|
![]() |
#1 |
חבר מתחיל
|
![]() אשמח בבקשה אם מישהו י יכול להביא לי תרגילי חזה טובים כי אני מתחיל עונת עלייה נקייה במסה
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
fucking super human שחקן פעיל בליגת הפוטבול הישראלית
עוסק ב:: יועץ כושר
חדר כושר: גו אקטיב ת"א
|
![]() לחיצת חזה בלי שיפוע
עם שיפוע חיובי עם שיפוע שלילי ואם ממש ממש ממש חסר לך תרגיל אז פלייס בכבלים
מאמן כושר מוסמך מטעם ביה"ס להכשרות שיאים באוניברסיטת ת"א You have to be mentally prepared or you will not make it. Pain and fear will be there with you, tempting you to stop, telling you to give up. Your body will be screaming for you to listen to them, and the little voice in your head will be begging you to do cease and desist. Tell them to shut up. You've got some growing to do! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר מתחיל
|
![]() וואלה תודה רבה אחי
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]()
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() אני חושב שכבר דיברנו על שריר החזה בשרשור אחר פה והזכרנו את כל מה שנאמר. אין גם דבר כזה חזה עליון, זה בסך הכל אותו שריר אם כי סיבי החזה העליון מעוצבבים ממקורות שונים מזה של שאר חלקי החזה, לכן ניתן לחלק את זה כך.
זה לא אומר שאי אפשר לתת דגש לכיון סיביו של החלק התחתון בחזה, אם כי אני גם לא מוצא סיבה לעשות שיפוע שלילי. יש תרגילים הרבה יותר נחמדים לכך, למשל מקבילים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() איך אפשר לתת דגש לסיבים מסויימים? שואל, לא מתוך ציניות, לא שמעתי על דבר כזה וגם הגיונית זה לא נכון..
השריר חזה עליון זה כמעט שריר בפני עצמו- בערך כמו כתף קדמית ואמצעית אם כך בוודאי שאפשר לעבוד עליו- העובדה עליו היא כמעט ביחס ישיר לעבודה על החזה הגדול כי התנועות דומות וגם הוא עובד אבל בהחלא אפשר להתמקד בו יותר. לגבי "חזה תחתון".. לדעתי זה מיתוס. שוב אם יש לך מאמר או משהו שיתקן אותי אני ישמח לראות.. shady |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]() בשרירים שיש להם כיווני סיבים שונים, אפשר לעבוד בצורה כזאת שסיבים בכיוון מסוים יעבדו יותר מסיבים בכיוון אחר. כל העניין הזה של "חזה עליון", "כתף קדמית" וכו' קשור לכיוון הסיבים. הפעולה של האיבר מתבצעת עפ"י כיוון הסיבים של השריר שמניע את האיבר ולכן אם תעבוד לפי קו הפעולה של השריר, אתה תפיק ממנו את המירב. כך למשל קירוב אופקי הוא קו הפעולה הקלאסי של החזה, מאחר וזהו שקול הכוחות של כל הסיבים.
![]() לעומת זאת, לבייספס יש רק כיוון אחד של סיבים (מאחר והמרפק הוא חד צירי) ולכן אין אפשרות לעבוד עם דגש על סיבים שונים של הבייספס. כנ"ל גם הברכיאליס והטרייספס שאפשר לראות בתמונה. ![]() כמו החזה כך גם לגבי הכתפיים, מדובר בשריר אחד עם סיבים שמתפרסים כמו מניפה, הם יוצאים מנקודות שונות של הקלויקולה והסקפולה אבל מתחברים לאותה נקודה על הזרוע, דבר המאפשר לזרוע לנוע לכל כיוון אפשרי מאחר והכתף היא מפרק רב צירי. אל תבנה כל כך על האיורים של EXRX, הם מאוד מטעים כי הם כביכול מחלקים את השרירים למדורים מה שנראה כאילו מדובר בשרירים שונים, באותה מידה הם היו יכולים לחלק את השרירים להרבה יותר חלקים כי כיוון הסיבים לא מסתכם רק ב 2-3 וקטורים. זה פשוט עניין של סמנטיקה, זה יהיה כמו לחלק את שושנת הרוחות ליותר מ 4 או 8 כיוונים. החזה (Pectoralis Major) הוא שריר אחד והכתף (Deltoid) הוא גם שריר אחד.
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() איך זה בדיוק לא נכון ולא הגיוני? שאתה מבצע תרגיל מסויים לכתפיים למשל, אתה לא עובד על כיון סיבים מסויים למרות שמדובר בשריר אחד?
מצטער אני לא טוב במציאת מאמרים, אשמח אם תוכל להראות לי מאמר שמנפץ את המיתוס הזה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]() שוב.. כתפיים זה שלוש שרירים שונים שמושכים את היד לכיוונים שונים- תרגילים שונים. הם צמודים אחד לשני ופועלים כמעט ביחס ישיר אחד לשני אז מקובל להגיד שהם אותו שריר אבל זה לא ככה..
אותו דבר החזה. יש שריר גדול והשריר העליון. שני שרירים נפרדים שבגלל הקירוב שלהם והעובדה שהם מאוד מאוד דומים בתנועה שלהם נוטים לאחד אותם לשריר אחד. אין דבר כזה לעבוד על סיבים מסויימים. פשוט אין אין לי מאמר יש לי ניסיון בתחום והיגיון דיי בריא זה מספיק. אם יש לך או למישהו מאמר או משהו סותר בנושא אני ישמח לקרוא. שנה טובה shady |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() כנראה שנסיון זה לא מספיק, כי ידע אין לך בשיט. תלמד קצת אנטומיה ותחזור להתווכח על משהו שאולי אתה כן מבין בו.
אה, וההגיון הבריא שלך נובע מבורות ותו לא. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
|
![]() ציטוט:
ופעם הבאה שאתה רוצה לדבר אליי ככה תעשה טובה אל תשב מאחורי מקלדת ומסך. פלצני מקלדת כמוך ראיתי ואני רואה כל יום אז תחסוך ממני. אל תטרח לענות להודעה הזאת אלא אם כן יש לך משהו חכם להגיד לעניין. עידן קודם כל טוב שחזרת הייתחסר בפורום אימונים לא הבנתי לגבי הקטע עם הכיוון סיבים. אתה אומר שלמשל הכתף לא מחולקת ל3 שרירים שונים? אותו דבר לגבי החזה. איך הוא מחולק? כאילו יש חזה עליון שזה שריר בפני עצמו או שזה גם קשור לכיוון סיבים? אם אני לא טועה ויש מצב שאני טועה הסיבים קשורים לגיד שמושך אותם כאגודה אחת, אם כך איך אפשר לעבוד על סיבים באופן פרטני יותר? האם זה גם תקף לגבי הבטן? כי אני זוכר שעבודה על הבטן היא עבודה על כל הבטן ולא כמו שנטו לחשוב- בטן תחתונה עליונה וכו'.. איך זה מסתדר פה? שואל מתוך כוונה לדעת לא להתחכם או משהו. תודה מראש shady |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
חבר פעיל
חדר כושר: קאנטרי נצרת עילית
|
![]() ציטוט:
אותו דבר לגבי הבטן,זה שריר אחד,כל הסיבים שלו תמיד עובדים אבל לפעמים הסיבים העליונים עובדים יותר ולפעמים הסיבים התחתונים. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
fucking super human שחקן פעיל בליגת הפוטבול הישראלית
עוסק ב:: יועץ כושר
חדר כושר: גו אקטיב ת"א
|
![]() ציטוט:
לבטן אין סיבים תחתונים וסיבים עליוניים!! שריר הבטן מתחיל בחזה ונגמר באגן כדי שיהיו סיבים עליוניים ותחתונים השריר היה צריך ללכת ממותן למותן ואז התנועה הייתה קיפול הגוף לצד....
מאמן כושר מוסמך מטעם ביה"ס להכשרות שיאים באוניברסיטת ת"א You have to be mentally prepared or you will not make it. Pain and fear will be there with you, tempting you to stop, telling you to give up. Your body will be screaming for you to listen to them, and the little voice in your head will be begging you to do cease and desist. Tell them to shut up. You've got some growing to do! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
![]() ברפרוף קצר על הנושא ראיתי שוב שקפץ עניין ה"חזה תחתון"
תעשו מקבילים עם משקל עליכם ויהיה יופי |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר פעיל
עוסק ב:: אאני עוסק בעיקר בסמים.
חדר כושר: ספורטוב
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() לעזאזל עידן, מה זה הסבלנות הזו :-p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
חבר פעיל
|
![]() תכונה שאין לך....
במקום לרדת על הבן אדם הייתה מסביר למה אתה מתכוון - כמו שעידן הסביר ואפילו פחות מזה.
![]() |
#18 | ||
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ואיפה ירדתי עליו? ציטוט:
![]() הכתף היא לא שלושה שרירים, החזה לא מחולק לשנים (תחפש בגוגל). מדובר בשריר מניפה שכיון התנועה הוא בהתאם לכיון סיביו. תזכור שסיבי השריר הם אלו שמתכווצים, הגיד הוא אמצעי החיבור של השריר והעצם. כשאתה עובד על הבטן, אתה מפעיל את כל שריר הישר בטני, וכפי שכבר עידן הסביר לגבי הביספס, כיון סיבי הישר בטני הוא לכיון אחד בלבד, אז אין צורך לחלק אותה ל"בטן תחתונה" ו"בטן עליונה". מה גם שהכוונה בבטן תחתונה ברוב המקרים היא בנסיון לחטב את השומן מה שבפועל גם ככה לא יקרה מזה. זה לא אומר שלא ניתן לעשות תרגילים "הפוכים" כמו גלגול אגן וכו'. נערך לאחרונה על ידי Dark_Muse, 29-09-08 בשעה 09:05. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
חבר פעיל
|
![]() [quote=Dark_Muse;656433]נכון, אין לי סבלנות לאנשים שכותבים לי "יש לי הגיון בריא" ברמיזה שכביכול אני טועה בגלל הגיון חולה.
ואיפה ירדתי עליו? "ההגיון הבריא שלך נובע מבורות ותו לא." לא משנה .. עד עכשיו התרשמתי ממך לטובה- אתה בד"כ עונה לאנשים לעניין וכמו שצריך...אבל לא הייתה צריך להתחיל להתעצבן... תסביר למה התכוונתה(פחות ממה שעידן עשה) וזהו.. שנה טובה ![]()
![]() |
#20 | |
|
![]() ציטוט:
לא רמזתי ולא כלום אמרתי שכל מה שאמרתי אני מבסס על הניסיון שייש לי בתחום+ ידע בסיסי מאוד+ הגיון. לא אמרתי שלך אין או שום דבר באתי לנסות לנהל דיון ואתה בא לתקוף אין לי בעיה אבל דיבורים כאלה עושים בפנים ולא מסתתרים מאחורי כינוי ומסך- לא רק כל אחד פה. אני לא מתיימר להיות שום דבר, אם יש משהו שלמדתי בפורום הזה שאתה אף פעם לא יכול לדעת הכל וכל מה שאתה יודע יודע יכול להפוך פתאום למיתוס ככה שאני תמיד פתוח להקשבה. בכל מקרה אתה נראה בחור טוב ומבין עניין עם ידע בתחום, וראש השנה היום אז בוא נתחיל מהתחלה. אמרת שהכתף לא מחולקת לשלוש שרירים אלא אלה פשוט כיוונים שונים של הסיבים. כל כיוון כזה נמשך ע"י גיד אחר? איך זה הולך? בקשר לחזה. אם הסיבים של החזה הם כמו מניפה אז איך אפשר לעבוד על חלק מהם? כאילו אם מתייחסים לשני כיווני סיב בחזה. זה מחולק ל"חזה הגדול" ו"חזה עליון" ששניהם כיווני סיבים שונים- ניתן לעבוד על סיבים ספציפיים מתוך הסיבים השייכים לאותו כיוון? שוב אני מזכיר אני באמת באמת שואל לדעת לא להתחכם ולא כלום. תודה מראש לתשובות שנה טובה shady |
|
![]() |
![]() |