ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 04-10-06, 03:45   #1
taltal
חבר מתחיל

ברירת מחדל שאלה על זכרון שריר...

לפני 10 חודשים התאמנתי 2-3 חודשים והעלתי משהו כמו 4-5 קילו.(בלי להבין הרבה בתפריט ובתוכניות אימון)
בגלל דברים שלא קשורים אלי, ולא מאפשרים לי להתאמן נכון לעכשיו, הפסקתי.
ניסיתי לחזור לפני 3 חודשים והתאמנתי חודשיים(עשיתי גם תרגילים מורכבים כמו סקוואט ודדליפט וגם בנט אובר), ומשום מה, למרות שאכלתי הרבה יותר ממה שאכלתי כשהתחלתי להתאמן, לא הצלחתי להעלות את כל המשקל שאיתו הפסקתי להתאמן לאחר הפעם הראשונה שנכנסתי למכון לפני 10 חודשים. (ולמרות שעשיתי תרגילים מורכבים, למרות שיכולתי לראות ניצני שרירים ברגליים מהסקוואט).
אני מניח שזכרון השריר לא היה לטובתי בפעם השניה, לא יודע למה, אבל מפריע לי מאוד כל מה שאיבדתי, ושוב בגלל המצב שלי כרגע אני לא בטוח אפילו שאם אתאמן עכשיו מחדש עוד חודש חודשיים, לא אפסיק שוב ואאבד שוב(שוב-לא ממש תלוי ברצון שלי...קשור לפציעה(בערך) שיש לי)
וחזרתי לנקודת ההתחלה(פחות או יותר) לפני שהתאמנתי.
האם אני יכול לדעת בוודאות שאוכל להתאמן אפילו 2-3 שבועות, עם שמירה על מאזן חיובי יומיומי, ואוכל להחזיר את רוב או את כל מה שאיבדתי?
פשוט זו מן הרגשה כזאת של כאילו איבדתי הכל ויהיה לי שוב קשה מחדש להחזיר את זה, וזו לא הרגשה הכי נחמדה, שאני כל הזמן מפסיק ומאבד הכל מחדש.
האם אני יכול לעזוב את ההוה(ואיך שהגוף שלי נראה עכשיו) ולדעת שבמאזן חיובי ל2-3 שבועות(משהו כמו 9-10 אימונים אני מניח ב3 שבועות) אוכל תוך שניה להחזיר את הכל?

וד"א-סתם כדי לקבל מושג, כמה קילו אפשר להחזיר מזיכרון שריר במאזן חיובי ובאימונים קשים בחודש? אני יודע שבמשקל אפשר לעלות בחוכמה 1.5-2 קילו של שריר חדש בחודש(שוב תלוי במשקל שלך כמובן, ואני שוקל קצת מאוד), אז כמה אפשר בזמן שיש לך את זכרון השריר לצדך?
ולמה כשהתחלתי קיבלתי את הדחיפה במשקל שמקבלים תמיד, אבל כשחזרתי אחרי כמה חודשים מאותה הנקודה שהתחלתי בערך, עם תזונה משופרת(שוב עדיין לא מאזן חיובי רוב הימים אם בכלל לדעתי) העלתי פחות באותו הזמן בערך?

תודה
taltal מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 04-10-06, 12:15   #2
- Idan -
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

לא יודע כמה זיכרון השריר מתפקד וכמה מסה אפשר להחזיר בזמן מסוים, אבל אין ספק ש- 2,3 שבועות זה ממש כלום זמן, אפילו בשביל זיכרון שריר - להחזיר מסה של 4-5 ק"ג. אולי נוזלים, אבל לא שריר.

ודרך אגב, סביר להניח שמרבית המשקל שאיבדת זה נוזלים.

בכל מקרה, כדי לראות תוצאות - צריך להתמיד, אין מה לעשות. למה אתה מפסיק כל פעם להתאמן? איזו פציעה יש לך?