|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() הוספתי לציוד הצנוע בביתי עוד 20 קילו של ברזלים (דאמבלים)
ועד עכשיו כחלק מהתוכיות אימון המצומצמות שבניתי,לא ממש עשיתי סקווטים עכשיו יש לי רצון להכניס את זה בצורה יותר רצינית לאימונים אבל חשוב לי לתת דגש על טכניקה וביצוע מושלם,אתמול עבדתי קצת עם חבר וגילית שהיו לי כמה פאקים בביצוע תוכלו לתת אתרים\מאמרים שמסבירים איך לבצע סקוואט והרמות אולמפיות? אשמח גם לילמוד מהידע של חבריי הפורום,בגדול אני יודע לבצע את התרגילים הנ"ל אבל לפי מה שהבנתי לא כמו שצריך,צריך לילמוד קצת יותר תודה מראש |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]()
![]() |
#3 |
חבר ותיק
כללי:: אני אואב תרד
עוסק ב:: סוחר תרד.
|
![]() כייף מדי פעם לעשות סנאץ' הכי מהר שאפשר עם הדאמבל של ה32.5 קילו , חבל שפירקתי אותו ( הבן __ היה כבד מידי למספר דברים)
![]() |
#4 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() בנוסף לקישור שבולט נתן, תעיף מבט כאן, יש פה הדגמות מעולות לתרגילי כח.
אתה יכול לתת יותר פרוט בקשר לביצוע הלקוי של הסקוואט? איפה אתה מרגיש שהוא לא בסדר? בקשר לתרגילים אולימפיים, אתה מתכוון לאיזה שהם ספציפיים? Clean? snatch? תמקד קצת את השאלה שלך כדי שאני אוכל להכווין אותך יותר טוב. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() תודה על הלינקים חבר'ה,אתרים מעניינים אני דיי תופס את העיניין!
לפי מה שחבר שלי אמר הכיפוף שאני עושה הוא לא מדויק החלק האחורי (הישבן) לפי מה שהוא טוען צריך להיות יותר אחורה ממש להוציא אותו,ועד עכשיו לא נתתי דגש על העיניין הייתי בטוח שאני מבצע את זה כמו שצריך לפי מה שראיתי בסירטונים כאלה ואחרים יש עוד כמה נקודות שהוא הסביר לי איך לשפר,אני דיי סומך עליו בנושא הזה,אבל מעדיף גם לחקור ולילמוד מעוד מקורות לגביי הרמה אולמפית אני יגיד לך את האמת אני לא יודע את השמות המדויקים אבל מחר אני יריץ חיפוש קטן ויראה לך על איזה תרגילים אני בדיוק מדבר,עכשיו כל מה שבא לי לעשות זה להשים את הראש על הקרית שוב פעם תודה אנשים! לילה טוב |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() אם אתה מבצע הרמות אולימפיות, מומלץ *מאוד* לעשות את זה בפיקוח מאמן של הרמות אולימפיות.
קשה למצוא מאמנים כאלה אבל אני למזלי מצאתי אחד. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#8 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
אחראית תזונה ותוספים.
עוסק ב:: מדריכה בחדר כושר
|
![]() אם אתה לא ירד מספיק אחורה תתרגל את הירידה על כיסא או מיטה שהיא יותר נמוכה , תתישב ואז תקום זה בערך המצב שאתה צריך להגיע בירידה לאחור .
![]() |
#10 |
|
![]() sabagman,
לגבי הרמות אולימפיות, תסתכל בסרטון הבא, תגיד לי אם לזה התכוונת. http://www.youtube.com/watch?v=2jr1FuaoDco לגבי סקוואט, אני לא אוהב להשתמש במונח "לקחת את התחת אחורה" כי קשה להבין מזה הרבה. אני אתן לך כמה דגשים לעקוב אחריהם: 1. הגוף חייב להשען על העקבים בזמן הסקוואט. ברגע שאתה "נופל" קדימה ונשען על החלק הקדמי של כף הרגל, מרכז הכובד של המשקל נוטה קדימה מה שמגביר את הסיכוי לפציעה בגב. 2. אתה חייב לשמור על הקשתה בגב במהלך התרגיל, מהרגע שהמוט מונח על הגב. כלומר גם ברגע שאתה מוציא את המוט מהמתקן, אתה צריך כבר להיכנס למצב עם הקשתה בגב. הגב צריך מכווץ "והדוק" כדי לשמור על יציבות עמוד השדרה. בזמן שהגב נמצא במצב קשתי, זוקפי הגב מגיעים לכיווץ מלא ושומרים את הגב ואת האגן במנח אנטומי טבעי ומקובע, בצורה כזאת שבמהלך התרגיל אתה לא תוכל לבצע תנועות פתאומיות בגב ש- "שיזעזעו" אותו. הדרך הכי טובה לדאוג ולשמור שאתה אכן מבצע הקשתה בגב, היא להוציא את החזה החוצה ככל הניתן. תדמיין את התמונה של גבר מ'צו הולך בים עם החזה בחוץ - ככה צריך להוציא את החזה החוצה. ![]() 3. את המוט אפשר להניח על הטרפזים העליונים (High bar squat) או על הכתף האחורית (Low bar squat). תבחר איזו שיטה שנוח לך. אני אישית מעדיף את ה- High bar squat מפני שזה משאיר פחות מקום ליפול קדימה. 4. את האחיזה במוט, רצוי לעשות לעשות צרה, בערך ברוחב כתפיים. ככל שהאחיזה יותר צרה - ככה הטרפזים יותר מכווצים ומרפדים את הגב (עמוד השדרה) כנגד המשקל. 5. בתור סקוואטר מתחיל, רצוי שתאמץ עמידה ברוחב כתפיים או קצת יותר. כפות הרגליים צריכות לפנות מעט החוצה (רגל ימין בשעה 1, רגל שמאל בשעה 11. בערך, זה לא צריך להיות כ"כ מדויק). בזמן הירידה, הברכיים צריכים לפנות בכיוון כפות הרגליים, כלומר להוציא את הברכיים החוצה. 6. תנועת הירידה צריכה להתחיל מהאגן (יכול להיות שזאת הכוונה "בלהוציא את התחת החוצה") ולא מהברכיים. כלומר אם מישהו יסתכל עליך מהצד, הוא יראה תחילה כיפוף באגן ורק לאחר מכן כיפוף בברכיים. כמובן שזה הבדל של עשירית שניה בין התנועות, אבל ניתן להבחין בזה. תנועת העלייה צריכה גם לבוא מהאגן. תדמיין שמישהו שם לך יד על הגב התחתון בזמן שאתה למטה, ואתה צריך לדחוף לו את היד למעלה עם הגב התחתון. אם אני אזכר בעוד דגשים, אני אכתוב כאן. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
well קודם כל תודה רבה! big up על רוב ההדגשים אני עובד וחבר שלי הסביר לי אותם,האחיזה ברוחב כתפיים וכו'.. לגביי הבירכיים זה נכון שכאשר אני מבצע את התרגיל,אני צריך לסתקל כלפיי מטה ולידאוג שהם לא יעברו את הקו של אצבעות הרגליים? קשה לי קצת להתבטא בנושא הזה וירטואלית אבל אני מקווה שהבנת למה אני מיתכוון לגביי מה שרשמת בהדגש מיספר 6 - פה הייתה בערך הבעיה שלי ביצעתי את הירידה קודם כל עם הרגליים ותוך כדיי עם האגן,יש לי עוד לעבוד קשה על טכניקה כדיי שאני יגיע לרמה טובה בתרגיל הנ"ל לגביי הרמה אולמפית כן בהחלט זה התרגיל שאני מדבר עליו,יש עוד תרגיל שהם תוך כדיי הרמת המוט כלפיי מעלה הם פותחים את הרגליים לאורך ניראה לי שבנתיים אני אתמקד על הסקוואט,איך שאומרים פרה פרה כי הרמות אולמפיות זה ניראה לי קצת יותר מורכב (אני מדבר על ביצוע נכון ולא משו מאולתר כי ראיתי כמה נערים מישתוללים עם מישקולות ועושים כביכול הרמה אולמפית מה שיכול להביא בקלות לפציעה) שוב פעם תודה רבה עזרתם לי חבר'ה! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
חבר פעיל
|
![]() אני לא מומחה לסקוואט אבל יש לי משהו קטן להוסיף, תקנו אם אני טועה:
1. כדי לעשות את ההקשתה בגב אפשר להבליט את הישבן אחורה בנוסף להבלטת החזה קדימה, כמו פרחה בקיצור... 2. משהו שאני עשיתי לא נכון בהתחלה: הידיים מצמידות את המוט לגב ולא תומכות / מחזיקות אותו. מפרק כף היד צריך להיות ישר. כדי להצמיד את המוט יותר טוב לגב אפשר לכוון את המרפקים קצת אחורה מבלי לכופף את הגוף קדימה. עומק: לא שאלת אז אני מקווה שאתה יודע - תרד כמה שהגמישות מאפשרת לך, כלומר כמה שיותר עמוק תוך שמירה על גב מקומר. Down the road, in a gym far away A young man was heard to say, "No matter what I do, my legs won't grow!" He tried leg extensions, leg curls, leg presses too. Trying to cheat, these sissy workouts he'd do! From the corner of the gym where the big guys train, Through a cloud of chalk and the midst of pain, Where the big iron rides high, and threaten lives, Where the noise is made with big forty-fives, A deep voice bellowed as he wrapped his knees, A very big man with legs like trees, Laughing as he snatched another plate from the stack, Chalked his hands and monstrous back, Said, "Boy, stop lying and don't say you've forgotten!" Trouble with you is you ain't been SQUATTIN'! 'Nuff said. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
![]() אתה צריך גם מקום מתאים לבצע את ההרמות. צריך מרווח, ורצוי שיהיה משטח שתוכל להפיל עליו את המוט (תלוי איזה תרגיל ותלוי גם במשקלי העבודה). |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר פעיל
|
![]() כן, אלו תרגילים מורכבים ולוקח זמן ללמוד אותם. אם אתה לא בטוח בעצמך, עדיף שתוותר עליהם לבנתיים. אולם אם אתה מאוד אוהב את הענף, המוטיבציה צריכה להוביל אותך לצפות בעשרות סרטונים של מקצוענים וללמוד את התנועה כמו שצריך.
![]() אתה צריך גם מקום מתאים לבצע את ההרמות. צריך מרווח, ורצוי שיהיה משטח שתוכל להפיל עליו את המוט (תלוי איזה תרגיל ותלוי גם במשקלי העבודה).[/quote] מסכים איתך לגמריי,אם אני יפיל את המוט בבית אני מנחית אותו ישירות על הראש של השכנה מהקומה השניה,הבינינים פה דיי עתיקים לא יודע אם הם יעמדו בזה ![]() יהיה בסדר,ב8 חודשים האלה שהתאמנתי לרוב עבדתי כנגד מישקליי גוף עם חיזוק של מישקולות,עכשיו אני רוצה לקחת הכל צעד אחד קדימה אני אחד כזה שאם אני אוהב משהו אני ישקיע ויתן הכל לעשות אותו אז אני מאמין שעוד קצת זמן של תירגול ולמידה אני יבצע הכל פיקס,שוב פעם תודה על הטיפים! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
http://www.elitefts.com/documents/texas_bbq.htm. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
|
![]() ציטוט:
![]() אני מסתמך על מה שכתוב ב- Starting Strength, זכור לי שזה היה כתוב שם. הוא כתב שבעליה, הוא ממליץ למתחילים להתחיל את התנועה מהאגן מאחר וזאת הדרך הכי טובה ללמוד, כאשר בהמשך יש ישתנה מאחר והתנועה באמת צריכה להיות בו זמנית. הוא כתב, "אני ארחיב על כך בהמשך" אבל בסוף לא היתה שום הרחבה. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() עידן, אתה בטוח שhigh bar משאיר פחות מקום ליפול קדימה? לך יש את הstarting strength
יש לי דגש שימושי. כשיורדים עדיף ליישר מבט קצת יותר למעלה, נניח 10 מעלות מעל האופק. אבל כשעולים צריך להסתכל יותר למעלה ולדחוף עם העקבים. עוד דגש זה לנסות לפצל את הרצפה. רק חבל שאני מחליק אחרי 2 חזרות
![]() |
#19 | |||
|
![]() ציטוט:
ברגע שהמוט מונח נמוך יותר על הגב, באופן טבעי אתה תתכופף יותר כדי שהמוט לא יחליק לך. אלא אם כן אתה מיישם את מה שהוא מסביר שם, ששוב פעם, אני לא יודע איך להסביר את זה כאן בצורה כזאת שבאמת תהיה מיושמת כמו שצריך. דבר נוסף, שאני בעצמי עובד עם High bar ככה שאני לא יכול לתת הסבר על משהו שאני לא עושה (ולמען האמת, גם לא מבין מה היתרון של Low bar). ציטוט:
![]() כשאתה מביט למעלה, עמוד השדרה לא נמצא במנח טבעי, פלוס העבודה שמונח לך משקל על הגב, שווה -לא טוב-. אתה צריך פשוט להסתכל קדימה, או אפילו יותר טוב, להתמקד באיזו שהיא נקודה סטטית רחוקה על הרצפה, או נקודה קרובה על הקיר. http://www.startingstrength.com/images/squatposter.jpg ציטוט:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
נראה לי ריפטו מחרטט אותך ![]()
![]() |