|
פציעות ספורט בניהול עופר צחר - פיזיותרפיסט ספורט |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
כללי:: אני חתיך
חדר כושר: קאנטרי קלאב לזקנים בלבד!
|
![]() האם מומלץ לקרר את פרק כף היד עם קרח לזמן מסויים בזמן דלקת??
יש להזכיר,שהפציעה מאוד קלה תודה אהה ואם כן לכמה זמן?
![]() |
#2 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
כן,קירור של האיזור יקטין את התגובה הדלקתית כמובן תלוי במספר גורמים בין היתר חומרת הפציעה,מיקומה האנטומי (אזור כף היד רגיש מאוד לשינויים וכן שמערכת הרקמות הרכות,הקשות באיזור הנ"ל מורכבת),משך הזמן שעבר מעת האירוע לטיפול. קרח,מנוחה,הרמה של האיבר,קיבוע של המקום. 15 דקות כל שעה עגולה. שמור על עצמך ותרגיש טוב ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() חימום גם יכול לההיות אפקטיבי (מים חמים) בדיוק כמו קירור. או שמע אני טועה..? כי זה כביכול גורם לזרימת דם מרובה.
![]() |
![]() |
#4 | |
|
![]() ציטוט:
העניין של מתי לשים קרח או חום תלוי בסוג הפציעה ומתי היא התרחשה. בפגיעת טראומה או פגיעה מיידית יש לשים קרח על האיבר הפגוע שכן הביטוי הפיזיולוגי הוא בהיצרות כלי דם,הקטנת זרימת הדם לאיזור הפגוע מה שמקטין את התגובה הדלקתית (ביטוי ההגנתי של הגוף - כאב,חום,אדימות,נפיחות) והחיסונית. תוקף ההצהרה 15 דקות כל שעה עגולה הוא מתוך ההבנה שזמן מרובה תחת קרח יכול להביא לפציעות קור,איסכמיה-היפוקסיה. חום יביא להתרחבות כלי הדם,הגברת זרימת הדם,הובלה מהירה ויעילה יותר של חומרי הזנה (משככי כאב טבעיים,חמצן,תאי דם לבנים ועוד) מה שיהיה רלוונטי בטיפול בפציעות מסוג שימוש יתר ו\או בטיפול המשך לפציעה כזו או אחרת. לסיכום,שני שלבים: 1.טיפול אקוטי - קרח 2.טיפול תקופתי - חום נערך לאחרונה על ידי alfi, 22-12-08 בשעה 18:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]() בכאב גב תחתון לעשות 15on\hour off icing?
לחמם את המקום זה לא אופציה חוץ ממקלחת |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]() וקירור לא עדיף?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() אני שם כרית חימום בגב התחתון וקם בבוקר לעיתים כמו חדש.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
כללי:: אני חתיך
חדר כושר: קאנטרי קלאב לזקנים בלבד!
|
![]() תודה רבה
![]() |
#10 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
כללי:: ד"ר עופר בר
עוסק ב:: רופא
|
![]() ציטוט:
אני מציע לך לעיין בו. קירור ע"י קרח מומלץ לעשות באופן הבא- להניח שקית קרח עטופה במגבת לרבע שעה, להסיר את השקית לרבע שעה וחוזר חלילה. כמה זמן? בשילוב עם טיפולים תומכים אחרים- הריפוי לרוב מהיר. רפואה שלמה.
![]() |