|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() אני תמיד רואה שאתם ממליצים לצרוך 1-2 פירות ביום ...
השאלה שלי היא למה לא לצרוך פירות כמקור מרכזי ואפילו עיקרי לפחמימות בתפריט ?! זה נטו פחמימות משביע ובריא ... יש איזשהו חיסרון בצריכת פחמימות לא מורכבות ? או איזה חיסרון אחר של פרוקטוז? קראתי פה כמה פעמים שסוכר יכול לגרום לפירוק שריר .. האם פרוקטוז יכול לגרום לזה או שאין ממה לחשוש? תודה לעונים ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() אתה מוזמן לקרוא את המאמר הבא:
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/ma...530&sc=0&ssc=0 מחקרים לטווח קצר יחסית [2-6 שבועות] הראו שצריכה מוגברת של סוכרים פשוטים גורמת לעליה ברמות הטריגליצרידים , אך במחקרים ממושכים [3-6 חודשי] ניתן לראות שערכי הטריגליצרידים חוזרים לנורמה , ההסתגלות המטבולית פשוט דורשת זמן. אני מסתמך על Textbook of biochemistry with clinical correlations של Devlin , מהדורה 6. רפרנס למחקרים: (1) Eur J Clin Nutr. 1999 Apr;53 Suppl 1:S6-13. Molecular and cellular adaptations to carbohydrate and fat intake. (2) Am J Clin Nutr. 2000 Feb;71(2):412-33. Carbohydrate-induced hypertriacylglycerolemia: historical perspective and review of biological mechanisms. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() סוכר לא גורם לפירוק שריר. מאיפה הבאת את זה?
עכשיו תראה... בעקרון, אתה יכול לצרוך את הפחממות שלך מפירות. פשוט אחרי אימון עדיף לא פירות כי יש בהם הרבה פרוקטוז ופרוקטוז לא יכול למלא מאגרי גליקוגן בשרירים כמו שצריך. הוא גם לא מי יודע מה טוב בשביל מסה בגלל שהוא לא יוצר הרבה אינסולין.
![]() |
#4 |
חבר ותיק
כללי:: אני אואב תרד
עוסק ב:: סוחר תרד.
|
![]() מה שיותר מעניין זה , למה אנשים מעדיפים סוכר ענבים על סוכרוז\פרוקטוז\עמילן
![]() |
#5 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
סוכרוז מכיל פרוקטוז, ולפרוקטוז GI נמוך. עמילן זה עדיפות שניה אחרי סוכר ענבים. פשוט הוא פחממה מורכבת ומתעכלת לאט
![]() |
![]() |
#6 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ציטוט:
יש לך מושג מה ההכשרה של יוסי מרקוביץ? קראתי כבר כמה מאמרים שלו וכולם אם זכור לי היטב היו ברמה מאוד גבוהה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() קראתי את המאמר אבל נשמע לי מאוד קיצוני מה שרשום שם. זה שאסור לעבור ת50 גרם פרוקטוז ביום נשמע לי קצת מוזר, אם אני אוכל 10 בננות ביום(לדוגמא) אז אני מעמיד את המעיים של בסכנה?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
מושעה
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |