה וכו...) יכול לקום עייף יותר ממנו. הנושא הזה של השינה עדיין לוטה בערפל וזה גם מה שקראתי מס' מאמרים באינטרנט. אם יש לך חידושים או מידע מעניין , אשמח אם תעלה אותו. |
|
![]() |
![]() |