|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
עוסק ב:: ליטוף קירות
חדר כושר: הולמס פלייס גבעת שמואל
|
![]() שהרי בfbw עובדים על כל קבוצות השרירים 3-4 בשבוע,בעוד בAB עובדים אולי ביותר תרגילים לכל שריר אבל פעמיים בשבוע...
הסברים? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() שבab אתה נותן גירוי יותר עצים לשריר.
יש מאמר על תדירות אימונים תקרא אותו. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() יש 3 גורמים שצריכים להתחשב בהם באימון: נפח , תדירות ועצימות. בfbw יש יותר תדירות אבל פחות נפח , בab יש יותר נפח אבל פחות תדירות.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() בab יש יותר ווליום. כל עוד הווליום אותו דבר, אין הבדל בין Ab של 4 אימונים בשבוע, לבין Fbw של 3 אימונים בשבוע
![]() |
#5 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() אותו ווליום בab וfbw זה לא אותו דבר כי בfbw יש יותר תדירות.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() J Strength Cond Res. 2007 Feb;21(1):204-7.
Effect of short-term equal-volume resistance training with different workout frequency on muscle mass and strength in untrained men and women.Candow DG, Burke DG. Changes in muscle mass and strength will vary, depending on the volume and frequency of training. The purpose of this study was to determine the effect of short-term equal-volume resistance training with different workout frequency on lean tissue mass and muscle strength. Twenty-nine untrained volunteers (27-58 years; 23 women, 6 men) were assigned randomly to 1 of 2 groups: group 1 (n = 15; 12 women, 3 men) trained 2 times per week and performed 3 sets of 10 repetitions to fatigue for 9 exercises, group 2 (n = 14; 11 women, 3 men) trained 3 times per week and performed 2 sets of 10 repetitions to fatigue for 9 exercises. Prior to and following training, whole-body lean tissue mass (dual energy x-ray absorptiometry) and strength (1 repetition maximum squat and bench press) were measured. Both groups increased lean tissue mass (2.2%), squat strength (28%), and bench press strength (22-30%) with training (p < 0.05), with no other differences. These results suggest that the volume of resistance training may be more important than frequency in developing muscle mass and strength in men and women initiating a resistance training program.
![]() |
#7 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() 1. אלה אנשים שלא התאמנו מעולם.
2. המחקר נערך לטווח קצר. אני משער שלטווח הארוך זה יגרור יותר סיכון לאימון יתר , כי אימון יתר הוא משהו שמצטבר ואי אפשר לראות אותו במהירות - בטח שלא אצל מתאמנים חדשים. עוד דבר ששווה בדיקה. בכל אופן , מהמחקר הזה יוצא שגם Abcd פעם בשבוע זה בדיוק כמו Fbw , וכידוע לנו יש פרמטרים שתלויים גם בתדירות ולא רק בנפח. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() מהמחקר הזה לא יוצא שabcd הוא כמו Fbw.
למרות שהמסקנה כאילו טוענת את זה, זה לא נכון כי המחקר לא השווה Abcd עם Fbw. מה ז"א סיכון לאימון יתר?
![]() |
#9 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() המסקנה לא כאילו טוענת את זה , המסקנה בדיוק טוענת את זה. יתר על כן , החוקרים כתבו בעצמם שזה רלוונטי רק לאנשים שמתחילים להתאמן.
אם אתה לאורך זמן מגביר איזשהוא מרכיב [עצימות/תדירות/נפח] בלי לאזן את זה עם קיצוץ במרכיב אחר , מן הסתם שיעלה לך הסיכון לאימון יתר. השאלה היא בכמה שינית והאם זה עדיין בגבולות הסביר , אבל יהיה יותר סיכוי לאימון יתר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() ואני אני יתאמן 4 פעמים בשבוע ואני עובד על כל שריר פעם אחת?
לפי מה שאתם אומרים זה פחות טוב.. אבל אם ניתן דגש גדול יותר לכל שריר ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
ואני חושב שאם בFBW הם היו גודלים יותר בגלל התדירות הגדולה יותר, זה היה מתבטא בהתקדמות גדולה יותר כי מתחילים מתקדמים הכי מהר. אבל פה הם לא התקדמו יותר. בכל אופן תתחבר לICQ אם אתה רואה את זה
![]() |
![]() |
#13 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() אתה הבאת את המחקר הזה , לפחות תקרא את המסקנה שלו. זה היה מחקר לתקופה קצרה , כמה הבדל אתה כבר יכול לראות? יכול להיות שהמחקר גם ארך שבועיים. ושוב , זה רק במתאמנים חדשים. אולי בגלל שהם ממצים טוב מאוד את הגירוי לא ראו הבדל משמעותי? כך שבשבילם באמת מה שהשפיע זה בעיקר עצם הגירוי והנפח שלו ולאו דווקא התדירות שלו. אין לדעת.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר פעיל
|
![]() לדעתי זה יותר תלוי באיך הגוף מגיב לאימונים..תדירות עו עצימות
למשל אצלי כשהתאמנתי Ab לא גדלתי יותר מדי..עכשיו אני כבר שבוע ב Fbw ואני מרגיש שאני הרבה יותר מתפתח עם התכנית הזאת מאשר מתוכנית Ab |
![]() |
![]() |