|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() אהלן, כבר כמה שנים טובות תמיד שהייתי רץ ולשיעורי ספורט הייתי שם ברכיות לברכיים (ככה בזמנו אמר לי האורטופד).. גם בחדר כושר שהייתי עושה לג פרס.., עכשיו אני עושה סקוואט, שביקשתי מהמדריכה לראות אם אני עושה נכון אז בסדר היא בדקה והיא אמרה שעדיף לי לעשות סקוואט ולהתאמן בלי הברכיות כדי שהברכיים יתחזקו ולהוריד מהעומס.. מה אתם אומרים?
עשיתי אימון אחד כזה, זה הרגיש מוזר שחסרה תמיכה אבל לא היה קריטי.. כמובן שתגידו לשאול אורטופד זה גם מה שהייתי אומר אבל שהייתי אצל אורטופד (שכמובן לקח כמה מאות ל10 דקות) הוא אמר שהוא לא יודע מה יש לי בברך (התלוננתי על כאבים במאמץ), אולי כאבי גדילה אולי פיקה לא במקום אולי רצועות קצרות.. מאז שיש לי מדרסים הכאב נעלם אולי אחרי ריצות ארוכות יש, אבל אני לא יודע אם יש את זה לכל אחד ![]() מה אתם אומרים? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() למה יש לך מדרסים? ולמה האורטופד בזמנו המליץ לך על ברכיות?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() מדרסים כי יש לי פלטפוס..
על הברכיות הומלץ לי בגלל בעיה ספציפית אלא נאמר שזה יקל עליי.. ואני די התרגלתי לזה.. משהו כמו לפני 6 שנים היו לי ממש כאבים.. (אז אני מדבר שהייתי אצל אורטופד, הייתי לא מזמן אבל אמר שהוא לא רואה כלום..) אורטופד אחד אמר שזה גדילה, אחד אמר לא לעשות ספורט בכלל ואחד אמר ללכת לחדר כושר כדי לחזק את הברכיים.. מאז הספקתי לשחק טניס תחרותי ובתקופה מסויימת חזרו לי הכאבים.. עכשיו רק בריצות ארוכות או במאמץ יש אבל אני לא יודע אם ככה זה אצל כולם או שרק אצלי.. שאני חושב על זה אני לא מצפה לתשובה אלא רק לדעות כי אי אפשר לאבחן מרחוק כמובן.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() האורתופדים האלה דפוקים או מה? יש לך פלטפוס והם מתחילים לנחש ממה יש לך בעיות ברכיים. יכול להיות שיש לך עוד בעיה ספציפית בברך, אבל כמו שזה נראה לפי הסיפור מקרה שלך, הברכיים כאבו לך בזמן ריצות בגלל הפלטפוס, ואתה עוד אמרת שאחרי ששמת מדרסים הכאבים נעלמו, ולכן זה מצביע על הפלטפוס כבעיה לכאבי הברכיים.
יש לי הרגשה שהברכיות האלה מיותרות, אתה רק צריך להישאר עם המדרסים, כי מה שקורה בפלטפוס, בגלל שהקשת בכף הרגל משתטחת, הקרסול נכנס פנימה, האצבעות יוצאות החוצה, הדבר הזה יוצר שרשרת של פגיעה אנטומית עד לאגן כולל הברך. כל התמיכה של הגוף על כף הרגל נפגעת כתוצאה מזה. אני כמובן לא יכול להמליץ לך להוריד את הברכיות, זאת רק דעתי. דבר נוסף, לברכיות יש חיסרון נוסף בכך שהן מאפשרות לך להרים משקל יותר גבוה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() צודק.. מוזר שלא היו לי גם כאבים (טפו טפו) בגב התחתון בלי המדרסים..
בכל מקרה נראה לי אני אתחיל להתאמן בלי ברכיות.. אוריד משקל ונראה מה קורה.. ד"א אני מכור למדרסים אין מצב שאני יכול עכשיו ללכת עם נעל בלי מדרסים.. בקיץ גם אני עם נעליים חח Thanks |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() אני הייתי פחות או יוןתר במקרה שלך רק פחות חמור.
התחלתי לעשות סקוואטים ואחרי חודש חודשיים היו לי כאבים בברך ובשריר פושט הירך (או משהו כזה אני לא ממש יודע איזה) לפני חודש +- התחלתי עם המדרסים ואין כבר כאבי ברכיים בכלל ושאני מבצע סקוואט הרגליים לא נכנסות פנימה. בנוגע לברכיות, תתחיל כמו שאמרת ממשקל ממש נמוך ותעלה לאט לאט. לדעתי אם תעשה עם ברכיות השרירים סביב הברכיים לא יתחזקו וזה יהיה חבל.. |
![]() |
![]() |