|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() עד עכשיו הבחנתי בכך שכששואל אדם בפורום האם אירובי יפגע בצבירת מאסת שריר, הצהירו חגיגית חברי הפורום כי אין בזה פסול כל עוד ידאג לצרף את הפעילות למאזן היומי...
למרות התשובות החד-משמעיות הללו, אני זוכר במעורפל מס' מאמרים בהם צויין כי כל פעילות אירובית גורמת לגוף להפריש את הורמון הקורטיזול, דבר שברור לי מאליו, אך בהמשך אף נאמר כי פעילות לאחר אימון אנארובי (עוד באותו היום כמדומני) תגרע מ"ההשפעה" של האימון האנארובי! כלומר, הוספת אימון אירובי ישירות לאחר הזה האנארובי, דבר נהוג ומקובל בין חברי הפורום, יהיה מעשה שטות של ממש! אין מבולבל ומבוהל ממני, ואשמח להבהרה מסויימת מצד חבר זה או אחר לגבי חשדותיי. תודות מראש למגיבים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() פעילות אירובית באמת יכולה לפגוע בעלייה במאסת שריר, אך עד כמה שאני יודע הפגיעה לא קריטית, ולכן אני בכל זאת חושב שניתן לשלב אירובי לצד העליה במאסה.
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() לפי מה שזכור לי, ביצוע פעילות אירובית לאחר ביצוע אנארובי תפגע באופן משמעותי ב"הישגי" האימון האנארובי.
אולי זה נמצא בקשר ישיר להתאוששות, או להפרשת הורמון הקורטיזול, אבל העובדה שרוב הדעות כאן דוגלות באימון אירובי לאחר אימון אנארובי (בד"כ חצי שעה של אירובי לאחר אימון התנגדות) סותרת את התיאוריה הזו... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]() תביא ת'מחקר\מאמר ונראה
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() מה בידיוק השאלה לא ממש הבנתי?
בכל מיקרה תלוי במשך ובעצימות של שני האימונים, אין בכלל בעיה לשלב את שניהם. קורטיזול זה מתנה תפסיקו לדאוג ממנו. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]() זה לא שאלה, הוא מזהיר אותנו...
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() תהיה פגיעה, עד כמה הפגיעה תהיה חמורה? תלוי ברמה של המתאמן, ובמטרות.
מעשה שטות של ממש? לא, לאירובי יש תפוקה חיובית טובה ביותר שיכולה לעזור גם בתקופת המאסה (לא בהכרח בעליה במאסה).
![]() |
#8 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() אני לא חושב שהאפקט יכול להיות כ"כ משמעותי, תביא את המאמר שלך ונדע על מה אתה מסתמך פה..
בעיקרון bb בחיטוב\מסה שמשלב אירובי לא עושה אירובי בכמויות שיכולות להשפיע כמו שציינת
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() העניין הוא שאין לי מאמר מסויים שאני מסתמך עליו בשביל הטענה הזו. הדבר היה כחקוק במוחי תקופה ארוכה, וכשהתחלתי להבחין בתגובות של חברי הפורום הבחנתי בכך שהמידע אינו נפוץ.
הבעיה היא שאני מחל מפקפק בתיאוריה, ואף התגובות באשכול מגבירות את הפיקפוק. השאלה היא האם הטענה שציינתי יש בה דבר? או שמא זהו מיתוס שהופרך/ דבר זניח? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
![]() ציטוט:
זה לא מיתוס, זה נכון, אבל אתה מציג את זה כאילו אי אפשר לשלב, דבר שלא נכון
![]() |
![]() |
#11 |
חבר פעיל