ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 03-10-09, 05:34   #1
Big Lou
חבר פעיל

הסמל האישי שלBig Lou

ברירת מחדל התלבטות קשה בסוג האימון

שלום לכולם.אני בן 18 אני מתאמן כבר תקופה של שנתיים וקצת. התאמתי הרבה ב-ab ולפני כמה חודשים עברתי ל-abc, שתי התוכניות היו אפקטביות ועליתי במסה ובמשקלי עבודה בצורה טובה מאוד (לפי דעתי).
עוד שבוע אני מתחיל לעבוד בעבודה שלא תאפשר לי להתאמן כמו פעם (6 פעמים בשבוע ששישי היה היום מנוחה.) הימים שאני כן אוכל להתאמן בהם שני רביעי ושבת. השאלה שלי היא על איזה תוכנית אתם ממליצים שאני עדיין אוכל לשמור על מסה ועל הכוח שלי כמה שאפשר.
חשבתי על fbw אבל זאת תוכנית שמצאתי שהיא לא ממש אפקטבית בשבילי (האימונים יוצאים לי מאוד ארוכים) המחשבה השניה שלי זה -h.i.t אבל אין לי שותף קבוע כך שזה בעיה.
תציעו רעיונות!
תודה רבה.
Big Lou מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 03-10-09, 07:50   #2
Dark_Muse
חבר פעיל

הסמל האישי שלDark_Muse

כללי:: מדריך כושר

מציע לך לקרוא קצת מאמרים. תגלה לדעת שלהתאמן 6 פעמים בשבוע אימוני כוח זה מיותר על גבול הטיפשות (לאדם שלא לוקח ממתקים).

מעבר לזה, בשלוש פעמים בשבוע אתה תוכל לבנות אימון שיתבסס על נפח נמוך ועצימות גבוהה, ככה שתוכל להתקדם במשקלי עבודה הרבה יותר. גם זה ללא צל של ספק ימשיך לקדם אותך מבחינה של מסת שריר.
Dark_Muse מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 03-10-09, 08:36   #3
eden.B.
חבר פעיל

הסמל האישי שלeden.B.

עוסק ב:: אבטחה ושמירה
חדר כושר: אין לו שם חחח

ציטוט:
פורסם במקור על ידי dark_muse צפה בהודעה
מציע לך לקרוא קצת מאמרים. תגלה לדעת שלהתאמן 6 פעמים בשבוע אימוני כוח זה מיותר על גבול הטיפשות (לאדם שלא לוקח ממתקים).

מעבר לזה, בשלוש פעמים בשבוע אתה תוכל לבנות אימון שיתבסס על נפח נמוך ועצימות גבוהה, ככה שתוכל להתקדם במשקלי עבודה הרבה יותר. גם זה ללא צל של ספק ימשיך לקדם אותך מבחינה של מסת שריר.
מה אתה אומר אני מכיר המון אנשים שמתאמנים כבד וחזק כשהם מתאמנים 6 פעמים בשבוע ואפילו מחלקים את התכנית שלהם כך שהם מאמנים כל פעם שריר אחר...
וד"א הם לא על "ממתקים" ועוד דבר אני גם מתפתח טוב מאימונים בנפח גדול (בינתיים 5 פעמיים בשבוע) והעצימות בהתאם ויש לי משקלים יפים למרות הנפח.
eden.B. מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 03-10-09, 09:25   #4
Dark_Muse
חבר פעיל

הסמל האישי שלDark_Muse

כללי:: מדריך כושר

אני שמח שאתה מכיר, זה עדין מטופש לעשות.
Dark_Muse מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 03-10-09, 12:00   #5
נעל
חבר פעיל

עוסק ב:: מדריך חדר כושר

ציטוט:
פורסם במקור על ידי eden.b. צפה בהודעה
מה אתה אומר אני מכיר המון אנשים שמתאמנים כבד וחזק כשהם מתאמנים 6 פעמים בשבוע ואפילו מחלקים את התכנית שלהם כך שהם מאמנים כל פעם שריר אחר...
וד"א הם לא על "ממתקים" ועוד דבר אני גם מתפתח טוב מאימונים בנפח גדול (בינתיים 5 פעמיים בשבוע) והעצימות בהתאם ויש לי משקלים יפים למרות הנפח.
יש הבדל בין abcdef לבין abcabc כל שבוע.
יש הבדל בין גירויי לשריר פעמיים בשבוע לפעם בשבוע.
Abc מעל 5 פעמים זאת אכן טיפשות.
נעל מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 03-10-09, 14:33   #6
Big Lou
חבר פעיל

הסמל האישי שלBig Lou

שמע אני מציא לך לקורא מאמרים ולהבין שפיתוח גוף אין שחור ולבן ואתה לא יכול לבוא לי ולהגיד לי שמה שאני עושה מיותר עם רואה גם גדילה וגם עלייה במשקלי עובד אז נראה לי שזה עובד. abc שש פעמים בשבוע זה יכול הרבה למתאמן מתחיל אבל עם אתה משלב את זה עם תזונה נכונה ואני מכיר את היכולת התאוששות ואת הגוף שלי אז מה הבעיה פה? כמו שיש מתאמנים וותיקים שעושים fbw כול אחד ומה שטוב לו..
ישן 03-10-09, 17:12   #7
נעל
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי big lou צפה בהודעה
שמע אני מציא לך לקורא מאמרים ולהבין שפיתוח גוף אין שחור ולבן ואתה לא יכול לבוא לי ולהגיד לי שמה שאני עושה מיותר עם רואה גם גדילה וגם עלייה במשקלי עובד אז נראה לי שזה עובד. Abc שש פעמים בשבוע זה יכול הרבה למתאמן מתחיל אבל עם אתה משלב את זה עם תזונה נכונה ואני מכיר את היכולת התאוששות ואת הגוף שלי אז מה הבעיה פה? כמו שיש מתאמנים וותיקים שעושים fbw כול אחד ומה שטוב לו..
בסופו של דבר תגיע הפציעה, אלא אם כן אתה מתאמן כמו כוסית ואז אפשר גם כל יום אותו שריר בלי להיפצע, או אם אתה צורך ממתקים.
אני מדבר מנסיון שלי ומנסיון של אחרים, לא עושים abc ל6 פעמים בשבוע ובשום מקום לא תומכים בכזאת תוכנית, אבל שיבשום לך.
ותזכור שהשריר גדל במנוחה.
נעל מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 03-10-09, 17:20   #8
moo
חבר פעיל

הסמל האישי שלmoo

שלח הודעה דרך MSN אל moo

ציטוט:
אז אתה מכיר הרבה אינטלגנטים
מאיפה אתה מהטכניון ? מכון וייצמן ? נאס"א ?
moo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 03-10-09, 23:55   #9
eden.B.
חבר פעיל

הסמל האישי שלeden.B.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי dark_muse צפה בהודעה
אני שמח שאתה מכיר, זה עדין מטופש לעשות.
גבר, אתה לא יכול להגיד למישהו שמה שהוא עושה מטופש כל עוד זה עובד עליו ועובד עליו טוב, אני לא בא להגיד שזו הדרך להתאמן וגם אתה אל תשלול דברים.
ישן 03-10-09, 23:57   #10
eden.B.
חבר פעיל

הסמל האישי שלeden.B.

ציטוט:
פורסם במקור על ידי moo צפה בהודעה
אז אתה מכיר הרבה אינטלגנטים
מאיפה אתה מהטכניון ? מכון וייצמן ? נאס"א ?
אני מנאס"א, לך לעשות אימון של מארק ריפטאו תעלה במשקלים אבל לא תפתח גרם של שריר
ישן 04-10-09, 01:31   #11
Big Lou
חבר פעיל

הסמל האישי שלBig Lou

ציטוט:
פורסם במקור על ידי נעל צפה בהודעה
בסופו של דבר תגיע הפציעה, אלא אם כן אתה מתאמן כמו כוסית ואז אפשר גם כל יום אותו שריר בלי להיפצע, או אם אתה צורך ממתקים.
אני מדבר מנסיון שלי ומנסיון של אחרים, לא עושים abc ל6 פעמים בשבוע ובשום מקום לא תומכים בכזאת תוכנית, אבל שיבשום לך.
ותזכור שהשריר גדל במנוחה.
אתה שומע איך שאתה מדבר? עם לדוגמא אני מאמן חזה בשבת יש לו עד שלישי לנוח שזה יוצא מצוין מבחנית התאוששות (אני מדבר לגבי, אצל כול אדם זה משתנה) אני לא מבין מה הקטע שלך עם "הממתקים" אצל כול בן אדם ההתאוששות שונה וגם אנשים שהם לא על "ממתקים" יכולים לגדול -abc אני לא מבין את הרתיעה שלך מזה -abc זה לא בשמיים, וזה לא שאני מתאמן מאתמול,עברתי תקופה שלמדתי להכיר את הגוף שלי, ואני עדיין לומד. האימון שלי מתבסס על הידע שלי ועל הנסיון שלי- זה אומר שבשבילי זה נכון אבל יש סיכוי שלך זה יהיה חרא.
בקשר לאיך שאני מתאמן אני דוחף את עצמי הכי חזק שאני יכול באימונים ונותן הכול כי באמת שהאימונים האלה זה חלק ענק מהחיים שלי, אז אני רוצה להאמין שאני לא מתאמן כמו כוסית.
ישן 04-10-09, 01:36   #12
moo
חבר פעיל

הסמל האישי שלmoo

שלח הודעה דרך MSN אל moo

ציטוט:
אני מנאס"א, לך לעשות אימון של מארק ריפטאו תעלה במשקלים אבל לא תפתח גרם של שריר
מצטער על ההתפרצות,
תשמע גם אם אתה נמשך לתחום הbb אין סיבה לעבור את ה5 אימונים כיוון שאתה צריך להתאושש

אתה יכול לבחור תוכנית fbw 3 אימונים בשבוע
או ab 4 אימונים
או abc 5 אימונים

אני ממליץ fbw 3 פעמים, תוכנית כמו ss
moo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 04-10-09, 01:37   #13
Big Lou
חבר פעיל

הסמל האישי שלBig Lou

ועוד משהו בקשר לפציעה שאמת שבטח תבוא עוד מעט- המאמן שלי מתאמן כבר יותר מ-10 שנים והוא גם עושה ליפעמים abcd ולא ניפצע פעם אחת.
חבר שלי מתאמן ב-ab שנה וחצי בערך והוא כבר הספיק לקבל דלקת בכתף.
שורה תחתונה: בפיתוח גוף אין נכון ולא נכון יש ניסוי וטעייה ואצל כול אחד זה שונה (אלא עם אתה רוצה להתחכם ולתת מכירים מוגמזים כמו נגיד: מתאמן מתחיל שנותן 5 (ואפילו יותר) תרגילים ליד קדימית באימון- וכולנו פה יודעים שלא חסרים כאלה
ישן 04-10-09, 01:39   #14
Big Lou
חבר פעיל

הסמל האישי שלBig Lou

ציטוט:
מצטער על ההתפרצות,
תשמע גם אם אתה נמשך לתחום הbb אין סיבה לעבור את ה5 אימונים כיוון שאתה צריך להתאושש

אתה יכול לבחור תוכנית fbw 3 אימונים בשבוע
או ab 4 אימונים
או abc 5 אימונים

אני ממליץ fbw 3 פעמים, תוכנית כמו ss
תודה על ההמלצה אבל יש לי רק 3 ימים בהם אני יכול להתאמן ככה ש-abc לא ממש אופציה ו-ab קצת בעיה כי זה רק aba (והפוך) בשבוע.
חשבתי אולי אני אעשה ab ועוד אימון של אחד fbw בשבוע.
מה דעתכם?
ישן 04-10-09, 02:28   #15
moo
חבר פעיל

הסמל האישי שלmoo

שלח הודעה דרך MSN אל moo

ציטוט:
תודה על ההמלצה אבל יש לי רק 3 ימים בהם אני יכול להתאמן ככה ש-abc לא ממש אופציה ו-ab קצת בעיה כי זה רק aba (והפוך) בשבוע.
חשבתי אולי אני אעשה ab ועוד אימון של אחד fbw בשבוע.
מה דעתכם?
תעשה כבר fbw
moo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 04-10-09, 06:00   #16
Scylla
מקום 2 עד 90 ק"ג ב-golden desert cup PL RAW

עוסק ב:: ברמן
חדר כושר: גרייט שייפ
שלח הודעה דרך ICQ אל Scylla שלח הודעה דרך MSN אל Scylla

ציטוט:
תעשה כבר fbw
ממליץ גם. אם תעשה fbw בנפח הנכון ובתרגילים הנכונים הוא לא יקח יותר מדי זמן.
כמו כן ניתן לעשות a1+a2 / a1+a2+a3 וככה לתת דגש על חלקים מסויימים או להחליט שעובדים אימון אחד על קדמית ואחד על אחורית וכו' וכך לצמצם נפח או לתת דגש איפה שצריך.
Scylla מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 05-10-09, 03:56   #17
Big Lou
חבר פעיל

הסמל האישי שלBig Lou

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Scylla צפה בהודעה
ממליץ גם. אם תעשה fbw בנפח הנכון ובתרגילים הנכונים הוא לא יקח יותר מדי זמן.
כמו כן ניתן לעשות a1+a2 / a1+a2+a3 וככה לתת דגש על חלקים מסויימים או להחליט שעובדים אימון אחד על קדמית ואחד על אחורית וכו' וכך לצמצם נפח או לתת דגש איפה שצריך.
אוקי אז עם הבנתי אותך אתה מתכון שאני אעשה 3 פעמים בשבוע fbw וכל אימון אני אשנה קצת כדי לתת דגש לאיפה אני חושב שצריך?
ישן 05-10-09, 19:01   #18
נעל
חבר פעיל

ציטוט:
אתה שומע איך שאתה מדבר? עם לדוגמא אני מאמן חזה בשבת יש לו עד שלישי לנוח שזה יוצא מצוין מבחנית התאוששות (אני מדבר לגבי, אצל כול אדם זה משתנה) אני לא מבין מה הקטע שלך עם "הממתקים" אצל כול בן אדם ההתאוששות שונה וגם אנשים שהם לא על "ממתקים" יכולים לגדול -abc אני לא מבין את הרתיעה שלך מזה -abc זה לא בשמיים, וזה לא שאני מתאמן מאתמול,עברתי תקופה שלמדתי להכיר את הגוף שלי, ואני עדיין לומד. האימון שלי מתבסס על הידע שלי ועל הנסיון שלי- זה אומר שבשבילי זה נכון אבל יש סיכוי שלך זה יהיה חרא.
בקשר לאיך שאני מתאמן אני דוחף את עצמי הכי חזק שאני יכול באימונים ונותן הכול כי באמת שהאימונים האלה זה חלק ענק מהחיים שלי, אז אני רוצה להאמין שאני לא מתאמן כמו כוסית.
אתה כנראה שלא יודע לקרוא, לא באתי כנגד abc,באתי כנגד abc 6 פעמים בשבוע.
ולא רק זה, אלא התוכנית שלי עצמה היא abc 5 פעמים בשבוע.
ושוב, לא באתי כנגד ab, ולא באתי כנגד abcd [שזה 4פעמים] ודווקא AB 4 פעמים בשבוע עובד על כל שריר פעמיים בעוד ABCD מאפשר לשריר לנוח שבוע, ככה שבעיקרון פציעה יכולה לקרוא בשני הדברים או מיותר מדי אימון בשבוע על השריר, או מיותר מדי סטים באימון אחד[לדוגמא 15 סטים לחזה ABCD].
הכוונה שלי הייתה נגד abc 6 פעמים ולא שום דבר אחר, יש הבדל אם תתאמן 6 פעמים בשבוע abcdef כל פעם שריר אחר לבין אם תתאמן abcabcx abcabcx.
אם אתה עושה abc נכון 5 פעמים בשבוע, האימון החמישי אמור להיות כזה שאתה בקושי מצליח לסיים אותו, ואתה עוד רוצה להוסיף.. ולכן אני אומר שאתה כנראה לא מתאמן חזק מספיק כי אם היית מעלה עצימות היה עדיף מאשר להוסיף נפח או תדירות לתוכנית.
נעל מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה