|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() אני בן 14 וחצי 1.62 ושוקל 52 ורציתי לשאול למה זה חשוב לאכול חלבון בארוחה שלאחר האימון זאת אומרת הארוחה שלאחר הטונה (אני אוכל טונה ותמרים/בננה אחרי אימון).
וגם עוד שאלה אחת- אם זה בסדר שאני לא אכול את הארוחה שלפני השינה כי אני אוכל ארוחת ערב (הארוחה אחרי הטונה) בשעה שמונה-תשע ואני שבע..... , מה אתם אומרים??? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() חשוב לאכול חלבון באופן כללי , לא רק בארוחה שאחרי האימון ובארוחה העוקבת לה. בעקרון , ספציפית לגבי הארוחה ששאלת , הרעיון הוא לספק לגוף "חומרי בניין" לאחר האימון - אבל העיקר הוא לצרוך בסה"כ מספיק חלבון , וזה לא ממש קריטי לגבי הארוחה שאחרי ה"טונה".
אם אתה אוכל מספיק עד הערב - אתה יכול לוותר על ארוחה צמודה לשינה. העיקר שתאכל מספיק בסה"כ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() תראה היום אכלתי בבוקר קרונפלקס עם חלב ובבית ספר לחמניה עם גבינה צהובה ופרי ובצוהורים 250 גרם חזה עוף+250 גרם אורז וסלט ירקות ואחרי האימון אכלתי את החטיף חלבון שמכיל32 גרם חלבון ובערב אני מתכוון לאכול איזה טונה אוו קוט'ג עם סלט ואולי איזה טוסט... אז אוכל של יום כזה זה מספיק חלבון בשבילי? אני שוקל 52 בן 14 וחצי 1.62????
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() סליחה עלהדאבל האינטרנט פה משוגע!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() תכין תפריט מסודר , תכתוב מה יש לך בכל ארוחה. תכתוב כמה קלוריות , פחמימות , חלבון ושומן יש לך בסה"כ. תקרא את המדריך לעליה במסה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() אני לא יודע עם אני צריך לעלות במסה (מה שאני רוצה) אוו עם אני צריך חיטוב... שאלתי פה פעם ואמרו לי לעלות תמונה אבל בנתיים אין לי תמונה.. תמבין?
אז בדרך כלל בבקרים אני לוקח קרונפלקס עם חלב בבית ספר אני לוקח סנוויץ חביתה/גבינה לבנה/גבינהצהובה עם עגבניה. בצוהורים אני אוכל פחממות עם חלבון (חזה עוף אוו בשר) ולפעמים סלט עם זה, בארוחה אחרי אימון אני אוכל בננה/תמרים עם טונה במים ואחרי האימון בערב אני אוכל סלט קטן עם פרוסות לחם/לחמניה ע טונה/קוט'ג/גבינה לבנה/גבינה צהובה עם ביצה לפעמים אוו יוגורט. ואני לא יודע לחשב קלוריות שומן ופחממות... אתה מבין??? מה אני צריך לעשות??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() תבדוק במחשבון קלוריות באינטרנט. למשל זה:
http://www.olympusfit.co.il/show_mam...at_id=11&id=46 זה די פשוט. אתה רוצה להיות יותר גדול? לעלות במשקל? תעלה במסה. אתה רוצה להוריד שומן ומשקל? תעשה חיטוב. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() אני רוצהלהיות יותר גדול לעלות במשקל אבל בלי שומנים, זה אפשרי ? ואם כן מה עושים?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() חחח זה בערך מה שכל אחד רוצה..
זה נקרא עלייה במסה(נקייה) יש על זה המון מאמרים באתר...וזה לא עובד לפי ארוחה של לפני שינה או אחרי אימון.. זה סדר יום שלם והתמדה רק ככה תראה תוצאות אחי |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() איך זה עובד אחי?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() תקרא את המאמר לעליה במסה ותחזור עם שאלות ממוקדות.
|
![]() |
![]() |