|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() מה קורה אנשים?
ידוע בפורום שלנו ובקהילה כולה שסוכר לבן הוא במילים יפות לא בריא, תמיד ידעתי את זה אבל אף פעם לא שמתי לב לזה, גם פה בפורום נתקלתי בזה לא פעם אחת ובכל זאת התעלמתי. החלטתי שהגיע הזמן לבדוק מה כל כך רע בסוכר הלבן. אחרי שקראתי והסתכלתי במספר הבנתי עד כמה הסוכר הוא גרוע. החלטתי לסכם לכם בקצרה את מה שראיתי בכל מיני מקומות על הסוכר ועל לחליפיו. תיהנו... J על פי רוב, שתיית קפה, כמו גם תה, מתחילה בגיל צעיר יחסית, אז אין ממש עניין בדיאטה או בבקרה בריאותית כך שההמתקה נעשית על פי רוב עם סוכר. עם הזמן מתפתחת המודעות להשלכות מצריכת יתר של סוכר ומתחיל הגיוון באופן ההמתקה. הסוכר, כידוע, אינו משתלב עם תזונה בריאה. הוא לא מזון אלא חומר כימי. הסוכר מכיל חמצן, פחמן ומימן ואינו מכיל שום מינרל או ויטמין. בנוסף לכך, בגלל התגובה החומצתית שלו, הוא גוזל סידן מהגוף. צריכת סוכר לבן, כולם יודעים, גורמת עששת שיניים, אבל אף אחד לא רוצה לדמיין מה עושה החומר המרקיב הזה לאיברי הגוף הפנימיים. שיניים אפשר להבריש ולנסות להסיר מהן את גורם הריקבון, אבל הסוכר הרי לא נשאר בפה. הוא ממשיך הלאה לקיבה ולמעיים. כשאוכלים אותו עם עמילן הוא תוסס בקיבה. לכן האיברים הפנימיים שלנו מופקרים להירקב עם הסוכר. הוא נטול רכיבי תזונה איכותיים, מעלה את רמות הסוכר בדם, אינו משביע לאורך זמן ומעורר תאבון. צריכה מוגברת של סוכר מזיקה לבריאות מאחר שהיא מביאה לחוסר איזון תזונתי בגוף. צריכת יתר של סוכר לאורך זמן מביאה להשמנה, עששת, סוכרת והגברת רמת סיכון למחלות לב ומחלות כרוניות. קצת מוגזם לשייך את כל הנזקים האלה לכמות הצריכה של הסוכר מהמתקת הקפה אך דווקא שם, בין אם מדובר בכוס קפה אחת או עשר, בלי קשר לרמת ההמתקה ולרוב גם בלי התאמה לשאר צריכת הסוכר במהלך היום, יישום צמצום צריכת הסוכר בא לידי ביטוי. אלו האלטרנטיבות השונות להמתקת הקפה ועד כמה הן משתלבות עם התפיסה המיוחסת להן: 1. חלב דרך מקובלת המבוססת על סוכר הלקטוז (דו סוכר הנמצא בחלב היונקים), לעידון טעמם של המשקאות החמים. כמובן שמדובר בהמתקה בריאה (הרגישים ללקטוז ישתמשו במשקה סויה), המשדרגת את המשקה בחלבון וסידן. לחלב אמנם פחות קלוריות בהשוואה לסוכר אך רמת המתיקות שהוא מעניק נמוכה ולרוב נדרש ממתיק נוסף. 2. סוכר חום הסוכר החום נתפס בקרב הציבור כמרכיב בריא, בעיקר מתוך הקבלה לתפיסת הקמח המלא שצבעו כהה מול הלבן. האמת היא שסוכר חום (אמיתי, למשל "דמררה") הוא סוכר לא מזוקק שעבר קצת פחות עיבוד, ולכן יש בו מעט ויטמינים ומינרלים. אבל עדיין מדובר במוצר מעובד לכל דבר אלא שצורך קצת פחות ויטמין B מהגוף ולכן מזיק קצת פחות מהסוכר הלבן. עם זאת, לא מדובר בתכולת ויטמינים ומינרלים משמעותית המצדיקה את הפיכתו לאלטרנטיבה בריאה: גם הסוכר החום גורם לעששת והשמנה. 3. פרוקטוז (סוכר פירות) סוכר המופק מפירות. הוא מתוק פחות מהסוכר וערכו הגליקמי (GI) נמוך יותר אך עדיין מספק את אותן הקלוריות וגורם לעששת והשמנה. סוכר ענבים אפילו פחות טוב שכן ערכו הגליקמי גבוה יותר. 4. דבש כמו הסוכר גם הדבש מכיל רמה גבוה של פחמימות, בשורה לא הכי טובה לשומרי המשקל בינינו, אך הוא מכיל גם רכיבים תזונתיים חשובים כמו חלבונים, חומצות שומן, ויטמינים, מינרלים, אנזימים, הורמונים ופולן. גם כאן יש להבדיל בין סוגי הדבש. דבש שעבר חימום יהיה כמעט תמיד במצב נוזלי ונוח לשימוש אך החימום יכול להרוס ויטמינים ורכיבי תזונה אחרים (בניגוד לדבש טבעי שהופך לצמיגי יותר בקור). 5. סטיביה (שיח- תבלין שמוצאו בפרגוואי) צמח בעל מתיקות טבעית, טבעי לחלוטין וללא קלוריות. הוא למעשה הממתיק הטבעי היחיד שאינו מכיל קלוריות ופחמימות ולכן אינו משפיע על רמות הסוכר בדם או על צורך באיזון התפריט היומי. מדובר בממתיק שנאסר בתחילה לשימוש אך לאחר דיונים משפטיים קיבל אישור מה-FDA כתוסף לדיאטה ולא כתוסף מזון, מעמד לא ברור בכל הקשור לבריאות. 6. סירופ המתקה הסירופים משפרים את האיכות התזונתית, אם כי מוסיפים טעם למשקה.
מרכיבים דלי קלוריות ופחמימות ולכן אינם באים על חשבון מרכיבים בתפריט היומי ולא משפיעים על רמות הסוכר בדם. הם מהווים את האופציה הדומיננטית השכיחה והמועדפת ביותר כמשרתת את צרכי הדיאטה לשומרי המשקל והסוכרתיים. ואולם קיימת מחלוקת לגבי הנזקים שהם גורמים לבריאות. מדובר במגוון נרחב של מוצרים על בסיס המתקה שונה ולכן עם השלכות נבדלות ושונות על הבריאות, וכדאי להכיר את ההבדלים ביניהם. כדי להפסיק את צריכת הסוכר ואת התחלואה שנובעת ממנו מישהו צריך להשתמש בסמכות שלו. בינתיים רובנו יודעים שזה מסוכן אבל מתקשים לוותר. נ.ב מי שרוצה לדעת עוד על ממתיקים מלאכותיים ועל סוכר בכלל יכול למצוא את זה פה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3349199,00.html http://food.walla.co.il/?w=/907/861751 ארז |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]() לא חידש הרבה ,אבל סחטיין על ההשקעה ,
במוניטין |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר ותיק
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 6,223
כללי:: אני אואב תרד
גיל:: לעשות ביד במשך 5 שעות.
עוסק ב:: סוחר תרד.
|
![]() נשמע כמו מאמר יפה לשומרי משקל , אני עדיין אוסיף סוכר לכל השייקים שלי.
הפסקתי לקרוא את זה ברגע שהיה כתוב : סוכר מורכב מפחמן חמצן ומימן. טוב אז נחשו מה? גם כמעט כל הגוף שלכם.
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
זו בחירה שלך אם להמשיך להשתמש בסוכר הזה אני רק רציתי להראות כמה הוא לא בריא... בקשר ל-"מורכב מפחמן חמצן ומימן...גם כמעט כל הגוף שלכם" כל דבר בנוי מאותם 103 יסודות אז?? הפרנציפ הוא שהסוכר הזה הוא פשוט אותם חומרים כימיים בלי שום דבר נוסף... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() תודה, כל הכבוד על ההשקעה.
אני משתמש בדבש בכוס התה לצורך ההקלה בגרון. |
![]() |
![]() |