ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 29-12-10, 00:11   #1
Loki
חבר מתחיל

ברירת מחדל שתי שאלות בנוגע למאזן קלורי ואירובי.

אני יודע שהשאלות לא בהכרח קשורות..
1. אז אני מבין שמאזן קלורי חיובי מביא לעלייה במאסה ומאזן קלורי שלילי לירידה, אבל מה בנוגע להרכב הקלוריות? לדוגמא אם ניקח שני אנשים באותו המשקל עם אותה גנטיקה, אותה תוכנית אימונים וכו', לאחד ניתן תפריט "בריא" (פחמימות מלאות, שומן בלתי רווי וכו'), ולשני תפריט "לא בריא" (נניח עוגות שוקולד , סטייקים וקולה) אבל שזה יסתכם באותה כמות קלוריות, מה ההבדל? אני אפילו אקשה ואומר שלשניהם יהיה אותו הרכב של אבות המזון (כלומר אותה כמות פחמימות/ חלבון/ שומן אבל ממקורות שונים). אשמח עם העונים יתחייסו גם למסה וגם לחיטוב.

2. אירובי- אני מבין שזה חשוב בהקשר של פעילות לב ריאה, אימון הלב וכו'. אבל האם זה לגמרי לא חובה בחיטוב? אם אני אגיע לאותו למאזן קלורי שלילי עם אירובי או בלעדיו - זה משנה? אני מדבר גם על הורדה של שומן עיקש באחוזים החד ספרתיים.

מתנצל על החפירה, תודה לעונים!
Loki מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 29-12-10, 23:05   #2
גל ציון-פור
דיאטן קליני וספורט

הסמל האישי שלגל ציון-פור

היי, אז ככה:
1. נכון שמאזן הקלוריות הוא הקריטי ביותר, אבל גוף האדם הוא מכונה מורכבת ולכן יש גורמים נוספים המשפיעים על אחוזי השומן בגוף. אתן לך דוגמא מעולם הרפואה:
לפני הרבה שנים החלו לשים לב שלחולי סוכרת סוג 2 יש נטייה להשמנה, אפילו כשהם אוכלים קלוריות בכמות סבירה שאמורה להחזיק אותם ללא עליה במשקל. החלו לברר וגילו שלהורמון אינסולין יש יכולת לנטרל את פעולתם של שני אנזימים האחראים לפירוק השומן בתוך תא השומן ומחוצה לו (לשני האנזימים קוראים lpl ו-hsl). כלומר, יש עוד גורמים בגוף המשפיעים עם השמנה/הרזיה, חוץ ממאזן קלורי. בוא נשליך את זה לכיוון שלנו, ככל שתשמור על עליה מתונה יותר של סוכר בדם במהלך היום וככל שתשמור על עליה מתונה יותר של אינסולין במהלך היום, כך תוכל "לנצל" יותר שומנים או לצבור אותם פחות. כמובן שזה לא שחור ולבן כי כבר אמרתי שגוף האדם הוא מכונה מורכבת. יש עוד הרבה גורמים שונים המשפיעים על צבירת שומנים או ניצולם בגוף. גם מבחינה בריאותית (נעזוב רגע חיטוב או עליה במסה בצד) עדיף לצרוך תפריט עם פחמימות מורכבות, שומנים איכותיים וכד'. הרי אנחנו לא רק עולים ויורדים במסה אלא גם צריכים לנהל אורח חיים בריא גם בגיל 60-70, לא כך?
2. האימון האירובי אינו הכרחי בירידה במשקל, מאזן הקלוריות משפיע יותר (כלומר לתזונה השפעה רבה יותר מאשר לאימון). אבל, קיימות מניפולציות שונות, בין אם באימון ובין אם בתזונה, שמאפשרות ירידה באחוזי השומן ברגעים הקשים והקריטיים יותר, בעיקר באחוזי שומן נמוכים. לאימון אירובי כזה או אחר (והדעות עדיין חלוקות בנושא) תהיה השפעה כלשהי לשריפת שומנים "עיקשים".

בברכה
גל
מדריך חד"כ מוסמך - מכון וינגייט

אחראי תחום תזונה בחברת ישראלבודי
ניתן לפנות אלי ישירות במייל
galzp@israelbody.org
או בפייסבוק
https://www.facebook.com/galzpdiet?ref=hl
גל ציון-פור מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 30-12-10, 11:37   #3
Loki
חבר מתחיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי גל ציון-פור צפה בהודעה
היי, אז ככה:
1. נכון שמאזן הקלוריות הוא הקריטי ביותר, אבל גוף האדם הוא מכונה מורכבת ולכן יש גורמים נוספים המשפיעים על אחוזי השומן בגוף. אתן לך דוגמא מעולם הרפואה:
לפני הרבה שנים החלו לשים לב שלחולי סוכרת סוג 2 יש נטייה להשמנה, אפילו כשהם אוכלים קלוריות בכמות סבירה שאמורה להחזיק אותם ללא עליה במשקל. החלו לברר וגילו שלהורמון אינסולין יש יכולת לנטרל את פעולתם של שני אנזימים האחראים לפירוק השומן בתוך תא השומן ומחוצה לו (לשני האנזימים קוראים lpl ו-hsl). כלומר, יש עוד גורמים בגוף המשפיעים עם השמנה/הרזיה, חוץ ממאזן קלורי. בוא נשליך את זה לכיוון שלנו, ככל שתשמור על עליה מתונה יותר של סוכר בדם במהלך היום וככל שתשמור על עליה מתונה יותר של אינסולין במהלך היום, כך תוכל "לנצל" יותר שומנים או לצבור אותם פחות. כמובן שזה לא שחור ולבן כי כבר אמרתי שגוף האדם הוא מכונה מורכבת. יש עוד הרבה גורמים שונים המשפיעים על צבירת שומנים או ניצולם בגוף. גם מבחינה בריאותית (נעזוב רגע חיטוב או עליה במסה בצד) עדיף לצרוך תפריט עם פחמימות מורכבות, שומנים איכותיים וכד'. הרי אנחנו לא רק עולים ויורדים במסה אלא גם צריכים לנהל אורח חיים בריא גם בגיל 60-70, לא כך?
2. האימון האירובי אינו הכרחי בירידה במשקל, מאזן הקלוריות משפיע יותר (כלומר לתזונה השפעה רבה יותר מאשר לאימון). אבל, קיימות מניפולציות שונות, בין אם באימון ובין אם בתזונה, שמאפשרות ירידה באחוזי השומן ברגעים הקשים והקריטיים יותר, בעיקר באחוזי שומן נמוכים. לאימון אירובי כזה או אחר (והדעות עדיין חלוקות בנושא) תהיה השפעה כלשהי לשריפת שומנים "עיקשים".

בברכה
גל
הי, תודה על התשובה!
בהתבסס על מה שאמרת, נניח וביום מסויים אני אמור לצרוך כמות מסוימת של קלוריות ופיספסתי ארוחה מסוימת שכוללת נניח 4 פרוסות לחם (שים בצד שנייה חלבון ושומן). אם אני אשלים את כמות הפחמימות הזו מעוגה או אפילו אני אקצין ואני אגיד קולה, האם זה משלים את החסר או שאלו "'קלוריות ריקות"?
Loki מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 31-12-10, 14:27   #4
גל ציון-פור
דיאטן קליני וספורט

הסמל האישי שלגל ציון-פור

ציטוט:
פורסם במקור על ידי loki צפה בהודעה
הי, תודה על התשובה!
בהתבסס על מה שאמרת, נניח וביום מסויים אני אמור לצרוך כמות מסוימת של קלוריות ופיספסתי ארוחה מסוימת שכוללת נניח 4 פרוסות לחם (שים בצד שנייה חלבון ושומן). אם אני אשלים את כמות הפחמימות הזו מעוגה או אפילו אני אקצין ואני אגיד קולה, האם זה משלים את החסר או שאלו "'קלוריות ריקות"?
עדיף שתשלים אותן מלחם/פסטה/אורז/שיבולת שועל וכד'.
אם אין ברירה השלם אותן ממזונות נוספים כמו עוגה וכד'.
דרך אגב, מדי פעם אין בעיה לשלב מזונות כאלה, הרי אנחנו צריכים לחיות בהנאה גם...

בברכה
גל

galzp@israelbody.org
או בפייסבוק
ישן 30-12-10, 20:35   #5
nadavmoore
חבר פעיל

ממה שהוא אמר אם הבנתי נכון זה ישלים לך את הקלוריות אבל יוצא לך את רמת האינסולין מהאיזון הנורמלי דבר שיכול לגרום לשמירת מאגרי האנרגיה העודפים במצב של שומן בגוף ולא לנצל ולשרוף את השומן שיצטבר במהלך היום.
nadavmoore מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 31-12-10, 16:12   #6
eatinpie
חבר פעיל

הסמל האישי שלeatinpie

עוסק ב:: עכשיו כח ומאסה, פעם ריצה בעיקר.
חדר כושר: מרכז קנדה - מטולה

שאלה בנוגע לתשובה השנייה:

אם האמזן הקלורי הוא זה שמשנה זאת אומרת שאת השלבים הראשונים של החיטוב ניתן לעשות ללא אימון כלל (כל עוד משגיחים על המאזן הקלורי)?
eatinpie מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-01-11, 16:37   #7
גל ציון-פור
דיאטן קליני וספורט

הסמל האישי שלגל ציון-פור

ציטוט:
פורסם במקור על ידי eatinpie צפה בהודעה
שאלה בנוגע לתשובה השנייה:

אם האמזן הקלורי הוא זה שמשנה זאת אומרת שאת השלבים הראשונים של החיטוב ניתן לעשות ללא אימון כלל (כל עוד משגיחים על המאזן הקלורי)?
נכון מאוד. אם כי תאלץ להיות במאזן קלורי שלילי הטומן התוכו מספר קלוריות נמוך.
אני תמיד מעדיף לתת יותר קלוריות ולדרוש לבצע פעילות גופנית.
בברכה
גל

galzp@israelbody.org
או בפייסבוק
תגובה