![]() |
#1 |
גולש עם אזהרה
|
![]() אהלן חברס.
עוד מעט אני עובר לחד"כ חדש שבו אני אוכל לעשות אימוני ss. עכשיו אני מתאמן כבר כמעט שנתיים עם הפסקות, כמה חודשים ברצף. אני מתוודה, בזמן האחרון ההתקדמות שלי איטית ולא מספקת והנתונים שלי רחוקים מלהיות מרשימים. האם ss מתאימה לי למרות שבאופן עקרוני אני לא מתאמן מתחיל?
![]() |
#2 |
ת.נ.צ.ב.ה
עוסק ב:: לאכול
חדר כושר: נאוטילוס
|
![]() משקלים ונתונים?
![]() |
#3 |
גולש עם אזהרה
|
![]() הנתונים מאוד לא מזהירים (ואני מודע לכך) בשל רצף הפסקות ותוכניות לא טובות.
1.75 מ' 66 ק"ג בנץ: 50 ק"ג אגב שאלה נוספת - האם ss תוכנית ששמה דגש על כוח או היפרטרופיה? תודה רבה לך על תגובתך!
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() בנץ 50? מה עם סקוואט דדליפט וכו'? זה נורא נמוך לאדם שמתאמן שנתיים.
בכל מקרה זה נראה ש ss תתאים לך מאוד כי עם ss אתה מגיע לבנץ' במשקל גוף בפחות מחודשיים-שלוש. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
גולש עם אזהרה
|
![]() דדליפט וסקוואט לא עשיתי.
כפי שנאמר, רצץ הפסקות ותוכניות אימונים לא טובות עשו את שלהן ופגמו בהתקדמות שלי. תודה על התשובה, אני אתן ניסיון ל-SS למרות ששמעתי סיפורים שהצליחו להרתיע אותו טיפה מהעניין. אגב אפשר אפשר תשובה לשאלה "אגב שאלה נוספת - האם ss תוכנית ששמה דגש על כוח או היפרטרופיה?" תודה רבה לכולם!
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() היא שמה דגש על כוח, על להתחזק.היפרטרופיה באה ביחד עם כוח ובתוכנית גם יש מספיק נפח כדי לתת למתאמן מתחיל לגדול היטב.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ת.נ.צ.ב.ה
|
![]() מתי זה נחשב מעבר למתחיל? אם המטרה העיקרית זה גדילה, יותר מאשר התחזקות
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() בעקרון זה לפי יכולת התאוששות ומשקלי עבודה. זה לא שחור ולבן, אבל אם עושים הכל כמו שצריך (מתאמנים חזק, יושנים טוב ואוכלים טוב) אז ניתן להתקדם מאימון לאימון ברוב התרגילים לכמה חודשים טובים (3-6).
גם אם רוצים לגדול כמטרה עיקרית, זה יהיה חכם לעשות ss ולמצות את הפוטנציאל של הכוח לפני שעוברים לתוכנית שיותר מתאימה לפיתוח גוף, זאת דעתי לפחות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ת.נ.צ.ב.ה
|
![]() אני כרגע עם ss, התחלתי עם 30 סקוואט, 60 דדליפט, 45 בנץ ו20 פרס
המשקלים כרגע 67 בנץ, 45 פרס, 85 סקוואט (ממשיך להשתפר אבל מעייף) ו110 דדליפט אני די תקוע בלחיצות לגמרי ובדדליפט נתקעתי בגלל מתיחה בגב האחורי יש לי כחודש חודשיים אחרוניים למסה לפני שאני נכנס לחיטוב ואז צבא...אני לא ממש יודע אם לנסות כמה שיותר לשבור את השיאים או פשוט לעבור לתוכנית מסה למצות כמה שיותר את הזמן אשמח אם יש לך רעיון מה הייתה עושה במקומי
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() אני הייתי מייעץ לך להמשיך לשבור את השיאים שלך.
אגב, אם אתה מתגייס לשירות קרבי, אז תדע שכוח משחק תפקיד חשוב בהרבה מצבים. לדוגמה, במסעות שמעמיסים עליך משקלים. (ויעמיסו. בהנחה שתהיה קרבי) |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
חבר פעיל
|
![]() תנסה לאכול יותר, וכמובן תשתמש בדילואד (deload)
התרגילים הראשונים שנתקעים בהם זה הלחיצות, שסקוואט ודדליפט הם האחרונים. אם אתה שוקל בערך בסביבות ה 70 קילו, אז אתה כבר מתאמן שקרוב לרמה בינונית, אבל יש לך אפשרות עוד להתקדם ולמצות. אני לא חושב שאנחנו רובוטים שמתוכנתים ולכל אחד יש חיים ויכולות שונות, אז בגלל זה אמרתי שזה לא שחור ולבן. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
ת.נ.צ.ב.ה
|
![]() ציטוט:
אני בדיוק הגעתי למשקל 70, אני 167 אז זה די סביר, כעקרון הסקוואט לא תקוע אבל הוא ממש ממש קשה, במיוחד כשיש לי את כל העניןן של הברך הפצועה על הראש אז אני משתדל לעלות בזהירות דדליפט דווקא אני מתקשה, אבל מצליח להשתפר לחיצות לגמרי נתקעתי, עשיתי דילואד וכול (למרות שבדילואד לא אכלתי טוב, מודה)
![]() |
![]() |
#13 |
ת.נ.צ.ב.ה
|
![]() ברור לי שאני יכול לשבור את השיאים, מה שלא ברור לי, זה הנפח במצב שלי
אני לא מה שהייתי לפני חודשיים, והחזה גדל בצורה משמעותית ועכשיו אני מתלבט אם אני באמת יכול לגדול מהר ב ss כשהעצימות גבוהה אבל הנפח הוא מאוד נמוך
![]() |
#14 |
גולש עם אזהרה
|
![]() לחבר שלי היו בעיות ממש רציניות כתוצאה מכך שהוא עבד עם תוכנית מאוד עצימה בחזרות נמוכות.
אני חייב להודות שזה מדאיג אותי. כל הדיבורים על ss כן גרמו לי לשקול לעשות אותה, אבל העובדה שהיא גם מתרכזת בכוח וגם יכולה לגרום נזק קצת מרתיע אותי. האם ההתקדמות שלי תואט באופן משמעותי אם אעשה תוכנית ab 3 פעמים בשבוע, עם 8 חזרות בסט, 9 סטים לשריר גדול 6 לקטן?
![]() |
#15 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#16 |
גולש עם אזהרה
|
![]() למישהו שאני מכיר התחילו בעיות בלב כתוצאה מעבודה עם מספר חזרות נמוך - לפחות זה האבחון של הרופא.
![]() |
#17 |
חבר פעיל
|
![]() ?מישהו אמר שזה קשור?הרפא אמר?חח הצחקת אותי גם דני רופ אמר שאי אפשר לפתוח את הסתימה בשרותים שלי
אתה מתאמן סופר מתחיל לא לדבר על המשקל עבודה בתרגיל אחד שלך שאר התרגילים לא עשיתי,אז לעבודה חבוב לקרוא את הספר ולראות את הdvd יהיה הדבר הכי נכון לעשות. לעשות את התוכנית עוד יותר נכון,בהצלחה |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
חבר פעיל
עוסק ב:: לשדוד את תנובה
|
![]() ציטוט:
ss זה בשבילך |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
גולש עם אזהרה
|
![]() 1) אם אני מבין נכון מה שss בעצם תקנה לי זה את הבסיס לתוכניות המאסה נכון? היא תאפשר לי להגיע למשקלים מספיק גבוהים כך שאני אוכל בסופו, כאשר אעבור למאסה, לעשות אימונים מאוד עצימים נכון?
2) יש את העניין הבריאותי שגורם לי לחשוש טיפה מהתוכנית הזאת... האם יש הבדל כזה גדול בין ss לבית תוכנית ab 3 פעמים בשבוע, מבוססת על תרגילים מורכבים עם מספר חזרות נמוך (8) 9 סטים לגדול 6 לקטן? תודה!
![]() |
#20 |
חבר פעיל
|
![]() 1) נכון.
2) לא, אין שום דבר לא בריא ב-ss. צריך להפקיד על שני דברים בתוכנית כמו בכל תוכנית אחרת: לעבוד הדרגה בעומסים נכונים ולהתאמן בטכניקה טובה. |
![]() |
![]() |