|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר מתחיל
|
![]() 1) אימון כוח מישו יכול לתת לי הסבר כללי מה זה איך עושים כמה סטים כמה חזרות?
2) אימונים כאלו לא פוגעים בגדילה? ואם אפשר עצות איך שלא יפגעו בגדילה? 3) יש כזה דבר אמונים שמחסנים את הגוף ממכות קשות? ואם כן אפשר הסבר? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
1.בעקרון עבודה על כוח היא עבודה של הרבה סטים ומעט חזרות עם משקלים כבדים מאוד. כמה בדיוק? זה לא מדע מדויק אבל אני ממליץ לך לחפש עוד מידע על תוכניות כמו 5x5 וכד'. 2.אם אתה מבצע את התרגיל בצורה נכונה (גם מבחינת הביצוע עצמו וגם הסתגלות הגוף למשקלים) אז אין שום סיבה שתפגע בשום דרך, במיוחד שלא חסר מחקרים שהוכיחו מעל לכל ספק שאימוני משקולות אינם פוגעים בגדילה. 3.אני מכיר אימונים כאלה רק בסרטים... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
חבר פעיל
|
![]() שלום, אני אענה לך על השאלה אבל להבא תשים לב הכותרת שלך צריכה להיות בהקשר לתוכן שלה, שתיתן רמז לשאלה שמחכה בפנים, סיבה מאוד חשובה לכך היא אנשים שמבצעים חיפוש בפורום יוכלו להתסכל על הפוסט וכאשר כתוב רק "כמה שאלות" זה לא יעזור לאף אחד, מה גם שאתה תקבל אזהרה, היות ואתה מאוד חדש תסתפק בהערה המילולית שלי בלבד, ואם המנהלים ירצו הם כבר ישנו את השם של הפוסט, להבא פוסט כזה צריך להיקרא למשל "אימון כוח"
ועכשיו לשאלותך. ציטוט:
נתחיל מזה שאימון כוח זה דבר מאוד מורכב ולא משהו שאתה יכול לזרוק באוויר ולשאול כמה חזרות אני צריך לעשות. אז מהיא ההגדרה לאימון כוח? ההגדרה היא: היכולת לגבור או לעכב התנגדות חיצונית בעזרת פעילות שרירית מדובר ביכולת של שריר או קבוצת שרירים לפעול כנגד התנגדות חיצונית נתונה (משקל גוף, משקולת) בתנועה ובמהירות ספציפיים. מהבחינה הפיזיקלית אם תרצה, מדובר ברכיב הגורם לשינוי גודל וכיוון המהירות של מסה נתונה. ואיזה סוגי כוח יש לנו? * נתחיל בכוח מירבי - זהו היכולת של שריר או קבוצת שרירים להפיק מקסימום כוח כלומר, היכולת של שריר או קבוצת שרירים לייצר כוח במהירות ובתנועה ספציפיים, או במילים אחרות.. ההתנגדות החיצונית המקסימלית ששריר או קבוצת שרירים יכולים לפעול כנגדה. * כוח מרבי דינמי - ההתנגדות המרבית שניתן להתגבר עליה בתנועה מוגדרת (טווח תנועה, מהירות) * כוח מרבי סטטי - כוח מרבי שמפעיל הגוף על סביבתו מבלי שתתבצע תנועה במפרקים. * כוח מוחלט - משקל (או כל התנגדות חיצונית) שמתאמן מתגבר עליו. * כוח יחסי - ההתנגדות החיצונית המרבית שהמתאמן מתגבר עליה, יחסית למשקל הגוף שלו. (אז המרכיב הזה רלוונטי עבור תחום פעילות, שבה ההתנגדות העקרית היא משקל הגוף) * כוח מתפרץ - היכולת של שריר או קבוצת שרירים להפיק מקסימום כוח במינימום זמן (הספק מקסימלי = כוח מקסימלי X מהירות מקסימלית) אני חייב רק לציין שרכיבי הכוח המרבי והמתפרץ בתלויים בעיקר במערכת העצבים ובמערכת הפקת אנרגיה הפוספוגנית. קאפיש? ציטוט:
אתה לא קם מחר בבוקר והולך לחדר כושר ומתחיל לבצע אימוני כוח שונים ללא השגחה וייעוץ של מדריך, כי בגדילה זה לא יפגע לך, אבל פציעות כן באות בחשבון (גם למתאמנים ותיקים) ומהם צריך לדעת להימנע. ציטוט:
אבל את הראש שלך חוץ מלגדל שיער שלו יתרום כלום, לא תוכל לגדל שם שריר ולצבור שומן עם מישהו יכניס לך שם מקל בייסבול, אז אל תתחיל להתאמן מהסיבות הלא נכונות. רן.
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() רן תרוצה להגיד לי ש rm3 ואימונים בסגנון האלה לא ייכולים לפגוע בנער? אז למה לא מומלץ לרדת משש חזרות בגיל ההתבגרות?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
חבר מתחיל
|
![]() ציטוט:
וכמה סטים וחזרות ואולי אם אפשר כמה עצות לשיפור סיבולת לב ריאה |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
כללי:: הכיעור בהתגלמותו
עוסק ב:: עד מתי נוב' 09
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#8 | |
חבר מתחיל
|
![]() ציטוט:
ותודה מראש |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#10 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() לגבי השאלה השניה, ג'וני ענה לך יפה.
![]() |
![]() |
#11 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
פשוט תותח ברמות,הידע ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
חבר פעיל
|
![]() אימונים מתחת לRM 3 יכולים לפגוע בכל אחד וגם באלוף אולימפיה, כשאני אומר לפגוע אני מתכוון שיש סיכוי גדול יותר לפציעה מאשר עבודה למשל בטווחי היפרטרופיה (6-15).
מבחינתי גם אם אתה נער אתה יכול לעבוד בטווחי גיוס יחידות מוטוריות, כל עוד אתה פיזית בנוי לקח! (ראה stasus בן 14 בנוי כמו שור), יש לך כבר וותק וניסיון באימון האנאירובי, ובהשגחה ופיקוח של מדריך/מאמן מנוסה. אבל שוב כפי שציינתי, הסכנה לפציעות ודלקות לא פוסחת אל אף אחד בעבודה כזאת.
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() לגבי אימון למכות, אין אימון מוגדר, פשוט קבל מכות וזהו, לאט לאט אתה תתרגל לכאב.
לגבי משקלים, תהיה בריא איזה שאלה, אתה צריך לבדוק מה המשקלי עבודה שלך, אין אפשרות לנבא כמה אתה יכול לדחוק, יש אנשים שמההתחלה ידחקו 60 קילו, ויש שידחקו 40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
1) זה עבודה על הכוח מי שמשתמש בזה זה הרוב פאור ליפטרים . יש כמה שיטות לאימוני כוח אבל כעקרון הסיטים זה בין 1-4 ו2 וחצי דקות מנוחה בין לבין 2) יש סיכוי שזה יפגע כי זה העבודה זה משקל כבד שאתה תצליח להרים פעם אחת (RM1) אם תעשה דיד ליפת בזה או סקואטים לדעתי זה יפגע ! אבל בקטנה חח 3) תפרט עוד פעם היא לא כזאת מובנת |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר פעיל
|
![]() בקשר לקבלת המכות בלי כאב, זה משהו שדורש אימונים של יוגה וכל מה שמסביב...לפי מה שאני ידוע אתה פשוט מנתק את מערכת העצבים בנקוד מסוימת ולא מרגיש כאב.
אה ואחלה תגובה רן קבל מוניטין... עריכה: בע זה לא נותן לתת לך... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#17 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
ואבי חמור כזה..
![]() |
![]() |
#18 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
זה הכל במוח, והכל שליטה גופנית. יש אנשים שהשליטה להם בגוף כל כך טובה שהם מסוגלים "לנתק" תחושה מאזורים מסוימים. מה שאתה אומר נשמע הגיוני אבל אין לזה בעצם שום בסיס. אגב רן טודע על המוניטין, אני אתן לך כשיהיה אפשר ![]()
![]() |
![]() |
#19 | ||
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
![]() |
![]() |
#20 |
חבר מתחיל
|
![]() אז מישו יכול להסביר לי פחות או יותר מה לעשות במחשבה ואימונים פיזיים לשיפור רמת סיבולת?
|
![]() |
![]() |