ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 18-11-06, 11:52   #1
Fatty
חבר פעיל

הסמל האישי שלFatty

שלח הודעה דרך ICQ אל Fatty שלח הודעה דרך MSN אל Fatty
ברירת מחדל שלוש שאלות כלליות שאני לא חושב שנשאלו עדיין

יש לי מספר שאלות שדי מוציאות אותי אדיוט אבל זין על זה, אני אשמח אם תוכלו לענות עליהן.

1. לפי מיטב הבנתי ומה שקראתי פה, כשמתחילים לעשות חיטוב אז הקילו שניים הראשונים שיורדים בהתחלה מהר זה נוזלים. אם ככה, בגלל שמים זה לא שומן, אחוזי השומן בגוף בעצם עולים, לא? הרי, הגוף שוקל פחות והשומן בגוף נשאר אותו דבר.
אולי אני סתם אדיוט ולא מבין את כל העניין טוב?

2. בהנחה שהלכתי להשקל ומדדתי גם אחוזי שומן, ולדוגמא שקלתי 75 קילו על 15% שומן (נשקלתי גם אחרי שחירבנתי כך שהייתי די נקי מאוכל) , ויום אחרי זה במכון סתם באתי למשקל וראיתי שאני שוקל קילו פחות. האם יכול להיות שכל הקילו הזה זה בעצם כי ביום שבו נישקלתי פשוט אכלתי יותר, ובגלל שאוכל זה לא שומן אלא סתם אוכל, אז שקלתי יותר והייתי על אוזי שומן נמוכים יותר למרות שבעצם אני שוקל פחות עם אחוזי שומן גבוהים יותר?

3. קראתי בכל מני מקומות שכל העניין של מהירות ספיגת החלבון, ערך גליקמי, העניין שאי אפשר לצרוך בארוחה יותר מ30 גרם חלבון ושהשאר הופך לפחמימה, ושיש הבל בין חלבון מהיר לאיטי, הכל זה דברים שהוכחו כלא נכונים. אם ככה, עד כמה יש משמעות לאכילת 6 ארוחות ביום? האם באופן תאורתי אני פשוט יכול לאכול ביום רק ארוחה אחת שתכיל את כל מה שאני צריך במשך כל היום? (עזבו את זה שאני לא אוכל לזוז אחרי זה, או שבמשך היום אני אהיה רעב לאללה. אני שואל באופן תאורתי).

תודה אם למישהו היה כוח לקרוא את זה ולענות

חיטוב 2007
נתונים התחלתיים: משקל: 76, היקף טבור: 86.5, אחוז שומן: 22%
לפני אחרונה אצל גיל (8 ביולי, 2007): משקל: 70, היקף טבור: 79, אחוז שומן: 14%
לאחרונה אצל גיל (16 באוגוסט, 2007): משקל: 67.7, היקף טבור: 75, אחוז שומן: 12.5%

יאללה עוד קצת כוסעמק.
בסוף החיטוב - תמונות, פאטי נחשף. :P סבלנות!
Fatty מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-11-06, 12:26   #2
Shlomik
מנהל ראשי

הסמל האישי שלShlomik

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Fatty
יש לי מספר שאלות שדי מוציאות אותי אדיוט אבל זין על זה, אני אשמח אם תוכלו לענות עליהן.

1. לפי מיטב הבנתי ומה שקראתי פה, כשמתחילים לעשות חיטוב אז הקילו שניים הראשונים שיורדים בהתחלה מהר זה נוזלים. אם ככה, בגלל שמים זה לא שומן, אחוזי השומן בגוף בעצם עולים, לא? הרי, הגוף שוקל פחות והשומן בגוף נשאר אותו דבר.
אולי אני סתם אדיוט ולא מבין את כל העניין טוב?

2. בהנחה שהלכתי להשקל ומדדתי גם אחוזי שומן, ולדוגמא שקלתי 75 קילו על 15% שומן (נשקלתי גם אחרי שחירבנתי כך שהייתי די נקי מאוכל) , ויום אחרי זה במכון סתם באתי למשקל וראיתי שאני שוקל קילו פחות. האם יכול להיות שכל הקילו הזה זה בעצם כי ביום שבו נישקלתי פשוט אכלתי יותר, ובגלל שאוכל זה לא שומן אלא סתם אוכל, אז שקלתי יותר והייתי על אוזי שומן נמוכים יותר למרות שבעצם אני שוקל פחות עם אחוזי שומן גבוהים יותר?

3. קראתי בכל מני מקומות שכל העניין של מהירות ספיגת החלבון, ערך גליקמי, העניין שאי אפשר לצרוך בארוחה יותר מ30 גרם חלבון ושהשאר הופך לפחמימה, ושיש הבל בין חלבון מהיר לאיטי, הכל זה דברים שהוכחו כלא נכונים. אם ככה, עד כמה יש משמעות לאכילת 6 ארוחות ביום? האם באופן תאורתי אני פשוט יכול לאכול ביום רק ארוחה אחת שתכיל את כל מה שאני צריך במשך כל היום? (עזבו את זה שאני לא אוכל לזוז אחרי זה, או שבמשך היום אני אהיה רעב לאללה. אני שואל באופן תאורתי).

תודה אם למישהו היה כוח לקרוא את זה ולענות
1. לצורך העניין כן, אחוזי השומן יהיו יותר גבוהים אתה אמרת בעצמך אתה תישקול פחות עם כמעט אותה כמות שומן, אבל את מי זה מעניין? אתה עכשיו בתהליך חיטוב ומה שחשוב זה התוצאה הסופית וההפך בדרך כלל עם פחות נוזלים אתה תיראה יותר מחוטב למרות שאתה על אחוזי שומן יותר גבוהים.
בנוסף ברגע שתחזור למאזן קלורי חיובי רוב הנוזלים האלה יחזרו והכל יתאזן חזרה לכן מה שחשוב זה להתמקד בהורדת השומן.

2. אם אתה מודד אחוזי שומן במשקל שלך במכון על תיתיחס לתוצאה היא לא אמיתית ובדרך כלל גם לא קרובה לתוצאה האמיתית, המכשירים האלה מאוד לא מדויקים מסיבות שונות.
ולגבי הקילו פחות זה יכול להיגרם בעקבות הבדלים: בצואה, בכמות הנוזלים ששתית, בלבוש וכו'
בגלל זה אני אוהב להישקל ישר על הבוקר בתחתונים ואחרי שהייתי בשרותים ורוקנתי את עצמי ואם יש לך תפריט מדויק אז אמורה להיות לך אותה כמות אוכל בבטן בערך ואתה יכול לעקוב אחרי המשקל שלך בצורה מדויקת יותר.

3. יש על זה הרבה ויכוחים וזה תלוי על איזה נתונים אתה מסתכל חלק מהדברים יושפעו ממספר ארוחות קטן וחלק לא.
לדעתי כל עוד אתה נשאר ב 5-7 ארוחות הכל אמור להיות בסדר.
(עכשיו יקפצו אנשים ויגידו מה יקרה אם אני יאכל רק 4? אז על רגל אחת בחיטוב אתם תיהיו מאוד קטבולים ובמסה אני בספק שתצליחו להכניס את כל האוכל וכמובן שיש סיבות נוספות שנידונו בפורום הזה עשרות פעמים פשוט תריצו חיפוש...)

Email: shlomik@israelbody.org
Shlomik מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-11-06, 13:03   #3
Nimrod
חבר פעיל

הסמל האישי שלNimrod

1. כן זה נכון, אבל שומן נותן לך מראה 'שמן', בגלל זה בתחילת דיאטה על משקל דיגיטלי שבודק שומן בעזרת פולסים עלה האחוז שומן.

2. כל עוד לא נשקלת בבוקר המשקלים משתנים 2 קילו +-, אני נשקל בבקרים או שאני מחרבן בבוקר ואז נשקל בלי להכניס פירור, או שאני מרגיש שהגוף לא מלא אלה ריק .. כמובן שתמיד אחרי השתנת הבוקר.

3. עדיף שלא, אבל לאכול 3 ארוחות ביום זה בסדר גמור ולא הופך אותך לקטבולי או משו.
זה יכול להשפיע על הרגישות לאינסולין ועל הרעב, אבל זה בטח ב60, אם יותר נוח לך, אתה יכול במסה לאכול 3 ארוחות + ארוחה אחרי אימון, אישית לי נוח 5 ארוחות ביום (כולל אחרי אימון) במסה ו4 בחיטוב (כולל אחרי אימון).

אוקי קראתי את ההודעה של שלומי,
בקשר ל1 ו2 אני מסכים איתך.
בקשר ל3 אתה טועה ובחיטוב אני לא אהיה קטבולי זה חרטא ברטא, הפוך בחיטוב דווקא יש יתרונות למעט ארוחות כי אתה לא רוצה לשפר את הרגישות לאינסולין אלה להפוך אותה לפחות טובה.
אני לא אומר אפשר קצת לחשוב בחוכמה על תזמון מזון (כמה שיותר קרוב לשינה וכמה שיותר בבוקר) ולהשתדל לאכול ישר אחרי אימון ועוד ארוחה עד שעה וחצי אחרי הארוחה הזאת), אבל זה די שטויות ובפועל מה שחשוב זה מה שנכנס.
בקשר לכמות להכניס לגוף, אישית בהעמסת פחמימות האחרונה הייתי חייב ללכת למקום חשוב אז חיברתי 3 ארוחות, אכלתי 2 פיתות, 500 גרם אורז אחרי בישול, 120 גרם בשר, 2 יוגורטים, 3 כפות קוטג'. ונשארתי רעב.

"החיטוב שלך זה 80% תזונה
המסה שלך זה 80% אימונים
החיטוב והמסה שלך זה 100% סטרואידים"

ג'אי קטלר במסה (תמונה חדשה) :
http://img19.imageshack.us/img19/9108/66454295sl1.jpg

"סמים הם סטרואידים לנשמה"

נמרוד

מני = מלך ישראל! (חי חי וקיים)
Nimrod מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-11-06, 13:12   #4
P-a-n-1-c
Banned

עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.

יש לי שאלה אליך נמרוד:
אני לא אומר שגיל הוא אלוהים וכל יודע, אבל תסכים איתי שהוא יודע ומבין יותר ממך כן? אז איך זה שהוא דווקא כן רואה חשיבות במהירות ספיגת החלבון, תיזמון ארוחות וכמות ארוחות?
P-a-n-1-c מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-11-06, 15:58   #5
P-a-n-1-c
Banned

עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי P-a-n-1-c
יש לי שאלה אליך נמרוד:
אני לא אומר שגיל הוא אלוהים וכל יודע, אבל תסכים איתי שהוא יודע ומבין יותר ממך כן? אז איך זה שהוא דווקא כן רואה חשיבות במהירות ספיגת החלבון, תיזמון ארוחות וכמות ארוחות?
נמרוד?
P-a-n-1-c מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-11-06, 13:39   #6
Shlomik
מנהל ראשי

הסמל האישי שלShlomik

נימרוד אני אשמח אם תסביר לי למה אני לא רוצה לשפר את הרגישות לאינסולין בחיטוב?
הרי ככל שאני יהיה יותר רגיש לאינסולין אני יצטרך להשתמש בפחות אינסולין, ככל שיהיה לי פחות אינסולין משוחרר במהלך היום לגוף שלי יהיה יותר זמן לחמצן שומן.

דבר נוסף לגבי תדירות הארוחות ציינתי שזה נתון לויכוח ותלוי איזה הבטים בודקים.
לדוגמא ב1984 (1) נערך מחקר שהשווה בין קבוצה אחת של נשים עם עודף משקל לקבוצה אחרת של נשים עם עודף משקל ושניהם ביצעו דיאטה שהסתכמה ב 1200 קלוריות ביום.
קבוצה אחת חילקה את ה1200 קלוריות ל 6 ארוחות והקבוצה השניה ל3 ארוחות.
תוצאות המחקר הראו שהקבוצה שאכלה 6 ארוחות ביום שמרה על מאזן חנקן יותר גבוה ואיבדה פחות מסה רזה (LBM).
שוב יש גם מחקרים שמראים אחרת הכל שאלה מה בודקים ועל איזה נתונים מסתכלים כמו שציינתי יש כמה דעות בעניין, אם לא חקרת את העניין לעומק ויש לך ביסוס מחקרי שאין שום הבדל בין 3 ארוחות ל6 ארוחות מכל הבחינות.
לא הייתי רץ וממליץ לאנשים ש3 ארוחות זה בסדר לפני שאני בטוח בכך ב100 אחוז.

************************************************** **
1: Hum Nutr Clin Nutr. 1984 Jan;38(1):31-8. Feeding frequency and nitrogen balance in weight-reducing obese women.

ישן 18-11-06, 13:46   #7
Nimrod
חבר פעיל

הסמל האישי שלNimrod

1. אתה טועה, כמה שהרגישות לאינסולין יותר נמוכה הגוף יותר רוצה להשתמש בשומן.
מה עושה בעצם קפאין? מוריד את הרגישות לאינסולין וככה גורם לגוף להעדיף שומן וברגע שנכנסת לאחוזים הנמוכים אז הוא מתעקש על שומן אפילו מאזורים עקשנים.

אין לא מושג מה נתנו לנשים האלו לאכול ומה בדיוק הלך שם יכול להיות שהנשים עשו ספורט ולא קיבלו אוכל אחרי הספורט שזה באמת יכול להוביל לקטבוליות, בכל מקרה, המחקרים הרציניים הראו ומראים שאין הבדל בין 3 ארוחות ביום ל6 גם בחיטוב, בנוסף לזה זה ברור לכולם כבר שעדיף רגישות לאינסולין נמוכה בחיטוב (בחיטוב נכון) וזה ברור שמעט ארוחות מורידות רגישות לאינסולין.
אני רץ ואומר שאפשר 3 ארוחות בחיטוב כי אני בטוח בכך ב100 אחוז, בייחוד בשלבים הקיצוניים של החיטוב.

"החיטוב שלך זה 80% תזונה
המסה שלך זה 80% אימונים

נמרוד

ישן 18-11-06, 13:59   #8
Shlomik
מנהל ראשי

הסמל האישי שלShlomik

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Nimrod
1. אתה טועה, כמה שהרגישות לאינסולין יותר נמוכה הגוף יותר רוצה להשתמש בשומן.
מה עושה בעצם קפאין? מוריד את הרגישות לאינסולין וככה גורם לגוף להעדיף שומן וברגע שנכנסת לאחוזים הנמוכים אז הוא מתעקש על שומן אפילו מאזורים עקשנים.

אין לא מושג מה נתנו לנשים האלו לאכול ומה בדיוק הלך שם יכול להיות שהנשים עשו ספורט ולא קיבלו אוכל אחרי הספורט שזה באמת יכול להוביל לקטבוליות, בכל מקרה, המחקרים הרציניים הראו ומראים שאין הבדל בין 3 ארוחות ביום ל6 גם בחיטוב, בנוסף לזה זה ברור לכולם כבר שעדיף רגישות לאינסולין נמוכה בחיטוב (בחיטוב נכון) וזה ברור שמעט ארוחות מורידות רגישות לאינסולין.
אני רץ ואומר שאפשר 3 ארוחות בחיטוב כי אני בטוח בכך ב100 אחוז, בייחוד בשלבים הקיצוניים של החיטוב.
1. אולי אתה צודק ואני מתבלבל אבל אני בטח לא צריך לספר לך על התכונות ההליפוגניות (והאנטי-לפוליטיות) שיש לאינסולין אם יהיה לך רגישות נמוכה מאוד לאינסולין הגוף שלך יפריש אינסולין בכמויות גבוהות ובכך תגרום לאגירה/ אי פירוק של שומן במהלך היום.
הרי אתה מסכים איתי שבזמן שאינסולין מופרש הגוף לא מפרק שומן?

2. ביחוד בשלבים הקיצונים של החיטוב? אני רוצה לראות אותך אומר את זה לליבנה שביט, מאור זרדז, ג'רי קריל וכל שאר המתחרים שכל כך מקפידים על לאכול כל 3-4 שעות.
יש לך אולי קישור למחקרים האלה שאתה מדבר עליהם?
עשית לי חשק להתעמק קצת בעניין.

ישן 18-11-06, 15:27   #9
Nimrod
חבר פעיל

הסמל האישי שלNimrod

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Shlomik
1. אולי אתה צודק ואני מתבלבל אבל אני בטח לא צריך לספר לך על התכונות ההליפוגניות (והאנטי-לפוליטיות) שיש לאינסולין אם יהיה לך רגישות נמוכה מאוד לאינסולין הגוף שלך יפריש אינסולין בכמויות גבוהות ובכך תגרום לאגירה/ אי פירוק של שומן במהלך היום.
הרי אתה מסכים איתי שבזמן שאינסולין מופרש הגוף לא מפרק שומן?

2. ביחוד בשלבים הקיצונים של החיטוב? אני רוצה לראות אותך אומר את זה לליבנה שביט, מאור זרדז, ג'רי קריל וכל שאר המתחרים שכל כך מקפידים על לאכול כל 3-4 שעות.
יש לך אולי קישור למחקרים האלה שאתה מדבר עליהם?
עשית לי חשק להתעמק קצת בעניין.

1. נכון אבל בדיאטה אתה צורך מעט פחמימות והרבה שומן אז לא תיהיה קפיצה של אינסולין, זו אחת הסיבות שאמרתי בשלבים הקיצוניים, אולי בדיאטה על מעל 150 גרם פחמימה לא יהיה יתרון ברגישות טובה לאינסולין, למרות שזה קשור בכמות האירובי ובעצימותו, על כמות אירובי גבוה ובעצימות גבוה גם על 200 גרם פחמימה עדיף רגישות נמוכה.
2. בשלבים הקיצוניים של החיטוב על מעט מאוד פחמימות עדיף לעשות הרבה דברים בשביל להקטין את הרגישות לאינסולין ואחד מהם זה לא לאכול הרבה ארוחות עם פחמימה.
המתחרים שנתת אוכלים כל 3-4 שעות חלבון כי הם חושבים שזה חובה ואני חולק עליהם, אבל אפילו הם מחלקים את הפחמימות ל3 ארוחות ביום (לפי הכרטיסי ביקור) בשביל להוריד רגישות לאינסולין.. אני עדין חושב שהם טועים עם החלבון והם יכולים בכלל לאכול 3 ארוחות ביום.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Shlomik
נימרוד טוב בדקתי את הענייין הרגישות לאינסולין והאמת שיש משהו בדבריך, שככחתי לרגע את היתרונות שבהקטנת הרגישות לאינסולין במצבים מסוימים כמו בחיטוב קיצוני אבל זה עדיין לא אומר שאפשר להסתפק רק ב3 ארוחות...
והאמת שזה גם נורא תלוי את מי תישאל, אם תגיד למישהו כמו THE KID שידוע בחיבתו הגבוהה לרגישת טובה לאינסולין שצריך רגישות נמוכה לאינסולין בחיטוב הוא מהר מאוד יביא לך המון טענות למה אתה טועה ואם תגיד אותו דבר למישהו כמו GAL.T רוב הסיכויים שתקבל חיוך אז הכל תלוי את מי שואלים ועל איזה נתונים מסתכלים.
זה מדע, יש אמת אחת, gal.t צודק.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bullet
אני לא חושב שתזמון ארוחות זה משהו שכ"כ משפיע.
תוספי מזון כמו קפאין וכו' משפיעים יותר על הרגישות לאינסולין.
בשלבים הקיצוניים של החיטוב עדיף לך לעשות מה שיותר להקטנת הרגישות, ברור שזה לא קריטי וגנטיקה משפיע הכי הרבה...

"החיטוב שלך זה 80% תזונה
המסה שלך זה 80% אימונים

נמרוד

ישן 18-11-06, 15:50   #10
Shlomik
מנהל ראשי

הסמל האישי שלShlomik

אני רק רוצה לציין שעוד לא הבאת מחקר אחד מהמחקרים שדיברת עליהם ואני עדיין אשמח לראות אותם.
ונכון שיש דברים שלא יושפעו מ3 ארוחות או 6 כמו חילוף חומרים או סינתוז החלבון אבל זה לא כל הפרמטרים.

ישן 18-11-06, 13:51   #11
shahaflol
חבר פעיל

1. קודם כל, ההבדלים באחוז השומן יהיו ממש קטנים שלא שמים לב לזה. דבר שני, אחרי שסיימת את תקופת החיטוב ובמהלכה הורדת 10 קילו שמתוכם קילו וחצי נוזלים, כשתחזור לתקופת מסה אותם נוזלים יחזרו אליך ואז כאילו ולא ירדת אותם בחיטוב בכלל.
2. תשמע הבדל של קילו ממש לא משמעותי, זה יכול להיות הרבה מאוד דברים: כמות הנוזלים שלך בגוף, כמות האוכל שעדיין בקיבה מהארוחה שאכלת, כמו שאמרת חרבנת לפני שזה גם משפיע ועוד הרבה דברים כמו ששלומי אמר.
3. רשמת:"קראתי בכל מני מקומות שכל העניין של מהירות ספיגת החלבון, ערך גליקמי, העניין שאי אפשר לצרוך בארוחה יותר מ30 גרם חלבון ושהשאר הופך לפחמימה, ושיש הבל בין חלבון מהיר לאיטי, הכל זה דברים שהוכחו כלא נכונים" מאיפה אתה יודע שזה הוכח כלא נכון? זה שיש פה הרבה אנשים שלרובם הגדול אין ידע "רשמי", ואני באמת לא מזלזל באף אחד פה כי יש אנשים עם ידע רב, שטוענים שאין משמעות לכל זה, זה לא אומר שזה נכון. אני לא מסכים איתם, לדעתי יש הבדל, אפילו הבדל גדול. אם אתה יכול לאכול 6 ארוחות ביום, למה לא? למה לאכול 3 כשאתה יודע שזה במקרה הטוב לא ישנה הרבה ובמקרה הרע יאט את ההתקדמות?
shahaflol מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-11-06, 14:12   #12
Shlomik
מנהל ראשי

הסמל האישי שלShlomik

נימרוד טוב בדקתי את הענייין הרגישות לאינסולין והאמת שיש משהו בדבריך, שככחתי לרגע את היתרונות שבהקטנת הרגישות לאינסולין במצבים מסוימים כמו בחיטוב קיצוני אבל זה עדיין לא אומר שאפשר להסתפק רק ב3 ארוחות...
והאמת שזה גם נורא תלוי את מי תישאל, אם תגיד למישהו כמו THE KID שידוע בחיבתו הגבוהה לרגישת טובה לאינסולין שצריך רגישות נמוכה לאינסולין בחיטוב הוא מהר מאוד יביא לך המון טענות למה אתה טועה ואם תגיד אותו דבר למישהו כמו GAL.T רוב הסיכויים שתקבל חיוך אז הכל תלוי את מי שואלים ועל איזה נתונים מסתכלים.

ישן 18-11-06, 14:35   #13
Bullet
חבר VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלBullet

אני לא חושב שתזמון ארוחות זה משהו שכ"כ משפיע.
תוספי מזון כמו קפאין וכו' משפיעים יותר על הרגישות לאינסולין.
סינטרקס
סיינטרקס
Bullet מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-11-06, 15:58   #14
Fatty
חבר פעיל

הסמל האישי שלFatty

שלח הודעה דרך ICQ אל Fatty שלח הודעה דרך MSN אל Fatty

תודה רבה על התשובות חבר'ה

חיטוב 2007
נתונים התחלתיים: משקל: 76, היקף טבור: 86.5, אחוז שומן: 22%
לפני אחרונה אצל גיל (8 ביולי, 2007): משקל: 70, היקף טבור: 79, אחוז שומן: 14%
לאחרונה אצל גיל (16 באוגוסט, 2007): משקל: 67.7, היקף טבור: 75, אחוז שומן: 12.5%

יאללה עוד קצת כוסעמק.
בסוף החיטוב - תמונות, פאטי נחשף. :P סבלנות!
Fatty מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה