|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() אני מבין אבל בזמן האחרון קראתי יותר מידי בנושא וזה התבלבל לי בראש.
השאלות שלי הם מתי מומלץ שהוא יהיה נמוך ומה התוצאה מכך? ולהפך מה התוצאות שהוא גבוה? תודה לכל העונים! |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]() אינסולין וגם חומצות אמינו הם בעלי תפקיד מרכזי בתהליך גדילת השריר והתאוששת של השרירים
וכדי לעלות את רמת האינסולין לאחר אימון [[[וסוכר ענבים עוזר בזה]]] |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Guest
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]() בשעות היום שאתה לא מתאמן השרירים שלך זקוקים לחלבון אבל לכמו לאחר אימון עדיף לעלות את רמת
אינסולין לאחר אימון כאשר השרירים זקוקים לחלבון ולא להגזם בזה קח תקרא http://www.beok.co.il/SelectedArticl...ArticleID=5411 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guest
|
![]() ציטוט:
אבל תודה. מישל ? אלפי ? משה? יוגב? ארסן? (הא מחקו אותו) ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() אינסולין הורמון אנאבולי המופרש מן הלבלב ומפנה את הגלוקוז ממחזור אדם.
ככל שרמת האינסולין מופרשת גדולה יותר יתרחשו 3 תהליכים "רעים": ברמות אינסולין גבוהות הגוף יפסיק את התהליך ליפוליזה (שריפת שומן),יתחיל תהליך ליפוגנזה (אגירת שומן),ברמות גבוהות של אינסולין נהיה רעבים מהר יותר . ככל שרמת הסוכר בדם תהי נמוכה תהי הפרשת גלוקגון שהוא למעשה הרמון קטבולי שמפרק רב סוכר לחד סוכר לצורך אנרגטי.גלוקוגון מופרש כתוצאה מפעילות גופנית או מחסור במזון בכדי למנוע צניחת הסוכר בדם ,כשהרמון גלוקגן מופרש, הכבד ישחרר לדם גלוקוז שתביא לעילה ברמת הסוכר בדם . גלוקוגן מייצר גלוקוז גם מחומצות אמינו .ברמות סוכר נמוכות תחל הפרשת הורמון קורטיזול שיתחיל לפרק שריר על מנת לעלות חומצות אמינו בדם וכך גלוקוגן יצור מחומצות אמינו גלוקוז . רמת סוכר תקינה בדם היא -70-110 מ"ג ל100 סמק דם . |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]() בקיצור לא צריך להעלות את האינסולין, הוא יעלה לבד כל פעם שתאכל. מה שכן רצוי להוסיף במהלך היום קינמון איפה שאפשר ( שייק לאחר אימון, יוגורטים, ש"ש, שייקים וכו' ) כדי לווסת את רמת האינסולין לטווח הרצוי.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#9 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
|
![]() ציטוט:
משה הביא מחקרים שמדברים באנשים רגילים ולא סוכרתים. לפני שינה רצוי לא לאכול דברים שיקפיצו את האינסולין? אם כן למה אני לא מבין, מישל תודה אבל מה עדיף לשמור עליו גבוה יותר או נמוך יותר ? |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
אלקנה: מה זאת אומרת התכונות שלו? אמרתי מה שאני יודע וזהו, זה לא שהוא רגיש, חברותי ואכפתי לזולת... קינמון עוזר בויסות רמות האינסולין בגוף. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ועוד משהו בקרב על השומן אינסולין תמיד מנצח.
זאת אומרת שהוא משפיע יותר מכול הורמון אחר על פירוק השומן.
![]() |
#13 | |
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#14 | |
Guest
|
![]() ציטוט:
ותגיד מה יותר מומלץ אינסולין גבוה או נמוך? מה יותר אנאבולי כביכול או שזה לא קשור? |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#16 | |
Guest
|
![]() ציטוט:
ובלי קשר לזה להקפיץ את האינסולין אחרי האימון זה הכרחי כדי לעבור למצב אנאבולי מהמצב הקטבולי של האימון,אז למה לא לשמור על רמות גבוהות כל היום ולהיות כביכול יותר אנאבולי לא? |
|
![]() |
![]() |
#17 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() אני לא מבין את השאלה.
אינסולין, בניגוד לאמונה הרווחת, ממש לא רק "מכניס גלוקוז לתאים". הוא הורמון עם המון אפקטים מעניינים (משפיע גם על חומצות שומן, חומצות אמינו, מאזן אלקטרוליטים, רעב/שובע). בעקרון, בניית שריר לא דורשת רמות גבוהות של אינסולין - אינסולין ברמות צום מספיק בשביל סינתזת חלבון. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Guest
|
![]() ציטוט:
ואם תוכל להביא מאמר\סיכום בנושא הזה יכול להיות מעניין מאוד. |
|
![]() |
![]() |
#19 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() אני עדיין לא מבין את השאלה.
באופן כללי, אנחנו מעדיפים שתהיה רגישות גבוהה לאינסולין שזה אומר שעבור אותה כמות גלוקוז פחות אינסולין יופרש. לאחר אימון ספציפית אנחנו גורמים לעליה חדה יחסית בגלוקוז כדי לשנות את המאזן ההורמונלי. בשאר היום הרמות שלו לא צריכות להיות גבוהות, אין בזה תועלת מיוחדת. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Guest
|
![]() ציטוט:
זאת אומרת שאין הבדל איזה פחמימה נאכל במשך היום?בעל ערך גליקמי גבוה או נמוך הבנתי נכון? |
|
![]() |