|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() הזמנתי קריאטין של פרו בודי, וקצת לא הבנתי כמה אני אמור לקחת בכל תקופה בגלל מידע סותר שראיתי.
לפי מאמר כאן באתר, נאמר שאני צריך בתקופת ההעמסה לקחת 0.3 גרם קריאטין לכל קילו מהמשקל שלי ובתקופת התחזוקה 0.03. לעומת זאת, ראיתי כאן בפורום תגובות שאמרו שבתקופת ההעמסה צריך לקחת 20 גרם קריאטין כל יום ובתקופת התחזוקה 5 גרם. ראיתי עוד איזה מקום באתר בו היה רשום בכלל משהו אחר: בשבוע הראשון יצא 20 גרם, בשני 10 גרם, (משהו כזה, לא זוכר בדיוק) וכו'. אפשר לדעת בדיוק כמה אני אמור לקחת בכל תקופה?? כי בתכלס אי אפשר ממש למדוד כמו שצריך כמות של 0.03 גרם קריאטין לכל קילו מהמשקל שלי. (זה יוצא בערך 2 גרם) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]()
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() שוב, זה נראה מוזר, זה אחד מהדברים שהתכוונתי אליהם. במאמר על קריאטין באתר רשום משהו אחר לגמרי. הצריכה כאן נראית מאוד מוגזמת לדעתי.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
דיאטן קליני וספורט
|
![]() קיימות שתי שיטות לצריכת קריאטין:
שיטת ההעמסה- ב-5-7 ימים הראשונים, לצרוך 0.3 גרם לכל ק"ג משקל גוף. בממוצע זה יוצא 20 גרם בערך. חלק אותם ל-4 מנות של 5 גרם בהפרש כמה שעות ביניהם. לאחר מכן עבור לשיטת התחזוקה למשך 7 שבועות - בזמן זה צרוך 0.03 גם לכל ק"ג משקל גוף. זה יוצא 2-3 גרם ליום. במקום לצרוך כל יום, אפשר לצרוך רק בימי אימון כמות כפולה (ומפה ההנחיה לצרוך לפני ואחרי אימון). אחרי התחזוקה עבור לשלב ההפסקה- למשך 4 שבועות. ניתן לדלג על שלב ההעמסה ולהתחיל ישר מהתחזוקה. בברכה גל ציון-פור
דיאטן קליני וספורט B.Sc RD בוגר החוג למדעי התזונה - המרכז האוניברסיטאי אריאל שבשומרון. בוגר קורס תזונת ספורט מטעם הדסה אופטימל - מכון וינגייט מדריך חד"כ מוסמך - מכון וינגייט אחראי תחום תזונה בחברת ישראלבודי ניתן לפנות אלי ישירות במייל galzp@israelbody.org או בפייסבוק https://www.facebook.com/galzpdiet?ref=hl |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() אוקיי, תודה רבה.
אגב, כפית שטוחה=5 גרם קריאטין, נכון? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
שאלה לגבי צריכת קריאטין | Mr_Nos | תזונה ותוספים | 8 | 07-07-10 14:46 |
מבולבל לגבי תוסף מזון | Ironfist | תזונה ותוספים | 12 | 30-05-10 00:20 |
שאלה|לגבי צריכת הקריאטין | Fatal | תזונה ותוספים | 0 | 09-05-09 02:52 |
כמה שאלות לגבי צריכת קריאטין מונוהידראט ללעיסה | alpha | תזונה ותוספים | 0 | 23-08-08 20:36 |