|
פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() אהלן, למי שזוכר לפני כשבועיים פירסמתי הודעה על "המסע הישראלי", שאלתי על הטיול, עד כמה זה משנה אם אני בקבוצה לא משהו..
אתמול חזרתי מהטיול הזה (שישה ימים), פשוט מדהים איזה כיף היה.. לפני הטיול מראים מצגת, שמראה כאלה שעשו את הטיול ואומרים כמה שזה שינה אותם, כולם אמרו שזה חרטה וגם אני, מדהים היה לגלות שזה היה נכון.. עוברים באמת דרך ארוכה בטיול הזה והוא בנוי בצורה מושלמת.. בהתחלה ביום הראשון עושים מסלול של 17 ק"מ, רואים איך כל אחד הולך עם החברים שלו, לא היה גיבוש ולא כלום.. בהמשך התחילו לעבוד על גיבוש קבוצתי.. (קבוצות לא אורגניות), והייתה התקדמות אצל כולם.. הקטע זה שזה משליך על החיים האמיתיים ובאמת מדברים על טעויות שאנחנו עושים ביחסים כאלה.. הטיול גרם לי לחשוב עליהם ולהעלות אותם לדיון, למה אנחנו פה, למה על העם היהודי להיות מיוחד, מה יחודה של השואה, מאיפה בא הכוח של העם היהודי וכו'.. הטיול חיזק אצלי את הזהות היהודית ציונים שבלאו הכי הייתה חזקה.. בנוסף תרמנו לקהילה, היינו ביד ושם בהר הרצל בכותל ובעוד מלא מלא מקומות שאני לא אספר כדי לא להרוס למי שיצא לזה.. אישית, הרגע הכי מרגש שלי בטיול היה דווקא בהר הרצל, בחלקה הצבאית. המדריך סיפר שם על חבר שלו שנהרג, על האדם שמאחורי המצבה על אהבתו לארץ, היו לי ממש דמעות בעיניים.. רגע נוסף שממחיש את ההצלחה של המסע הזה ושריגש אותי היה יום שישי בכותל, עשינו שם ערבית ואחד בכיתה שלי שהוא רוסי ממש כבד, שאוכל חזיר כל יום ואחד ההורים שלו לא יהודי, עמד לידי ועשינו שם יחד ערבית ואח"כ הוא אמר לי כמה זה עשה לו טוב, ואמרתי לו שלי זה עשה טוב הרבה יותר.. גם באחד הימים באמצע המדבר בכפור מקפיא ביצים יצאנו מהאוהל ועשינו מנחה אם אני לא טועה, אחד שהוא אימו אימו ורוסי שלא רגיל להתפלל, הצטרף אלינו וזה באמת מראה שהמסע השפיע איכשהו על כולם.. הרגשתי צורך לשתף ![]() אם אני לא טועה אחד המשתמשים בפורום אמר שחודש הבא הוא יצא למסע.. זה הולך להפתיע אותך בגדול. שבוע טוב לכולם.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() נשמע מעניין
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() תסביר מה זה איפה מצטרפים וכו'
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
הטיול במימון מיליונר קנדי אם אני לא טועה, וכל שנה על פי קריטריונים שונים בית ספר אחר/ שכבה אחרת זוכה (באמת זוכה לא מקבלת) לצאת אליו.. שילמנו ממש גרושים לטיול כי הוא מסובסד (ורואים שיש תקציב למפעל הזה, כל יום היו שתי ארוחות בשריות קייטרינג וכו'..) הבנתי גם שיש רשימת המתנה ממש ארוכה למסע הזה.. למזלי יצא לשכבה שלי לקבל את הטיול הזה.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() שמח שנהנת!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() שמח שיש לך חברה 11 חודשים מהטיול ![]() ולבזוקה.. באמת הטיול משנה את הבן אדם.. עד היום אני הנחתי תפילין בצורה מקוצרת מדי בוקר בגלל שאני מרגיש צורך.. (לא דתי) אבל עכשיו שאני מניח תפילין יש הרגשה אחרת לגמרי, כוונה מלאה, ובאמת אהבה ליהדות ולעם ולמה שהתפילין מסמלים ואני שמח שזה מה שזה עשה לי ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]() בטח תחשבו אני אידיוט אבל במשך 3 חודשים מיום סיום הטיול הנחתי תפילין הלכתי לבית כנסת
אמרתי שמע ישראל והכל.. זה באמת משנה את הבן אדם..משו מטורף |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]() קיצר מומלץ לכולם..
אגב,אני עשיתי את הטיול הזה בכיתה י' =] |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() אני יוצא לטיול הזה עוד 3 שבועות, נשמע חארטה חבל על הזמן.
![]() |
#11 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
|
![]() |
![]() |