|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() היי, אני בתור אחד שאוכל המון אבל המון מוצרי חלב, ובטח גם חלק רב מכם, בטח שמעתם לא פעם על התופעות שמוצרי החלב יכולים לעשות, על האפשרות שיכולה להתפתח מחלת הסרטן בגלל ההורמון שמופרש כתוצאה מצריכה מוגברת של מוצרי חלב.
אני לא זוכר בדיוק על מה מדובר אבל הבנתי שזה גורם להתפתחות וחיזוק של העצמות בגלל איזה הורמון שיש בחלב וההורמון הזה גם לא כל כך בריא ויכול להיות מסוכן. האם יש סיבה לדאגה? גם אם תפריט היום מתבסס על הרבה ארוחות של מוצרי חלב? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() מתוך אתר נתורופתיה:
(גיא הרדוף) 16/04/2008 לא במקרה התחלתי דווקא בסידן ובמאכלי חלב, שכן בפרות (קדושות...) עסקינן. כולנו "יודעים" שבשביל שיהיה לנו סידן בעצמות צריך לצרוך מאכלי חלב ובכן כולנו טועים טעות מרה. מעטים הם המזונות שגורמים כל כך הרבה נזק ומצד שני נחשבים לכל כך בריאים. עוד מידע אפשר לקבל בספר של ד"ר אריה אבני, כירורג שנוכח כמה מחלות החלב גורם ואיך סילוקו גורם ריפוי ובל נשכח, מי אומר לנו שחלב הוא בריא לנו ? הגורם הראשון הוא תנובה ומפעלים דומים. פה האינטרס ברור, כסף. ואסור לשכוח שלגבי תנובה אנחנו כבר יודעים שלא ממש אכפת להם מהבריאות שלנו עיין ערך הוספת סיליקון לחלב. הגורם השני הוא הממסד הרפואי, כאן מגיע הלמה הגדול. והאמינו לי רב רובם של הרופאים אכן רוצים בטובת מטופליהם והם באמת ובתמים חושבים שמה שהם אומרים זו האמת לאמיתה. ההסבר לזה הוא מאוד פשוט ומאוד עצוב. רק 6% מהרופאים לומדים תזונה. אז מה עם כל הדיאטניות ? אותם רופאים (6%) והדיאטניות לומדים כמעט את אותו חומר לימוד שנלמד לפני 50 ו 60 שנה. אז באמת חשבו שחלב בריא. לא ברור לי למה תוכנית הלימוד לא מתעדכנת אבל אני בטוח שחלקכם ימצאו את הסיבות אם רק יחפשו. מה עוד חשוב לדעת 1. אחד הפקטורים שחיוניים ביותר בספיגת הסידן הוא שומן, אי לכך כל אותם מוצרי חלב דלי שומן 5% ומטה לא תורמים סידן כלל. 2. בכדי שהסידן יגיע לעצמות צריך ויטמין K שאינו נמצא בחלב אלא בעיקר בירקות ירוקים. 3. צריכת חלב קבועה מעלה את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס ב - 40% ובסרטנים נוספים. יש לי כאבי בטן תחתונה בזמן האחרון, זה אומר משהו???????? 4. צריכת חלב קבועה אצל ילדים עד גיל שלוש מעלה בעשרות אחוזים את הסיכון לחלות בסוכרת נעורים TYPE 1 קישור למאמר בנושא ובאחוזים גבוהים יותר למחלות ריאה ועור. 5. החלב גורם לשיבוש הורמונלי, בעיות פריון, קטראקט, דימומים רקטליים, מחלות כבד, ציסטות, היפר אקטיביות, הפרעות התנהגותיות ועוד ועוד. האמת: מאכלי חלב לא רק שלא מעלים מסת עצם אלא אף גורמים להוצאת סידן מהעצמות ! הסבר: החלב הוא אכן מזון עשיר מאוד, הגוף מזהה את עושר המרכיבים ולכן "מתעקש" להמשיך ולעכל את החלב (ומוצריו). רק שלנו, בני האדם, חסרות שלוש קיבות וכמה אנזימים הדרושים לעיכול החלב. חלב בטמפ' של 37 מעלות צלסיוס (יום חם מאוד) + חיידקים + לחות + אנזימים מחמיץ. חלק מהחומצה הנוצרת נספגת למחזור הדם ומעלה את רמת החומציות של הדם. שינוי קל ב P.H. (חומציות) הדם הוא מסוכן עד סכנת מוות ולכן הגוף ממהר להוסיף חומר בסיסי למחזור הדם. החומר הוא לא אחר מאשר הסידן והמקור העיקרי והזמין ביותר לסידן הן העצמות. הסידן שבחלב אומנם גם הוא נספג אך בכמויות ממש מזעריות ולא מספיקות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() נשמע לי כמו חרטבונה אחת גדולה
זאת אומרת, יש אנשים שמגיבים רע לחלב, אך רבים מהאכולסיה נהנים ממנו גם. מכיל סידן, חלבון, פחמימות, ויטמנים A,d.. קיצר לא השכנעתי, ואני לא מוכן גם.
__________________
כשתגדל תבין. רוצה להיות חטוב? אל תאכל מכל טוב. תמונות מסוף החיטוב (2007, בקרוב תמונות מסה עדכניות). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
__________________
לא סופר שומן רווי ![]() רעל רעל רעל לא להפסיק גם כשרע רעלללללל ![]() תעשו מצווה ותיכנסו מתחתי: http://bux.to/?r=rotemtz Sometime life gets you down, Just KEEP EATING |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() אבל בטח יש להם סיבה לרשום את כל זה חוץ מפרסום לא?
זה נשמע מפחיד, אני אוכל מלא מלא מוצרי חלב, זה אולי מסוכן? ובמיוחד מה שרשום עלך הסידן שהוא בקושי נספג בגוף ועושה את ההפך... מפרק את העצמות וגם שאין בכלל ויטמין k זה לא נספג |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
חבר פעיל
|
![]() שטויות.
__________________
![]() ציטוט:
ציטוט:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() שטויות
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() לא משכנה. אבל זה נושא מעניין, ונירא לי שרוב הציבור דיי מבולבל בקשר לחלב. אם למישהו יש עוד דעות בקשר לנושא שיביא
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() מה חברה מה שטויות?? על מה אתם מתבססים כשהינכם אומרים כך?
יש כל כך הרבה מחקרים בנוגע לסרטן המעי הגס בהקשר למוצרי חלב ועור הרבה מחקרים דומים. כל מה שרשמתי אמיתייי, אפשר להאמין ואפשר גם שלא. אני שוב מצטט חלק מהמאמר הזה, ויהיה מעניין לקבל תשובות יותר מעמיקות חוץ מלהאמין לעצמכם!! מאכלי חלב לא רק שלא מעלים מסת עצם אלא אף גורמים להוצאת סידן מהעצמות ! 1. אחד הפקטורים שחיוניים ביותר בספיגת הסידן הוא שומן, אי לכך כל אותם מוצרי חלב דלי שומן 5% ומטה לא תורמים סידן כלל. 2. בכדי שהסידן יגיע לעצמות צריך ויטמין K שאינו נמצא בחלב אלא בעיקר בירקות ירוקים. (לא ניראה לי שיוצא לכולנו לאכול תמיד יקרות במקביל לחלב...) החלב הוא אכן מזון עשיר מאוד, הגוף מזהה את עושר המרכיבים ולכן "מתעקש" להמשיך ולעכל את החלב (ומוצריו). רק שלנו, בני האדם, חסרות שלוש קיבות וכמה אנזימים הדרושים לעיכול החלב. חלב בטמפ' של 37 מעלות צלסיוס (יום חם מאוד) + חיידקים + לחות + אנזימים מחמיץ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() ציטוט:
1. שומן לא חיוני לספיגת סידן. זה חוסר הבנה בסיסי בפיזיולוגיה של מערכת העיכול ובכימיה פשוטה. 2. לא נכון, הבקרה על בניית העצם היא בעיקר באמצעות קלציטריאול (מטבוליט של ויטמין D), קלציטונין וPTH. צריכת חלב בגיל צעיר מפחיתה משמעותית סיכון לאוסטאופרוזיס. 3. יש לנו את כל מה שדרוש לצורך פירוק החלב. יש לנו את האנזים לקטאז שמפרק את סוכר החלב לקטוז (לאנשים עם רגישות יש רמות נמוכות של האנזים) ויש לנו פרוטאזות שמפרקות את חלבוני החלב וליפאזות שמפרקות את שומני החלב. לא צריכים בשביל זה 3 קיבות ועוד אנזימים. 4. הסיכון לסרטן הוא בשתיית חלב מלא, לא חלב דל שומן. חלב דל שומן מפחית דווקא סיכון לסרטן. 1. Eur J Clin Nutr. 1993 Sep;47(9):617-22. Osteoporosis and bone metabolic parameters in dependence upon calcium intake through milk and milk products. 2. Am J Clin Nutr. 2003 Jan;77(1):257-65. Milk intake during childhood and adolescence, adult bone density, and osteoporotic fractures in US women. 3. International Dairy Journal Volume 8, Issue 9, September 1998, Pages 759-764 Bone Mineral Density of Adolescents as Affected by Calcium Intake through Milk and Milk Products 4. Journal of Dairy Science Vol. 77 No. 12 3498-3505 Dairy Calcium, Bone Metabolism, and Prevention of Osteoporosis 5. Nutr Cancer. 1990;13(1-2):89-99. Patterns of milk consumption and risk of cancer. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אחי, אתה טועה חלב נועד לעזים לא לבני אדם, הגוף של בני האדם לא יודע לפרק חלק מחלב פרה, והחלק הזה פוגע בנו. וגם אתה טועה שאמרתה שחלב דל שומן יותר טוב מחלב עם יותר שומן. הכל זה שיווק של חברות החלב אתם לא מבינים,כל הפרסומות למינהם על הסידן וחלבון וכל החרטא שיש בחלב זה שטויות, אמנם יש סידן וחלבון בחלב פרה אבל גוף האדם לא יכול לקלוט חלק גדול מהם.
__________________
[ ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() ציטוט:
אבי, חלב מלא זה חלב בצורתו המקורית. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
__________________
![]() ציטוט:
ציטוט:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר פעיל
|
![]() הספיגה של סידן מחלב ומוצריו היא הגבוהה ביותר (25%-30%) , וזאת בשל סוכר החלב המעודד ספיגת סידן.
דרך אגב, מה זאת אומרת חלב מלא? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
זה לא נכון, לא פעם בדקו את העניין לגבי הסידן. הכוונה היא שבחלב פחות מ5 אחוז שומן, הסידן לא נשמר במוצר ואיכותו נפגמת או נהרסת כבר בתהליך הייצור, ואין כמעט ספיגה בצריכתו. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
__________________
מדריך חדר כושר מוסמך מטעם וינגייט נמאס לי לתקן אנשים על פשיטות מרפקים בפולי!@#$ ככל שאתה יודע יותר אתה מבין כמה בעצם אתה לא יודע |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() כמה השומן? –וכאן הפתעה לטובה ! מתברר שבמוצרי חלב המכילים אחוז שומן נמוך של 0 –% 1.5 ספיגת הסידן נפגמת במידת מה . אין הדבר אומר שיש לכם אישור מהדיאטנית לאכול גבינות מאוד שמנות. רצוי לשמור על טווח של 3 – 5% שמאפשר ספיגה מקסימלית של סידן עם וכמות שומן וקלוריות סבירה.
-אל תיבהלו מלקטוז ומאחוזי שומן בינוניים הלקטוז או סוכר החלב, משפר גם הוא את ספיגת הסידן ממוצרי חלב. כמוהו גם השומן. מתברר שבמוצרי חלב המכילים אחוז שומן נמוך של 0 –% 3 ספיגת הסידן נפגמת. אין הדבר אומר שיש לאכול גבינות שמנות אולם רצוי לשמור על טווח של 3 – 5% שמאפשר ספיגה מקסימלית של הסידן ויחד עם זאת מספק גם כמות שומן סבירה. אני לא יודע איפה נמצא המקור אבל מצאתי מתוך 2 מאמרים חשובים על החלב. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
מחקרים: חלב מלא מגן מפני סרטן הערמונית שני מחקרים גדולים שמתפרסמים השבוע קובעים כי עלול להיות קשר בין שתיית חלב רזה לבין סיכון-יתר להתפתחות סרטן הערמונית שני מחקרים חדשים, שהתפרסמו בכתב-העת האמריקני לאפידמיולוגיה, בדקו את הקשר בין צריכת סידן ומוצרי חלב לבין סרטן הערמונית. במחקר הראשון ניתחו החוקרים מידע שהתקבל משאלון בענייני צריכת מזון. את השאלון מילאו 82,483 גברים שהשתתפו במחקר בשנים 2002-1993. 4,404 גברים מבין הנבדקים פיתחו סרטן בערמונית. כאשר בדקו החוקרים את קבוצות המזון השונות שמהן ניזונו הגברים שהשתתפו במחקר, התברר כי צריכת חלב דל-שומן, או חלב ללא שומן, העלתה את הסיכון להתפתחות גידולים מקומיים, או גידולים בדרגה נמוכה (גידולים מקומיים ולא אגרסיביים) באזור הערמונית. צריכת חלב בעל שיעורי שומן רגילים הורידה את הסיכון הזה. המחקר השני בדק הרגלי בריאות ודיאטה ב-293,888 גברים. בדומה למימצאי המחקר הראשון, צריכת חלב רזה היתה קשורה בהתפתחות סרטן ערמונית מפושט. עוד התברר, כי צריכת סידן ממוצרים שאינם מוצרי חלב (כגון שומשום, תרד, שקדים, שעועית צהובה וירוקה וסרדינים) היתה קשורה בירידה בסיכון לפתח סרטן ערמונית מקומי. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
חבר פעיל
|
![]() מה תוכל להגיד עכשיו משה?
|
![]() |
![]() |