ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 18-06-13, 22:31   #1
VADIM_FT
חבר פעיל

ברירת מחדל אני רוצה להבין פעם אחת ולתמיד ולקבל תשובה חד משמעית לבי תוכניות אימונים

מה זה משנה כל התוכניות האלה ab abc abcd
מה ההבדל בניהם ?

והאם מתאמן מתחיל כדי לו לעשות abcd או שהוא צריך לעשות ab

חוץ מהפיצול מה ההבדל בניהן ?

אם בab אתה עובד על כל שריר פעמים בשבוע
ובabcd אתה עובד פעם אחת בשבוע

האם אתה תתפתח מי אימו ןאחד לשבוע או שעדיף שניים ? בקיצור מה ההבדל?
VADIM_FT מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-06-13, 22:42   #2
djbolbol
חבר פעיל

מתאמן מתחיל יתחיל לעבוד עם תוכנית Full Body (חודש וחצי -חודשיים בערך)
לאחר מכן יעבור לAB
ולאחר מכן נהוג לעבור לABC.
זה בעיקרון המנהג, כאשר כמובן שבעתיד היחסית רחוק שאנחנו מאוד מאומנים אפשר לשאוף לABCD מי שמעוניין ב4 אימונים בשבוע ולעבוד על קבוצת שריר פעם בשבוע.

ולגבי השאלות שלך-
ככל שנעבוד על פחות קבוצות שריר באימון זה יתן לנו יתרון ולפיכך נוכל לבצע יותר תרגילים לכל קבוצת שריר.
למשל בתוכנית AB אנחנו עובדים בערך בממוצע 2-3 תרגילים לכל קבוצת שריר, באימון ABC אנחנו עובדים בממוצע 3-4 תרגילים ויותר סטים .
ובABC הקלאסי והטוב מתאמנים 5-6 פעמים בשבוע אז תחשוב כמה עבודה יש לך על השריר לעומת AB.

ואימון ABCD זה אחלה אימון, אבל אם אתה לא מאומן מספיק אל תתפתה לעבור אליו, תעלה מדרגה מדרגה, כי באימון כזה אתה מבצע בערך 6-7 תרגילים לכל קבוצת שריר (6-7 תרגילים ביום הכוונה) וזה לא פשוט בכלל.

מקווה שעזרתי
djbolbol מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-06-13, 22:51   #3
VADIM_FT
חבר פעיל

אוקיי אבל באימון ab אתה עובד 4 פעמים בשבוע 9 סטים שריר דול ו6 סטים שריר קטן

בabc אתה עובד 12 סטים שיריר דול ו9 שריר קטן 5 פעמים בשבוע ..

מה יותר טוב למאסה ? ואיך אני יכול לדעת מה יותר מתאים לי ..

כי יש שבועות שאני לא יכול להיע 5 6 פעמים בשבוע למכון ויכול רק 4 אז האם כדי לי לעשות abc ..?
מאיזה תוכנית אפשר להיתפתח יותר אם המטרה שלך לעלות במאסה ?
ישן 18-06-13, 22:53   #4
alonl6
חבר פעיל

אפשר להשאר בתכנית fbw "כל החיים" אם אתה מתאמן טבעי. רוב האנשים יראו תוצאות יותר טובות בfbw.

יותר תדירות של גירוי = יותר הזדמנויות של גדילה. כמובן אם אתה מתאושש ואם אתה מתקדם בצורה כלשהיא מאימון לאימון.
alonl6 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-06-13, 23:01   #5
VADIM_FT
חבר פעיל

אז למה בעצם תוכנית אימון abcd היא תוכנית יותר מתקדמת מי ab

אם באימון abcd אתה עובד על כל שריר פעם אחת בשבוע ואז לוקח 6 7 ימים שאתה עובד על השריר הזה שוב ..

ובab אתה עובד על כל שריר פעמים בשבוע ?

אם אני יעשה abcd אני ידל יותר מהר מאשר ab ?
ישן 18-06-13, 23:35   #6
Yoshi-Moto
IsraelBody VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלYoshi-Moto

שלח הודעה דרך MSN אל Yoshi-Moto

כל תוכנית מורכבת מתדירות ומעצימות, יש תוכניות בעצימות נמוכה ובתדירות גבוהה כמו fbw וככל שהפיצול קיצוני התדירות יורדת והעצימות עולה.

אני לא מוצא סיבה לעשות פיצול וותר קיצוני מabc
אימון פעם בשבוע זה קצת מידי.

Eitan Davidovich
מדריך חדר כושר מוסמך מטעם וינגייט.
עוזר גם בפייסבוק.

Yoshi-Moto מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 18-06-13, 23:41   #7
VADIM_FT
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי djbolbol צפה בהודעה
מתאמן מתחיל יתחיל לעבוד עם תוכנית full body (חודש וחצי -חודשיים בערך)
לאחר מכן יעבור לab
ולאחר מכן נהוג לעבור לabc.
זה בעיקרון המנהג, כאשר כמובן שבעתיד היחסית רחוק שאנחנו מאוד מאומנים אפשר לשאוף לabcd מי שמעוניין ב4 אימונים בשבוע ולעבוד על קבוצת שריר פעם בשבוע.

ולגבי השאלות שלך-
ככל שנעבוד על פחות קבוצות שריר באימון זה יתן לנו יתרון ולפיכך נוכל לבצע יותר תרגילים לכל קבוצת שריר.
למשל בתוכנית ab אנחנו עובדים בערך בממוצע 2-3 תרגילים לכל קבוצת שריר, באימון abc אנחנו עובדים בממוצע 3-4 תרגילים ויותר סטים .
ובabc הקלאסי והטוב מתאמנים 5-6 פעמים בשבוע אז תחשוב כמה עבודה יש לך על השריר לעומת ab.

ואימון abcd זה אחלה אימון, אבל אם אתה לא מאומן מספיק אל תתפתה לעבור אליו, תעלה מדרגה מדרגה, כי באימון כזה אתה מבצע בערך 6-7 תרגילים לכל קבוצת שריר (6-7 תרגילים ביום הכוונה) וזה לא פשוט בכלל.

מקווה שעזרתי
ציטוט:
פורסם במקור על ידי alonl6 צפה בהודעה
אפשר להשאר בתכנית fbw "כל החיים" אם אתה מתאמן טבעי. רוב האנשים יראו תוצאות יותר טובות בfbw.

יותר תדירות של גירוי = יותר הזדמנויות של גדילה. כמובן אם אתה מתאושש ואם אתה מתקדם בצורה כלשהיא מאימון לאימון.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי yoshi-moto צפה בהודעה
כל תוכנית מורכבת מתדירות ומעצימות, יש תוכניות בעצימות נמוכה ובתדירות גבוהה כמו fbw וככל שהפיצול קיצוני התדירות יורדת והעצימות עולה.

אני לא מוצא סיבה לעשות פיצול וותר קיצוני מabc
אימון פעם בשבוע זה קצת מידי.
שוב אבל אתם לא עונים לי בעצם ... כמובן שאני מבין שהעצימות יותר בוהה והתדירות נמוכה

מה יהיה יותר אפקטיבי מי בחינת פיתוח למשל : Ab אם 9סטים לדול ו6 סטים לשריר קטן
או abc 12 סטים לדול ו 9 לקטן
או abcd אם כמות סטים פסיכית ובתדירות של פעם בשבוע ?
ישן 26-06-13, 10:10   #8
JuJitsu
חבר פעיל

בפשטות,כאשר אתה מתאמן מתחיל אין לשריר שלך צורך ביותר מ4-6 סטים ליד קדמית,השריר לא ישיג את הגירוי שלו,אלא יהרס ולא יספיק להיבנות ולהתחדש עד לאימון הבא,ולכן אין טעם להתחיל בab או יותר מזה.
לאחר חצי שנה של אימונים,4-6 שנים (כנראה!!!) לא יספיקו לשריר קטן,ועל כן יש לשקול פיצול האימון,על מנת שיהיה את היכולת להעניק יותר סטים לשריר.
כמובן שזו אחת הסיבות ולא נמשיך לפרט סיבות ישירותצ ולא ישירות.
JuJitsu מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 27-06-13, 14:55   #9
gin
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי djbolbol צפה בהודעה
מתאמן מתחיל יתחיל לעבוד עם תוכנית full body (חודש וחצי -חודשיים בערך)
לאחר מכן יעבור לab
ולאחר מכן נהוג לעבור לabc.
זה בעיקרון המנהג, כאשר כמובן שבעתיד היחסית רחוק שאנחנו מאוד מאומנים אפשר לשאוף לabcd מי שמעוניין ב4 אימונים בשבוע ולעבוד על קבוצת שריר פעם בשבוע.

ולגבי השאלות שלך-
למשל בתוכנית ab אנחנו עובדים בערך בממוצע 2-3 תרגילים לכל קבוצת שריר, באימון abc אנחנו עובדים בממוצע 3-4 תרגילים ויותר סטים .
ובabc הקלאסי והטוב מתאמנים 5-6 פעמים בשבוע אז תחשוב כמה עבודה יש לך על השריר לעומת ab.

ואימון abcd זה אחלה אימון, אבל אם אתה לא מאומן מספיק אל תתפתה לעבור אליו, תעלה מדרגה מדרגה, כי באימון כזה אתה מבצע בערך 6-7 תרגילים לכל קבוצת שריר (6-7 תרגילים ביום הכוונה) וזה לא פשוט בכלל.

מקווה שעזרתי
אנחנו לא עובדים לפי מנהגים בחדר כושר- זה לא מנהג זה עניין של יכולת, נוחות, עצימות, מטרה. אתה יכול אחרי תוכנית פול באדי גם לעבור ל abc. יש המון וראיציות שאפשר לשלב את התוכניות. Abcאתה יכול לעשות גם 4 פעמים בשבוע וזה ייתן תוצאות מעולות. אתה יכול לעשות אותה בחיטוב, או במאסה, כאשר בחיטוב לא תעבור את ה4 פעמים בשבוע ואילו במאסה תגיע ל 4 מינימום. Abcd זו תוכנית מעולה, השאלה למה היא מעולה? מעולה למאסה\נייטרלי בשל העצימות הגבוהה, מאפשרת התקדמות יפה במשקלים ואימון אחד עצים בשבוע על קבוצת שריר בהחלט מספיק אם אתה מתוחזק היטב באוכל ושינה. אתה יכול להישאר גם שנה על תוכניות ab בהנחה שאתה עובד מסודר- תזונה ואימונים. אני אישית חושב שאם כבר עושים תוכנית עצימה אז abcde למאסה היא מצויינת משום שהיא עצימה מאוד ובכל אימון אתה עובד אומנם על קבוצת שריר אחת אבל שרירים נוספים משתתפים, גם באימון רגליים. כך שהשריר לא נח 6-7 ימים מהרגע שהתאמנת על קבוצת שריר מסויימת. אני רק רוצה לציין דבר שלמדתי עם השנים- כל תוכנית משפיעה על כל אחד בצורה שונה, יש כאלה שיעדיפו שתי אותיות ויש כאלה שיותר אותיות עובד עליהם יותר טוב. כל עוד אתה מגרה את השריר, לא משנה בכמה אותיות, זה בסדר.
gin מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה