|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 | |
חבר פעיל
|
![]() הלכתי לבדיקות דם,ולקחו ממני גם דגימת שתן. שבדקו בין המעבדה יצא שבין הייתר יש לי עודף קריאטין בשתן,וזה מוזר כי אני בכלל לא לוקח קריאטין (כניראה מהבשר).
עכשיו אם יש לי עודף בשתן,כניקרא שהגוף לא סופג ת'קריאטין. איך אני אגרום לו כן לספוג?
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
מר ישראל עד 75 קילו לשנת 2006
כללי:: אופיר בכר
עוסק ב:: מדריך כושר ראשי בכיר
|
![]() קריאטין? אתה בטוח? אני חושב שהתבלבלת בין קריאטין ל:קראטינין (Creatinine) הוא מטבוליט המשמש למדידת תפקוד כליות.
החומר מסונן לנפרונים שבכליות ואינו נספג מחדש, כך שרובו מופרש בשתן. על ידי בדיקת ריכוז הקריאטינין בדם ובשתן (או מדידת ריכוזו בדם בלבד ושימוש בנוסחה הלוקחת בחשבון מדדים כגון גיל, משקל גוף ומגדר) ניתן לקבל אינדיקציה לגבי קצב הסינון לפקעיות הנפרונים מקווה שעזרתי.
![]() ![]() השתתפתי בתחרויות בנאבא עד 75 ק"ג: מר צפון 2004 מקום 3, מר ישראל 2004 מקום 3, מר צפון 2005 מקום 4, מר ישראל 2006 מקום 1, מר ישראל 2007 לא דורגתי בטופ 3, מר צפון 2010 מקום 2, מר ישראל החטוב 2010 מקום 2, מר ישראל החטוב 2011 מקום 4,מר הצפון 2012 מקום 4. מר ישראל 2015 איאףביבי מקום 1. מר הצפון 2016 איאףביבי מקום 3.פיתוח גוף=משמעת עצמית גבוהה מאוד!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
דיאטן קליני וספורט
|
![]() אכן, החומר המופרש בשתן הוא קריאטינין (תוצר טבעי מפירוק של קריאטין בשריר).
אם אתה לא משתמש בקריאטין, ורמות הקריאטינין אכן גבוהות בהרבה מהממוצע, מומלץ לבדוק gfr (קצב סינון הכליה). התייעץ עם הרופא שלך לגבי זה. בברכה גל ציון-פור
דיאטן קליני וספורט B.Sc RD בוגר החוג למדעי התזונה - המרכז האוניברסיטאי אריאל שבשומרון. בוגר קורס תזונת ספורט מטעם הדסה אופטימל - מכון וינגייט מדריך חד"כ מוסמך - מכון וינגייט אחראי תחום תזונה בחברת ישראלבודי ניתן לפנות אלי ישירות במייל galzp@israelbody.org או בפייסבוק https://www.facebook.com/galzpdiet?ref=hl |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
|
![]() אמא שלי אמרה שזה קריאטין,אני אבדוק אם זה קריאטינין.
יכול להיות שרמות הקריאטין גבוהות בגלל הבשר. בכל מקרה,אם דווקא מדובר בקריאטין מה עליי לעשות?
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
משהו מוזר שקרה לי | UltraShay | פיתוח גוף-כללי | 5 | 13-09-08 21:23 |
משהו מוזר | Leo | אימונים | 1 | 23-07-07 04:50 |