|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() התחלתי להתאמן שוב לאחר כמה שנות הפסקה לפני כמעט חודשיים 72 ק"ג על 1.74 , 17% אחוז שומן.
בדקתי היום משקל - 82 ק"ג , אחוזי שומן 20% - כלומר גם השמנתי אבל זה לא מפריע לי בכלל - מעניין אותי רק המאסה כרגע גם אם אני עולה באחוזי שומן קצת. אני רוצה להגיע ל 90 ק"ג ולהשאר שם, השאלה אם להגדיל את כמות הקלוריות או להמשיך כמו שעכשיו, כי כנראה אני צורך יותר ממה שאני צריך ולכן גם השמנתי. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
מושעה
|
![]() אחרי שמגיעים לאזור אה 17% שומן אין סיבה להמשיך מאסה ביגלל שמכאן הגוף כבר לא יעלה בהרבה שריר,הוא יצבור רק נוזלים ושומן.בכל עלייה במאסה מומלץ לא לעבור את אה 16-17% ואם אתה כבר על 20% אז תעשה חיטוב תירד לכייון 10% ותתחיל מאסה מהתחלה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
יש לי עוד הרבה מאסת שריר להעלות. לא? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
מושעה
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
מושעה
|
![]() צריח חיטוב אחי..לא תצליח לעלות הרבה שריר על 20% שומן.סתם תעלה 10 קילו בחודש וחצי של שומן ונזולים.שמע מה אני אומר לך תעשה חיטוב.אם תמשיך מאסה תגיע גם ל30% שומן בשקט...ואז יהיה לך מאוד קשה לרדת ,תפוק חיטוב לכייון 10% ואז מאסה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אתה רוצה להגיד שכל 12 קילו שעליתי הכל שומן? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
מושעה
|
![]() ציטוט:
השקרה תעלה תמונות מאודכנות שנגיד לך בידיוק אם כדאי לידפוק מאסה או חיטוב. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אם אני 20 אחוז שומן אז אני לא יכול להמשיך ולפתח שרירים? מה הקשר בכלל בין אחוזי השומן ליכולת לפתח שרירים? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#11 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
Forbes GB. Body fat content influences the body composition response to nutrition and exercise In most situations involving a significant change in body weight, both fat-free body mass (FFM) and body fat participate, but the relative contribution of FFM and fat to the total weight change is influenced by the initial body fat content. Overfeeding: In experiments of at least 3-weeks' duration, the weight gain of thin people comprises 60-70% lean tissues, whereas in the obese it is 30-40%. Underfeeding: In humans, there is an inverse curvilinear relationship between initial body fat content and the proportion of weight loss consisting of lean tissue. The same trend holds for animals and birds, including loss during hibernation. Another factor is the magnitude of the energy deficit: as energy intake is reduced, lean tissue makes up an increasing fraction of the total weight loss. Exercise: If individuals lose much weight with exercise, the result is usually some loss of lean tissue as well as fat, and once again the proportion of lean loss to total weight loss is greater in thin people than in those who have larger body fat burdens. Members of twin pairs often differ in weight. In thin individuals, lean accounts for about half of the intrapair weight difference, whereas in the obese it accounts for only one quarter. Body fat content must be taken into account in evaluating body composition changes induced by nutrition and exercise.
![]() |
![]() |
#12 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
מה הקשר אחד לשני? מה זה משנה אחוזי השומן? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() תעלה תמונות שלך לפורום גולשים תשמע כל מיני דעות אחרי שיראו תמונה....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() אתה 20% שומן. זה שמן. תעשה חיטוב עד ל~10% ואז מסה.
הפחתת טסטסטרון אף פעם לא עדיף אבל איך הגעת לשאלה 2?
![]() |
#16 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אם אני אעשה חיטוב ל 10 (פחות פחמימות) ואז עוד פעם מאסה (הוספת פחמימות) אז אני אאבד שריר בחיטוב ואעלה אותו שוב במאסה - אז מה יוצא מכל העניין הזה? אמרת שאצל שמנים יש יותר טוסטרון - זה טוב לפתוח שרירים לא? תודה מראש לתשובתך. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
אתה לא מחטב עם פחות פחממות, אתה מחטב עם פחות קלוריות. הגיוני שתוריד פחממות אבל הכי חשוב זה להוריד קלוריות שיהיה מאזן קלורי שלילי. אם תעשה את זה נכון אתה לא תאבד הרבה שריר בחיטוב אם בכלל. לא אמרתי שלשמנים יש יותר טסטסטרון. אמרתי שכששמנים עושים דיאטה, הטסטסטרון והורמונים אחרים שקשורים לחילוף חומרים נופלים פחות. אבל זה לא קשור, כי השמן צריך לעשות חיטוב ארוך והרזה חיטוב קצר אם בכלל.
![]() |
![]() |
#18 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
קראתי שטיפוסים אנדומורפיים מתאפיינים באחוז שומן גבוה אך עם זאת נטיה לפתח שרירים ביתר קלות. זה לא מסתדר לי עם הקטע של הפחתת הרגישות לאינסולין. אם אני ממשיך עכשיו עם מאזן קלוריות חיובי אבל פחות מעכשיו , אני לא אוריד ככה אחוזי שומן? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
בקשר לאנדומורפים,מזומורפים, אקטומורפים- זה לא מתחלק ל3 קבוצות. זה הרבה יותר מורכב. הנטיה לפתח שרירים בקלות היא בגלל חילוף חומרים איטי, והעדר Adaptive Thermogenesis. זה לא כזה יתרון גדול. נניח לאקטומורפים יש חילוף חומרים גבוה, ולחלק מהם יש אפילו Non Exercise adaptive thermogenesis- כשהם אוכלים נניח 400 קלוריות יותר מהתחזוקה (שהיא גם ככה מאוד גדולה) החילוף חומרים שלהם עולה בצורה ספונטנית. ואז הם לא מעלים שריר ומתבכיינים. וכשמסיבה כלשהי הם לא מתאמנים, או שלא אוכלים מספיק בגלל החילוף חומרים הגבוה שלהם, השריר מתפרק לו. אפשר להגיד שלאנדומורפים יש פחות נטיה לפרק שריר. כמובן שהם בונים פחות שריר מהמזומורפים. ואתה לא הבנת. רגישות נמוכה לאינסולין זה לא טוב. זה מונע מחלבון לברוח מהשרירים, אבל גם מונע מקלוריות להכנס לתוך השרירים, ולהגדיל אותם. במסה אנחנו רוצים רגישות גבוהה לאינסולין. בחיטוב נמוכה. אתה נראה כמו בן אדם רציני. אני מציע לך לעבור על השרשורים הנעוצים "האשכולות הכי טובים בפורום תזונה"
![]() |
![]() |
#20 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() תקרא את מדריך החיטוב של משה. ממליץ עליו בחום