ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 19-04-07, 16:07   #1
אורחח91
חבר פעיל

ברירת מחדל כמה שאלות חשובות בקשר לסוכר ענבים

1. כמה גרם פחמימות מכילה כל כפית מדידה 5 גרם סוכר ענבים?
2. מה הכוונה שצריך לקחת סוכר ענבים אחרי אימון בשביל להקפיץ את רמת האינסולין? זה עוזר לחלבון להגיע יותר מהר לשריר כי זה פחמימה? זה לא מסוכן לקחת 3 כפיות סוכר ענבים אחרי אימון? ובכלל לקחת 9 כפיות סוכר ענבים זה לא מסוכן כי אני בהעמסה עם קריאטין...
4. מתי יש לקחת סוכר ענבים? לפני, או אחרי אימון?
5. זה נכון שלפני אימון צריך לאכול ארוחה עשירה בפחמימות ואחרי האימון ארוחה עשירה בחלבונים?

תודה רבה רבה רבה מראש!
אורחח91 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 19-04-07, 16:16   #2
Bullet
חבר VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלBullet

ציטוט:
פורסם במקור על ידי אורחח91
2. מה הכוונה שצריך לקחת סוכר ענבים אחרי אימון בשביל להקפיץ את רמת האינסולין? זה עוזר לחלבון להגיע יותר מהר לשריר כי זה פחמימה? זה לא מסוכן לקחת 3 כפיות סוכר ענבים אחרי אימון? ובכלל לקחת 9 כפיות סוכר ענבים זה לא מסוכן כי אני בהעמסה עם קריאטין...
5. זה נכון שלפני אימון צריך לאכול ארוחה עשירה בפחמימות ואחרי האימון ארוחה עשירה בחלבונים?

תודה רבה רבה רבה מראש!
1. כפית זה בערך 5 גרם סוכר ענבים.
2. כל אימון הוא בעצם "לחץ" על הגוף. הורמונים קטבוליים (מעודדים פירוק שריר ושומן) עולים כתוצאה מכל אימון. אבל כדי לגדול אתה צריך הורמונים אנאבוליים. אינסולין ידוע בכוחו לסתור את ההורמונים האנאבוליים (כמו אדרנלין וקורטיזול) ולהפוך את הגוף ממצב פירוק למצב בנייה. אינסולין משתחרר כתוצאה מאכילת פחממות, וגם כתוצאה מאכילה של חלבונים, אבל בעיקר מהפחממות. סוכר ענבים זו פחממה מהירה בעלת GI (אינדקס גליקמי-כתוב במאמרים) גבוה מאוד והוא גורם לאינסולין להגיע לדם הכי מהר ובמכה אחת, ככה תהיה לך רמה גבוהה של אינסולין בדם והגוף שלך יהפוך למצב "בניה".
זה לא מסוכן לקחת סוכר ענבים אם אתה בריא. לחולי סכרת זה יכול להיות מסוכן...
גם לקחת הרבה יותר מ9 לא מסוכן.
3. אין 3. "מה שלומך? שלומי בסדר גמור"
4. אחרי
5.אחרי האימון צריך ארוחה עשירה בפחממות וחלבונים, כגון סוכר ענבים עם חלבון מהיר-עיכול כלשהו [מי גבינה, קוטג', משהו כזה]
לפני האימון אתה לא חייב לאכול ארוחה עשירה בפחממות, אבל אם כן אז עדיף על ארוחה בעלת אינדקס גליקמי נמוך ולא גבוה. כמו... סלט ירקות, או לחם מלא. עם חלבון ואפשר גם עם שומן. תעשה איך שנוח לך, תתאים את הארוחה לפני אליך כך שתוכל להתאמן כמו שצריך באימון ולא תהיה עייף או משהו
סינטרקס
סיינטרקס
Bullet מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 19-04-07, 16:19   #3
P-a-n-1-c
Banned

עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי אורחח91

תודה רבה רבה רבה מראש!
1. 100 גרם סוכר ענבים מכיל בערך 94 גרם פחמ' אם אני לא טועה. כלומר 4.7 פחמ' בכפית.
2. הסוכר ענבים מונע את הפרשת הקורטיזול [הורמון קטבולי] ע"י הפרשת אינסולין שהוא הורמון אנאבולי. לאחר האימון חשוב מאוד לצרוך פחמ' כזו. ולא זה לא מסוכן. אני אישית לוקח 12 כפיות [2 סקופים], ועדיין לא גדל לי זנב :]
3. איפה 3?
4. אחרי האימון.
5. ישר אחרי אימון -פחמ' מהירה + חלבון. שעה לאחר האימון ושעה-שעה וחצי לפני האימון ארוחה שמכילה את כל אבות המזון.
בהצלחה!
P-a-n-1-c מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 19-04-07, 16:29   #4
אורחח91
חבר פעיל

חח אני קצת הפוך היום שכחתי את מספר 3 אתם גדולים! תודה על כל העזרה המהירה!

ציטוט:
2. הסוכר ענבים מונע את הפרשת הקורטיזול [הורמון קטבולי] ע"י הפרשת אינסולין שהוא הורמון אנאבולי. לאחר האימון חשוב מאוד לצרוך פחמ' כזו. ולא זה לא מסוכן. אני אישית לוקח 12 כפיות [2 סקופים], ועדיין לא גדל לי זנב :]
בהצלחה!
אתה לוקח משהו כמו 12 כפיות בפעם אחת אחרי האימון מדי יום?
אה והנה יש לי עוד שאלה שיהיה גם מס' 3
3. יש הבדל למשל אם אני אוכל מיד אחרי אימון 45 גרם פחמימות מ100 גרם לחם מחיטה מלאה או אם זה ממקור של סוכר ענבים? כי הבנתי שסוכר ענבים מקפיץ את רמת האינסולין בדם ולחם אני לא חושב שגם עושה את זה..?
אורחח91 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 20-04-07, 00:42   #5
assafam
חבר מתחיל

אני אחרי אימון לחיטוב אוכל 200 גרם טונה ו8 כפיות סוכר ענבים
טונה זה חלבון שמתעקל מהר?
assafam מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה

הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא