|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() זה הולכת להיות קצת חפירה אבל שיהיה.
קודם כל אני רוצה להגיד שאני מת על הפורום הזה אני כמה חודשים עוקב אחריו ולמרות שרק לאחרונה נרשמתי אני עדיין די בקיע בעניינים שהולכים פה ומנסיונות של אנשים בכל מקרה כל הכבוד לכולם פה! ועכשיו לשאלה שמעניינת אותי: אני נמצא בעלייה במסה ולאחרונה חשבתי על הוספת אירובי לתוכנית אימונים שלי ( פעמים בשבוע לא יותר משעה דופק גבוה ) אני יודע שיש מחלוקות בין הרבה אנשים עם לעשות \ לא לעשות אירובי בזמן עלייה במסה השאלה שלי כזאת כאשר מתקיימים התנאים הבאים שאני עובד בצורה חזקה ונכונה על מנת לפתח את השריר התזונה שלי מבחינת כמות החלבונים מתאימה למשקל הגוף (כ1.6 גרם לקילו משקל) וכמובן מנוחה האם השריר ימשיך לגדול ובנוסף להוספת אירובי לצמצם (ואולי אף להוריד) את אחוז השומן? אני יודע שזה דברים מנוגדים אבל שאומרים עלייה במסה למה תמיד מתכוונים להכל מהכל? כלומר עם אני יתאמן חזק אבל מבחינת התזונה אני יפחית את כמות הפחמימות והשומן אז זה אומר שהשריר לא יגדל? תארו לעצמכם מצב כזה שכל יום אני מגיע למאזן קלורי שלילי אבל כמות החלבון גבוהה כ 150 ליום אז כביכול בגלל שאני נמצא במאזן קלורי שלילי אני ירד במשקל או שירד לי אחוזי שומן אבל האם בהכרח זה אומר שהשריר אני מדגיש רק השריר לא ימשיך לגדול? כדי לעשות את הדברים יותר קלים אני יסכם בכמה שאלות 1) מבחינת אימונים אני עובד במתכונת של עלייה במסה אבל מבחינת תזונה אני תמיד נמצא במאזן קלורי שלילי מבחינת פחמימות ושומנים האם זה אומר שהשריר לא יגדל? כי הרי אני מאמץ אותו חזק ועדיין מספק לו כמות יפה של חלבונים על מנת לבנות אותו מחדש 2) נחזור לאירובי האם אפשרי ומומלץ להוסיף פעמיים בשבוע אירובי של שעה ריצה בדופק גבוה על מנת לשרוף שומן? כי הרי כמו שזה נשמע זה שורף שומן אז איך יש לזה קשר לשריר 3) תארו לי איך הגוף מנצל את אבות המזון לטובת האימונים לדוגמא כמקור ראשון הגוף ישתמש לאנרגיה בפחמימות? שומנים? חלבונים? מקור שני וכן הלאה.. אני יודע שהחפירה ארוכה ויכול להיות שלא ממש ברורה אבל אני עושה זאת על מנת לא להתחיל לפתוח עכשיו 3 - 4 תרדים על ריק. תודה לכולם ויום טוב |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() תראה,
הכל טוב ויפה שאתה נותן לגוף את הכמות חלבונים שהוא צורך, אבל מבחינת תהליכים אנאבוליים אצלך ואצל כל אחד, זה לא מספיק לתת לו כמות קלורית מזערית, שהרי גם לפחמימות ושומנים יש חשיבות בתפקוד היום יומי ובתהליכי הבנייה. לכן כל המאמרים מבוססים על או מסה או חיטוב, שכן זה דברים מנוגדים. מה שאני מעריך במקרה שלך, לפי הנתונים שאתה נותן פה מבחינת כמות חלבון שאתה צורך וכמות קלוריות שאתה צורך, אם באמת תישאר על מאזן קלורי שלישי אתה תשמור על מסת השריר הקיימת אבל יהיה לך מאוד קשה לפתח אותו, עם הכמויות שאתה נותן לו. יכול להיות שם מסתכלים על המשוואה הכוללת אתה כן תשרוף שומן ולמעשה אתה תימצא במצב של חיטוב, אבל לדעתי אתה לא תפתח ככה שריר, אפילו שאתה צורך 150 גרם חלבון ליום.
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() לדעתי זה לא נכון.... הרי העולם בנוי על זה שלכל פעולה יש תוצאה אני ישחק אותה פיסיקאי לרגע ויצטט משפט שקראתי ממזמן "לכל תוצאה יש סיבה ולכל פעולה יש תוצאה".
אם היית אומר שאני לא מתאמן ולוקח מספיק חלבון אז היית יכול להגיד בוודאות שאני ישמור על מסת שריר.. אבל אני בא ואומר שלא יכול להיות שעם אני עובד על השריר שכן הרי משו כן קורה לו ועל הדרך אני מספק לו דלק לבנייתו מחדש אז איך אפשר לבוא ולהגיד שאני אולי רק ישמור על מסת שריר אבל לא יעלה אותה? לדעתי היא תעלה זה מה שההגיון אומר לי פשוט נשמע לי הזוי העניין הזה |
![]() |