|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר מתחיל
|
![]() שאלה שמציקה לי.
אמרו לי בחדר כושר שצריך לצרוך חלבון עד 40 דקות אחרי האימון, אחרת זה כבר לא יעיל, ולחלבון שבא מגבינות/דגים וכו' לוקח 45 דקות להיספג בגוף, לכן עדיף אבקות. זה לא נשמע לי הגיוני בכלל - אם צריך לצרוך חלבון תוך 40 דקות מהאימון כדי שהשריר יבנה כמו שצריך, מה קורה לשרירים שעבדתי עליהם בתחילת האימון? הרי עוברת שעה! (+40 דקות). ואם לוקח כל כך הרבה זמן לחלבון להיספג, למה לא לאכול חלבון לפני האימון? לא יותר הגיוני? ולמה דווקא 40 דקות? מה בדיוק קורה אח"כ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() יש צורך בחלבון במשך כל היום, בהמלצה של לקבל חלבון כל 3 שעות, כל 3 שעות ארוחה.
אחרי האימון טוב מאוד לצרוך חלבון כמה שיותר מהיר מכיוון ויש חלון היזדמנויות. ללא החלבון אחרי האימון אתה תשתפר אבל לא במהירות שאפשר עם החלבון אחרי אימון.. מומלץ לקחת את החלבון אחרי האימון עם משהו מתוק.. כמו סוכר ענבים או תמרים למשל. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() זה לא חוק ברזל אבל יש סינטוז חלבון מוגבר ישר לאחר האימון לכן *מומלץ* לצרוך חלבון ישר אחרי האימון ואין הבדל מהותי בין צריכת קוטג' או אבקת חלבון לאחר האימון.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() היי,
ההמלצה היא בין 20-30 דק' לאחר האימון, כיוון שיש לתת לדם לצאת מהשרירים ולחזור אל איברי העיכול. בעבר היתה סברה שישנה חשיבות קריטית לאכול תוך שעה מסיום האימון ע"מ להנות מחלון ההזדמנויות, העובדה הזאת נכונה חלקית בלבד, כיוון שתהליך ספיגת המזון הוא ארוך ומורכב ומושפע בעיקר ממחסני המזון המצוים בגוף באופן שותף (כבד בעיקר) ולכן המשמעות של אכילה סמוכה לאחר האימון היא בעיקר מן הפן האנרגטי ולא הספיגתי, ועליך בתור מתאמן לשמור על תזונה יומית מאוזנת ומבוקרת, ואין החשיבות הקריטית על הארוחה שלאחר האימון. רן.
![]() |
#5 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() שיש סינטוז שנמשך 36 (ואפילו 48 ו72) שעות לאחר האימון, בשיאו באמצעיתו, ושלוש שעות אחרי האימון.
בכל מקרה, החלון הזה, לדידי, קריטי כדי לשקם את השריר ולמנוע קטבוליזם, יותר מאשר לאנאבוליזם - מה שמציב את הPW Carb בחשיבות עליונה יותר מחלבון. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() damn, מומלץ לצרוך את החלבון עם משהו מתוק? לא מתוק אלא בעל ערך גליקמי גבוהה.
|
![]() |
![]() |