|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() כשאני עובד בתרגילים כבדים כגון סקוואט, דדליפט, חתירה בכפיפה לפנים או בהרמת המוט מהריצפה לגובה הכתפיים כהכנה ללחיצת כתפיים מתעוררת אצלי סחרחורת בראש.
מה יכולה להיות הסיבה לכך והאם הקפדה על נשימה נכונה תמנע זאת? כמו כן איך צריך לנשום נכון בתרגילים כבדים אלה. כי דווקא כשאני מנסה לנשום בצורה מבוקרת הסחרחורת אפילו יותר חזקה.
![]() |
#2 |
חבר פעיל
כללי:: .............
עוסק ב:: ..........
|
![]() אני לא חושב שרק במשקלים כבדים זה קורה, גם לי קורה בתרגילים המורכבים הללו...ואם אתה עובד ממש חזק אתה בטוח מקבל בחילה לא?
![]() |
#3 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
זאת בעיה כי דווקא נשימה נכונה שהיא יעילה מבחינה אורטופדית וגם מבחינת כוח, מעודדת סחרחורת. אתה פשוט צריך להתרגל לעניין. או שתעבוד על נפח ריאה-אם תחזיק יותר אוויר בריאות יהיה לך יותר אוויר וככה תצטרך לנשום פחות. פעם לא אכלתי כלום בבוקר כשהייתי בחיטוב (לא היה תיאבון), הלכתי לעשות אירובי ואח"כ היה לי משעמם תחת אז באתי לסקוואט ראק ועשיתי power clean אחד. אני קבלתי את הסחרחורת של החיים שלי... ראיתי ממש מטושטש והידים שלי נהיו קרות מאוד ובקושי החזרתי את המוט למקום, חשבתי שעוד שניה אני נופל.
![]() |
![]() |
#4 |
מושעה
|
![]() או שאתה מרים יותר מדי כבד, מעל או קרוב לסף שלך
או שאתה לא מוציא אוויר או מכניס ככה שרמת הפדח בדם עולה |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() Omg They Almost Killed Bullet
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() טוב כנראה שזה בעייה עם הנשימה
כי אני עובד בעומסים ממש נמוכים, אני אפילו מתבייש לספר. אז איך בכל זאת אני אמור לנשום אף אחד פה לא אמר לי.
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() [[quote=sandmanטוב כנראה שזה בעייה עם הנשימה
כי אני עובד בעומסים ממש נמוכים, אני אפילו מתבייש לספר. אז איך בכל זאת אני אמור לנשום אף אחד פה לא אמר לי.[/QUOTE] בולט ציין איך אפשר לעבוד על הגדלת הריאה או מה שהוא אמר... בכל מקרה, הנשימה הנכונה בכל התרגילים היא נשיפה בזמן התנועה, ושאיפה בזמן החזרה... למשל בבנץ', נושף בזמן שאתה דוחף את המוט למעלה, ושואף כשאתה מוריד אותו. בדד ליפט נושף כשאתה מושך למעלה ושואף כשאתה מוריד...
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() אצלי זה היה תמיד ככה. זה במיוחד בחזרות הראשונות. דילגית עזר לי בזה.
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() פעם קראתי מאמר על זה שעדיף להחזיק את האוויר בריאות ולא לנשום כלל בבנץ' פרס. אין לי מושג אם זה נכון או לא.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#12 |
חבר פעיל
|
![]() ThaiBOX זה לא נכון, אתה חייב לנשום בכל תרגיל.
בתרגילים המורכבים כדאי לנשום כמו ש-gman הסביר, בשאר התרגילים זה לא ממש קריטי מלבד Lateral Raise שצריך לנשום ההפך ממה ש-gman הסביר: שואפים אוויר בזמן שעושים את ההרחקה בכתפיים, ונושפים בחלק השני. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() גם לי הרבה פעמים יש סחרחורות, אני פותח חלונות בחדר איפה שהציוד שלי בבית כשאני מתאמן אבל אם זה לא מספיק אני פשוט יוצא ל-5 דק' באוויר. לא יקרה כלום, מקסימום ירד קצת פאמפ לא אסון וחוזר, ושותה הרבה כמובן.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר פעיל
|
![]() הרבה מיקצוענים שמיתאמנים hardcore הם על סף אילפון בין סט לסט של סקווט ובנצ' פרס
![]() |
#15 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אין לי בעייה גם להמשיך לעבוד למרות התחושות הלא נעימות, אבל אני מפחד ליפול אחורה, קדימה עם כל המשקל. חוץ מזה אם אני העוף זאת גם תיהיה פדיחה דיי רצינית כי אני עובד בסך הכל עם משקלים קלים.
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
כללי:: Miss Bikini 2d place 2012 NAC
עוסק ב:: מאמנת כושר,ספינינג,פילאטיס וקטלבלס
חדר כושר: great shape
|
![]() גם לי זה קורה,
בעיקר בסטים האחרונים, זה כי אני שוחכת פשוט לנשום, כמה שזה נשמע מוזר, אני תמדי צריכה שהמאמן ששומר עלי בתרגילים, יגיד לי כל שניה: תנשמי תנשפי
![]() |
#17 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#18 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#20 |
חבר פעיל
כללי:: יוגב
חדר כושר: בית
|
![]() היה לי את זה שהייתי עושה בווינ'ץ בסטים האחרונים עם המשולש בשיבעים קילו כבר הייתי מה זה אוכל סחרחורת שאני קם
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|