|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() הגוף אוגר שומן מהמזון שאוכלים כי שומן זה מקור אנרגיה לשעת צרה.
השאלה היא למה כשהשעת צרה הזאת מגיע כמו למשל: תקופה ארוכה שלא אוכלים, או כשהגוף מותש ביגלל אימון יתר, הגוף מעדיף לפרק את השריר מאשר לנצל את האנרגיה מהשומן, למה? אם טעיתי בפרטים תקנו אותי ![]()
__________________
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]() הרבה יותר קל לפרק שריר מאשר שומן.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
מנהל מחלקת התזונה
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 5,474
כללי:: משה גלעדי
גיל:: 20
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() הגוף מעדיף לפרק שומן דווקא. גם במצב של צום מוחלט, רק שליש מהקלוריות יגיעו משריר - השאר משומן. במצבים של מחסור בקלוריות, יש צורך בפירוק שריר בשביל לספק גלוקוז ברמה זו או אחרת [תלוי בצריכת החלבון והפחמימות בתזונה] ובנוסף יש מצב הורמונלי שמעודד פירוק של שריר - הרמות של ההורמונים הקטבוליים השונים עולות, וזה הגיוני, כי כאשר אין מזון הגוף צריך לפרק את המאגרים שלו.
ולא, לא הרבה יותר קל לפרק שריר מאשר שומן. |
![]() |
![]() |