|
פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() מעניין אותי לדעת איך עבר השירות ומה בדיוק זה תרם לכם לטובה או לרעה(קצת פירוט)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.
|
![]() אומנם לא הייתי ביחידה קרבית ואני בכלל עדיין לא התגייסתי, אבל דיברתי עם לא מעט לוחמים לשעבר. אני אנסה לעזור לך:
צד חיובי: חוויות בכמות לא נורמלית הרגשה של סיפוק - הן מבחינה פיזית והן מבחינה מנטלית - שזה לדעתי הגורם הכי חשוב. חברים שנשארים איתך לכל החיים צד שלילי: יציאות שלא תמיד מתאימות לאותו אדם שביזות לפעמים בגדול אלו הדברים. כמובן שיש דברים שיש להוסיף וכמו שאמרתי עדיין לא התגייסתי בכלל אז אנ'לא כ"כ יכול לענות לך אישית, זה היה מדיבור עם לוחמים לשעבר. בכל אופן במידה ואתה רוצה להיות לוחם אתה צריך לדעת שלא תמיד יהיה לך קל [כמעט אף פעם לא], אם זה בשטח כשהכדורים שורקים לידך ואם זה באוהל כשאתה שבוז מהתחת שלא ראית את ההורים\חברים\חברה כבר שבועיים. מצד שני אתה תחזור עם חברים לכל החיים שילכו איתך באש ובמים, יהיו לך חוויות אין ספור וההרגשה שאשכרה עשית משהו ב3 שנים האלה [כמובן תלוי בגישה ההתחלתית שלך, תבוא עם ראש פתוח] ולא ישבת במשרד והעברת ניירות זו ההרגשה שלדעתי עושה את ההבדל בין קרבי ללא קרבי. בהצלחה בבחירה שלך. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() שנה ראשונה הייתי מיני-קרבי (לא צנחן או גולנצ'יק אלא מוד"ש),
שנה שנייה אני ג'ובניק שנה שלישית עוד לא עברה D: להגיד לך את האמת ? הדבר היחיד שטוב בתור ג'ובניק זה שיש לך עוד דברים לעשות בזמן הצבא. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() בשלילי עוד יש את הקטע של המוות. (ברור שאפשר גם לצאת החוצה ופסנתר יפול עליך אבל בן אדם נמצא ביותר סכנת חיים כשהוא בשטח), בדיוק אותם החברים שפאניק תיאר שהופכים לחברים לכל החיים יכולים להיהרג לחייל מול העיניים.
ואם החייל עצמו נהרג, אז לו כבר לא אכפת כי הוא מת אבל תחשבו על הכאב של המשפחה והחברים
![]() |
#5 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() אבא שלי אומר לי למה את הולך לקרבי מטומטם
אתה סתם תקרע תתחת והמדינה לא נותנת לך כלום ..... חבר של אבא שלי ששירת בזמנו בספאצנאז ושירת בצ'צ'נה אומר לי לא ללכת לסתם חי''ר אלה להגיעה לטוב ביותר כמו "היחידה" - "השייטת" חבר שלי שמשרת בקרבי אומר לי לא לפספס את ההזדמנות הזאת לשרת בקרבי כי ,זה חברים לכל החיים וכמו משפחה , למרות שדופקים אותך הרבה שם ואני... יש לי גדנ''ע צלילה עוד מעט ב 12 אם אני לא יעבור את הגיבוש של השייטת אני הולך לקרבי , כי לדעתי זה מעצב לך תאישיות ברמה עצומה אתה יוצא בנאדם אחר , הופך לגבר אמיתי ![]()
![]() |
#6 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() "היחידה" זה סיירת מטכ"ל
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
כללי:: אני מתאמן קבוע כבר כמה שנים
עוסק ב:: תלמיד בתיכון
חדר כושר: חסוי
|
![]() חבר טוב של אבא שלי היה בסיירת מטכ"ל. שמעתי שכדי להתקבל לסיירת מטכ"ל צריך המלצה ממישהו שהיה בא.
![]() |
#9 |
|
![]() שטויות , יום סיירת גיבוש ואתה בפנים
אחוז המתקבלים לסיירת הרבה יותר גדול מאחוז המתקבלים לשייטת התנאים שדורשים שם פחות גבוהים ואני ינסה להתקבל גם אליה דרך יום סיירת אני חושב שיש לי צ'אנס אני מתאמן בשביל זה כל החים
![]() |
#10 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#11 | |
אזהרה אחרונה-קללות ושפה לא נאותה
|
![]() ציטוט:
![]() אם זה היה ככה לא היו בא כמעט אנשים אתה עושה גדנע וגיבוש לפני הצבא ואם עברת מזל טוב |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#13 | |
אזהרה אחרונה-קללות ושפה לא נאותה
|
![]() ציטוט:
פשוט אני מכיר איזה אחד שעשה גדנ"ע לשייטת אז חשבתי גם שם יש |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר פעיל
|
![]() אני עשיתי שנה בתותחנים, ותמיד הצטערתי שלא התגייסתי למשהו קצת יותר רציני...לדעתי, אם אתה יכול לך על קרבי
ולמי שאומר "למה ללכת לקרבי גם ככה המדינה לא נותנת לך כלום" אז אני לא מבין למה בכלל הוא חי כאן
![]() |
#15 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() תחשבו ככה: הכאב הוא זמני הגאווה היא נצחית, תחשבו שניה שאתם מדברים עם איזה כוסית והיא שואלת אותכם וואי אתה השתחררת כבר מהצבא נכון? אתם כזה כן..הא כזה וואללה? איפה שירתת? ואתה "בצנחנים" תחשבו איזה גאווה זו שאתם תספרו לבן שלכם שהייתם בגולני? אם תספרו לו שהייתם משק ממטרות הוא לא יתפוס מכם הרבה..תחשבו שאתם תכירו שם חברים לכל החיים,תחשבו ששם אתם הופכים לגברים אמיתיים שלא מפחדים מכלום ולא איזה כוסיות אח של חבר שלי בסיירת נח"ל הוא למד שם קרב מגע מזיינים אותך מכות וכו'
מי שאמר פה שאתה מפחד למות אז זה לא נכון,האפשרות הזו כמובן קיימת אבל מכינים אותך הכי טוב שאפשר לא מביאים לך נשק ולך תהרוג ערבים אתה בטירונות ואח,כ עוד אימונים ומלא דברים עד שאתה יוצא לקרב אתה כבר מכיר את זה טוב מאוד ולא מפחד. מה שכן מי שחושב שהוא לא מוכן לקרבי ואין לו את הכושר המנטלי והפיזי שינסה ללכת לאחריי! או לכל הכנה לצבא אחרת. זו דעתי האישית.
![]() |
#17 |
|
![]() בגדנ''ע כשהלכנו למטווחים אז פגעתי יפה
ועשיתי מן רצועה כזאת . והכל זאת לא הרגשתי מחובר לנשק יענו ובאתי הבית ואמרתי לדוד שלי שאני לא הרגשתי נוח עם הנשק והוא אמר לי שכולם זה ככה בהתחלה והוא לא נוח כזה ואחרי זה הוא הופך להיות חלק ממך כמו הז*ן והוא אמר לי לאלדאוג בקשר לכל השטויות הלאה כי כולם ככה ובסוף זה מסתדר ![]() M 16 הזה כזה מעפן אבל על הלחיצה השלישית היה לי מעצור בלאט בגלל זה בא לי שייטת כי מקבלים עוזי , או קלאצ' עם אני לא טועה ![]()
![]() |
#18 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ואם הייתה בגדנ"ע אתה אמור לדעת, מראים לכם שם תצוגת אמל"ח, לשייטת יש תקציב לא קטן היא יכולה להרשות לעצמה. אתה כמובן לא תצא עם עוזי או קלאצ' הבייתה....
![]() |
![]() |
#19 |
|
![]() אני יודע
אני לא מתלהב מלצאת עם נשק הביתה כי זאת אחריות עצומה לשמור עליו הנשק מושך הרבה גורמים לא טובים . כמו אירגוני פשע או ערבים ששמענו על מקרים כבר אבל הכי חשוב זה בפעילות שלך , שאתה צריך לבטוח בנשק הקלא'צ פעול גם מתחת למים ובבוץ וזה מה שטוב בו הנשק הכי קטלני בעולם והכי אמין
![]() |
#20 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
חוץ מזה כל הקטע ביציאה עם הנשק היא מניעת חטיפת החייל\פגיעה בו
![]() |