![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() שלום ..!
יש לי כאבים בברך כבר כה חודש ולא עובר לי .. כשאני יושב ואחרי כמה זמן קם (מישר תרגל) הברך ממש כואב מין דקירות כאלה וקשה לישר בהתחלה עד הסוף.. אבל כשני רץ או מתאמן לא מרגיש כאבים בכלל.. אם קרה למישהו דבר דומה או יכול לעזור אשמח מאוד.. תודה מראש יעקב.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() היי יעקב,
הסיבה שלא כואב לך בזמן אימון היא, שבזמן אימון הגוף מפריש אנדורפינים, שזה משכך כאבים הטבעי של הגוף, כמובן שלאחר האימון הכאב חוזר. עכשיו צריך לגלות מה גורם הסיבה לכאבים שלך בברך, ומכאן הטיפול בבעיה. יש שני סוגי פציעה: האחת על רקע חבל חריפה (acute trauma injury) והשניה על רגע שימוש יתר (over use injury) {לערכתי ע"פ דבריך זה הדבר ממנו אתה סובל} המאפיין לחבלה חריפה היא: פציעה הנגרמת עקב פגיעה חיצונית או עומס גדול חד-פעמי שהופעל על הגוף. הטיפול במקרה הזה הוא: 1. קרח למשך 15 דק' בכל שעה (עד יומיים מהפגיעה) 2. הרמת האיבר שנפגע כלפי מעלה. 3. קיבוע המקום במידת הצורך. 4. המנעות מכל עומס על האיבר שנפגע. המאפיינים לפציעה עקב שימוש יתר היא: כאשר הפציעה נגרמת עקב עומס מצטבר ללא מנוחה מספקת, העומס מתבטא בעוצמת הפעילות ומשך הפעילות. ובמקרה זה הטיפול הוא: 1. הפחתת העומס (משך ועצימות) של האימונים 2. חימום או קירור של האזור שנפגע 3. מריחת משחות נגד דלקת או משחות מחממות. 4. חבישה שתקל על האיזור שנפגע. עכשיו תבדוק עם עצמך ע"פ מה שאמרתי מה הגורם לפציעה שלך בברך ולפי כך תפעל, כמובן שאין להחליף החלטת וטיפול רופא לאחר ובמידה ובדק אותך. במידה והסיבה לכאב היא דלקת שהתפתה במקום (אני מקווה ולא כך הדבר) אז כמובן הטיפול כבר שונה. הדלקת מאופיינת בחום מקומי, נפיחות מקומית, אודם מקומי, כאב מקומי או מוקרן, במידה וכך הדבר תודיע לי שנחשוב קדימה. תרגיש טוב.
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() תודה רבה על העזרה.!!
|
![]() |
![]() |