|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() מומלץ לפתח סיבולת לב-ריאה טובה לפני שמתחילים באימון ספרינטים (כדי למנוע פציעות ועומס יתר)?
וכשאומרים ריצה ב-60 אחוז מהכוח המירבי - איך אני אמור לדעת באיזה מהירות לרוץ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
גיל:: אמממ תחומי העניין שלי הם:בודיבילדינג, בודיבילדינג, בודיבילדינג, ועוד קצת בודיבילדינג. וגם פוואר ליפט
|
![]() אתה רוצה לשפר את הריצת 100% שלך נכון.? אז למה לרוץ 60%??
אול ילא תרוץ ב100% אבל להתאמן ב90-80 אחוז זה בסדר גמור. חוץ מזה שספרינטים יותר משפרים בחדר כושר עם משקולות מאשר בריצות חוזרות ונשנות |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() ברור שכדאי שיהיה לך בסיס טוב בשביל לא לפגוע בעצמך .. אבל בפועל - ספרינטים זה אנארובי אז אני לא בטוח עד כמה זה יעזור.
בקשר לכח המירבי - לא נתקלתי במושג הזה אפעם בהקשר של ריצות, אלא על אחוז מהדופק המירבי, אם לזה אתה מתכוון, אז הנוסחה היא (דופק מירבי - דופק מינימלי)*אחוז + דופק מינימלי. כאשר את הדופק המירבי ניתן לשער עפ"י נוסחה אחרת (220-גיל, או משהו כזה) \ בדיקות כאלו ואחרות, ודופק מינימלי הוא הדופק שלך על הבוקר.
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() גיימר, אני רוצה להגיע למצב שאני לא מתפרק אחרי 2-3 ספרינטים. פחות חשוב לי להיות מהיר יותר. ה-60 אחוז זה סתם דוגמה, פשוט לא הבנתי את המושג...והתבלבתי בין כח מרבי לבין אחוז דופק מרבי כמו ש-xZiPeR אמר.
סיבולת לב-ריאה טובה יותר תעזור לי בהתאוששות בין ספרינט לספרינט, לא? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
גיל:: אמממ תחומי העניין שלי הם:בודיבילדינג, בודיבילדינג, בודיבילדינג, ועוד קצת בודיבילדינג. וגם פוואר ליפט
|
![]() ציטוט:
אז במקרה כזה, כן, סיבולת לב-ריאה תעזור לך להתאושש מהר, כמו כן סיבולת שרירית |
|
![]() |
![]() |