ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 13-12-06, 15:41   #1
gps
חבר פעיל

ברירת מחדל עבודה על יד קדמית עם המוט W של הלחיצה צרפתית

אני עובד על היד הקדמית עכשיו בכפיפות מרפקים עם כבל פולי תחתון.. איך זה לדעתכם? (אגב אני עושה בשיטת פירמידה - 3 סטים כל סט מוריד חזרות ומעלה משקלים)
משקולות חופשיות זה פחות כיף

השאלה שלי היא על המוט העקום הזה שעושים איתו לחיצה צרפתית וזה.. הבנתי שגם איתו אפשר לעשות יד קדמית נגיד יושבים שמים את הבית שחי עד המרפקים על כמו משטח כזה בשיפוע שלילי ואוחזים את המוט מלמטה.. מבצעים כפיפת מרפקים.. וחוזרים על הפעולה..
1) האם זה כמו עבודה עם פולי תחתון? או שלעשות את זה עדיין ייחשב כגיוון בתרגיל (יצירת גירוי לשריר)
2) זה טוב? (במוט אי אפשר פירמידה בעיקרון)

3) עוד שאלה.. (יד אחורית הפעם) לעשות יד אחורית בפשיטת מרפקים בפולי עליון יותר קשר כשאוחזים בחבל מאשר במוט.. אז זה עדיף עדיין לשנות לחבל ולהוריד את המשקל במקום להישאר עם המוט על משקל יותר גבוה קצת? (לשם הגיוון)
והאם גם פה זה טוב לעבוד בשיטת פירמידה?
gps מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 13-12-06, 15:50   #2
Yoshi-Moto
IsraelBody VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלYoshi-Moto

שלח הודעה דרך MSN אל Yoshi-Moto

אם אתה רוצה לעבוד על יד קידמית נטו תעשה עם מוט ישר... כמה שכפות הידיים מופנות יותר אחת לכיוון השניה זה יותר דגש על אמות...

ובקשר לשאלה 3- כן זה גיוון טוב תגוון בין מוט ישר למוט V לחבל וכל מיני כאלה
Yoshi-Moto מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 13-12-06, 17:59   #3
יותם טלר
חבר פעיל

כמה דברים:

- אל תתקבע יותר מדי על שיטת הפירמידה, זו נחשבת שיטת אימון מתקדמת שמטרתה ליצור עומס על שריר המטרה, בד בבד עם גיוון בהשוואה לשיטת האימון הקונבנציונאלית. משמע - אין סיבה או הגיון להשתמש רק בה, שלב אותה בנוסף (ובוודאי אל תבחר את התרגילים שלך בכדי שיתאימו לשיטת הפירמידה בלבד...).

- אני אישית חובב גדול של כפיפת מרפק במוט W, ניתן לבצע זאת בספסל פריצ'ר כפי שתיארת או לחליפין בעמידה. בהחלט קיים הבדל בין עבודה בפולי לבין עבודה במוט, מומנט ההתנגדות הינו שונה ( =גירוי שונה עבור השריר) ועבודה במוט W שונה מעבודה בידית הישרה של הפולי (סופינציה מלאה בפולי, לעומת מוט ה-w בו האחיזה היא איפשהו בין סופינציה למיד-פוזישן).

-כאשר אתה מבצע פשיטת מרפק במוט ישר (סופינציה), אתה נעזר גם בשרירי כופפי האמה - וזו הסיבה שאתה עובד עם משקל רב יותר בהשוואה לחבל (מידפוזישן).
זו כשלעצמה אינה סיבה לעבוד בהכרח במוט ישר, אך עצם הגיוון בין התרגילים הינו דבר מבורך.
יותם טלר מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 17-12-06, 12:30   #4
gps
חבר פעיל

תודה רבה (:

אני לא אגיד שהבנתי מילה במילה (סופינציה-מיד פוזישן)
אבל עדיין הבנתי שגיוון תמיד טוב כמו שחשבתי
קיצר היום אני אחליף בע"ה למוט W ביד קדמית, מוט חופשי בחזה, חבל ביד אחורית
(:
gps מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה