|
פציעות ספורט בניהול עופר צחר - פיזיותרפיסט ספורט |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() מאמין שזה די נפוץ ולא קורה רק לי,יש סיבה שזה קורה ודרך למנוע את זה?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() אם עשית ריצות\קפיצות\פעילות קשה עם הרגליים אז פשוט תנוח, זה יעבור.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() לא הסברתי את עצמי טוב,התכוונתי בזמן ריצה.
יש סיבה שזה קורה?עצמות חלשות אולי? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
fucking super human שחקן פעיל בליגת הפוטבול הישראלית
עוסק ב:: יועץ כושר
חדר כושר: גו אקטיב ת"א
|
![]() כאבים בטיביאליס אנטריור? [האנטגוניסט של התאומים]
מאמן כושר מוסמך מטעם ביה"ס להכשרות שיאים באוניברסיטת ת"א You have to be mentally prepared or you will not make it. Pain and fear will be there with you, tempting you to stop, telling you to give up. Your body will be screaming for you to listen to them, and the little voice in your head will be begging you to do cease and desist. Tell them to shut up. You've got some growing to do! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ת.נ.צ.ב.ה
עוסק ב:: לאכול
חדר כושר: נאוטילוס
|
![]() ואוו היה לי את זה... זה היה כל כך מציק, נמשך לי חודשים. הייתי מפסיק לרוץ כמה שבועות, חוזר ריצה שתיים הכל בסדר אבל אח"כ זה חוזר...הייתה לי הפסקה של חצי שנה(עברתי פציעה אז לא יכולתי להתאמן בכלל) והכל בסדר עכשיו...חודשיים וקצת שאני רץ והכול בסדר. לפי מה שאמרו לי זה היה מאמץ יתר, או משהו...מנוחה בטח תעזור.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
fucking super human שחקן פעיל בליגת הפוטבול הישראלית
עוסק ב:: יועץ כושר
חדר כושר: גו אקטיב ת"א
|
![]() אם זה מה שאני חושב שזה...זה נקרא כאבי טיביה....סבלתי מזה בצבא...אלוהים יודע מה עושים עם זה
מאמן כושר מוסמך מטעם ביה"ס להכשרות שיאים באוניברסיטת ת"א You have to be mentally prepared or you will not make it. Pain and fear will be there with you, tempting you to stop, telling you to give up. Your body will be screaming for you to listen to them, and the little voice in your head will be begging you to do cease and desist. Tell them to shut up. You've got some growing to do! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
כללי:: ד"ר עופר בר
עוסק ב:: רופא
|
![]() אתה מדבר כנראה על עצם השוק- הטיביה או הפיבולה.
לרוב כשמדובר בספורטאים העושים פעילות עצימה, מדובר בשבר מאמץ בדרגה קלה עד חמורה. מומלץ להיבדק ע"י אורטופד שיבדוק אם זה אכן ש"מ, ובמידת הצורך יפנה אותך למיפוי עצמות למשל. בינתיים מומלצת מנוחה וטיפול תומך- ע"ע מאמר שכתבתי באתר. רפואה שלמה.
![]() |
#8 |
חבר פעיל
כללי:: אור
עוסק ב:: תלמיד תיכון.
|
![]() ככל הנראה שברי מאמץ,גם לי היה את זה וכנראה שעדיין יש תפסיק לרוץ אחרת זה יחמיר ויקח לזה מלא זמן לעבור.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() תודה על התשובות וסליחה שלא עניתי מוקדם יותר,לא הייתי בבית למשך שבוע.
זה היה כאב זמני בזמן הריצה,קורה לי הרבה בזמן ריצות אבל לרוב עובר לאחריהן. עדיין זה כנראה שבר מאמץ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() לי יש משהו דומה אבל לא בתאומים אלא ממש בעצם של הרגל
אין לי מושג גם איך נפטרים מזה.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
ת.נ.צ.ב.ה
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
חבר פעיל
|
![]() היה לך את זה?
זאת אומרת בתחילת הריצה אני לא מרגיש כלום בהמשך אני מתחיל להרגיש תעצם ברגל.. אני ינסה תמונחה הזאת... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
ת.נ.צ.ב.ה
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר פעיל
|
![]() זה נקרא שברי מאמץ?
בכל מקרה אני יקח מנוחה אבל יש צורך לראות רופא או שלא? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() זה לא משהו קבוע,קורה לי פעם ב..
לא חושב שז משהו רציני,לדוגמא אתמול זה לא קרה לי בריצה במדרגות שעשינו אז כנראה שזה היה שבר מאמץ מדרגה נמוכה,לא חושב שזה משהו רציני מה אתם ממליצים נבליג על זה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
פיזיותרפיסט B.P.T
|
![]() שריר התאומים נמצא בחלקה האחורי של עצם השוק ומתחבר דרך גיד האכילס לעצם העקב או הקלקנאוס...
האם לעצם ולמקום הזה התכוונת?? או לחלקה הקדמי של עצם השוקה(הטיביאה) - העצם המרכזית של השוק - מעל כף הרגל ומתחת לברך??
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() הכאב העיקרי הוא בעצם הטיביה אבל יש גם בעצם העקב מדי פעם
הלכתי להתייעץ עם רופא והוא אומר שלדעתו זה לא שבר מאמץ אבל הוא נתן לי הפנייה למיפוי עצמות.. ואמא שלי בכלל לא התלהבה מזה כי היא שמעה שמזריקים חומר רדיואקטיבי וגם קבעתי תור לאורטופד אבל זה רק בעוד שבועיים וחצי. מה אתה ממליץ לי לעשות? אני חושב שאני כן יעשה מיפוי עצמות |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
פיזיותרפיסט B.P.T
|
![]() כאב בקדמת השוק (נפוץ בטיביאה , אך ב 15% יכול להיות גם בפיבולה), הינו תופעה נפוצה בעיקר אצל רצים למרחקים ארוכים, אך גם על רקע עומסים לא מותאמים בתוכנית האימונים. בשלב הזה עד שתפגוש את האורטופד - תוריד מנפח האימונים האירוביים, וכל פעילות אחרת שמגרה את המקום. לקרר את המקום(קדמת השוק) עם קרח עטוף במגבת כל 4-5 שעות ל - 10 דקות. בבדיקה צריך לראות האם יש צניחה של קשתות כפות הרגליים, אורך רגליים לא זהה ועוד ולהתחיל ליישם תרגילים של יציבה ושיפור פרופריוספציה באם יש צורך במסגרת פיזיותרפיה. אחרי שתפגוש את האורטופד תעדכן אותי, ובאם תרצה עזרה נוספת - דבר איתי. בהצלחה.. עופר
![]() |
#20 |
חבר פעיל
|
![]() הפסקתי לגמרי עם פעילות אירובית כבר שבועיים,מכיוון שאני מתאמן בכושר קרבי-אימונים עצימים.
אני הולך לאימונים ועושה רק פקל"ים תודה רבה על העזרה,אני יעדכן לאחר מיפוי העצמות |
![]() |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
כאבים באיזור התאומים | ArschGesicht | פציעות ספורט | 5 | 25-09-08 06:08 |
כאבים בעצם החזה | kobon | פציעות ספורט | 4 | 27-07-07 17:24 |