|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() מבלי להקפיץ את הפוסט הישן.. יש לי 2 שאלות ממש קטנות בקשר לתוכנית אימונים:
(מה שאחרי הסימן (/) זה הזמני מנוחה בדקות) אימון A חזה- לחיצת חזה כנגד מוט 3X4-6/2.5 לחיצת חזה במשקוליות בזווית 45 מעלות מעלות 3X8 /2 פרפר במכונה-2x10-15 /1 / עומדים בין 2 פולי עליון 2X10-15 /1 כתפיים- לחיצת כתפיים במשקוליות 2X5-8 /2 הרחקת זרועות לצדדים במשקוליות בעמידה 2X10-12 /1 יד אחורית- לחיצה צרפתית – 2X6-8 /1.5 פושדאוון 2X10-15 /1 אימון B גב- חתירה בכבל 4X4-6 /2.5 פולי אחיזה רחבה לחזה 2X8 /2 פולי עליון מאחורי העורף אחיזה רחבה-2x10-15 /1-1.5 חתירה לכתף אחורית- 2x10-12 /1-1.5 יד קדמית- כפיפות מרפקים בישיבה כנגד מוט ישר 2X6-8 /1.5 כפיפות מרפקים בישיבה על כיסא- 2X10-15 /1 Dumbbell Shrug משקוליות חופשיות 3X10 /1.5 בטן-4x20 השאלות: 1) אני זוכר שאמרת לי לעשות במקום החתירה בכבל לעשות TBAR.. אז פתאום ראיתי שיש תרגיל שממש דומה ל TBAR רק שהוא יד-יד.. הכוונה ל חתירה ביד אחת בהטיית גב (Bent-over row). כדאי להחליף את זה במקום חתירה בכבל שנראה לי פחות אפקטיבי? 2) האימון יד אחורית לא שטחי מדי? לחיצה צרפית זה תרגיל מורכב אבל פושדאון?:S תודה |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]() ה Tbar לא שווה ליד יד , היד יד חתירה שווה לחתירה עם דמבל בהטיית גב אלו דברים שונים
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אתה יכול להסביר יותר לאט בקשה? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() אוקיי קראתי שוב את מה שכתבת..
לא התכוונתי שה Tbar זה אותו דבר כמו החתירה ביד אחת בהטיית גב! אמרתי שלדעתי זה עושה אותה פעולה.. אז שאלתי אם אני יכול להחליף את החתירה בכבל (שהיה במקום זה בהתחלה תרגיל של ה Tbar) בחתירה ביד בהטיית גב. הסבר נוסף: במקור היה התרגיל הראשון Tbar אח"כ שונה לחתירה בכבל כי אין לי Tbar במכון אז אני שואל אם אפשר לשנות את החתירה בכבל לחתירה ביד בהטיית גב כי אני לא ממש אוהב את החתירה בכבל זה לא אפקטיבי לדעתי.. תודה |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() זו אותה פעולה , בהנחה שאתה מדבר על Tbar באחיזה צרה. או , יותר נכון: בהנחה שזה לא באחיזה רחבה ועם היד בפרונציה [גב כף היד פונה מעלה]. כל החתירות הן בעיקרון אותו דבר , כל עוד התנועה בכתף היא זהה העבודה על הגב היא זהה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() [quote=m0she]זו אותה פעולה , בהנחה שאתה מדבר על Tbar באחיזה צרה. או , יותר נכון: בהנחה שזה לא באחיזה רחבה ועם היד בפרונציה [גב כף היד פונה מעלה]. כל החתירות הן בעיקרון אותו דבר , כל עוד התנועה בכתף היא זהה העבודה על הגב היא זהה.[/QUOTE
אז האימון גב ישתלב באותה מידה אם הוא ייראה ככה: גב- bent over row 4X4-6 פולי אחיזה רחבה לחזה 2X8 פולי עליון מאחורי העורף אחיזה רחבה-2x10-15 חתירה לכתף אחורית-2x10-12 במקום ככה: גב- חתירה בכבל 4X4-6 פולי אחיזה רחבה לחזה 2X8 פולי עליון מאחורי העורף אחיזה רחבה-2x10-15 חתירה לכתף אחורית-2x10-12 (השינוי רק בתרגיל הראשון) והאם צריך לשנות את זמני המנוחה או הסטים והחזרות בתרגיל הראשון כי הוא נראה לי יותר מסובך ומורכב מחתירה בכבל ?? 2) מה לגבי היד אחורית? 2 תרגילים שאחד מהם זה פושדאון (פשיטת מרפקים בפולי עליון) זה מספיק עבודה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
|
![]() [quote=gps]
ציטוט:
ב.כן 4 סטים יהיו המקסימום,מה התרגיל שאתה עושה חוץ מפושדאוון? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() א. איזה אימון גב נראה מעולה? עם הbent over row או החתירה בכבל? או שניהם?
ב. זה האימון יד אחורית: לחיצה צרפתית – 2X6-8 /1.5 פושדאוון 2X10-15 /1 ג. עוד שאלה קטנה.. אני יודע שאני עלוב אבל אני גרוע מאוד במתח.. בחיים לא השקעתי בזה ולא עשיתי את זה.. אני בקושי עוד 3.. אז אולי כדאי לעבוד בפולי עליון לגב על משקלים גבוהים יותר וחזרות נמוכות יותר? אגב קבל מוניטין אתה עוזר בטירוף עזרת לי בפוסט הזה ובקודם בצורה שלא תאמן ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
גב תוכנית חדשה מתח3x4-6 (תעשה את המתח באחיזה צרה ככה יהיה לך יותר קל) bent over row-3x8 פולי עליון קדימה\חתירה בכבל(כל אימון תחליף)-2x10-15 חתירה לכתף אחורית-2x10-12 |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() אוקיי אז התוכנית גב הישנה הייתה:
חתירה בכבל 4X4-6 פולי אחיזה רחבה לחזה 2X8 /2 פולי עליון מאחורי העורף אחיזה רחבה-2x10-15 /1-1.5 חתירה לכתף אחורית- 2x10-12 /1-1.5 והחדשה: מתח3x4-6 (תעשה את המתח באחיזה צרה ככה יהיה לך יותר קל) bent over row-3x8 פולי עליון קדימה\חתירה בכבל(כל אימון תרגיל אחר)-2x10-15 חתירה לכתף אחורית-2x10-12 אתה יכול להוסיף לי רק את הזמני מנוחה? לגבי המתח: אחיזה צרה סבבה.. לאחוז כמו שאוחזים בפושדאון נכון? יענו כמו שאני כותב במקלדת.. והפולי עליון לפנים אחיזה רחבה נכון? ולא כדאי בפולי להוריד את מס' החזרות ולעשות משקל כבד יותר כי אני ממש לא משהו בתרגילי גב? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||||
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
bent over row-3x8/2 פולי עליון קדימה\חתירה בכבל(כל אימון תרגיל אחר)-2x10-15/1-1.5 חתירה לכתף אחורית-2x10-12/1-1.5 ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
חבר פעיל
|
![]() תודה אחי אתה מלך!
|