|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() אמיוני כוח מעלים לך הרבה מאסה יעני מנפחים?
1-6 חזרות יעני.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() אם עובדים נכון ואוכלים מספיק, אז בהחלט אפשר לעלות במאסה מאימונים של חזרות נמוכות.
![]() |
![]() |
#3 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
עוסק ב:: מנגן על עצבים בחסד עליון
חדר כושר: נאוטילוס
|
![]() אני מאמין שכן
הסיפורים הידועים על באדיבילדרים שאת רוב המסה שלהם בנו באימוני פאוורליפטינג מסתובבים כמו אש בשדה קוצים בסופו של דבר ? שריר גדל מהיסתגלות לעומס ,כאשר נותנים לו את התנאים הנכונים ( תזונה נכונה ומנוחה מספקת ) ,אני לא רואה חשיבות מיוחדת לטווח החזרות שבו עובדים . מעבר לכך ,תרגילים בסיסיים שמשלבים גיוס יחידות מוטוריות מירבי (סקוואט ,דד ליפט וכו' ) בעייני לנצח יהיו יותר אפקטיביים מתרגילים מבודדים.
![]() |
#4 | |
מה חברה שלך עושה איתך?!- חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() בקצב ממוצע, מתחת ל5 ,תראה הרבה פחות תוצאות לטווח הקרוב. לטווח הרחוק זה תלוי גם בשאר גורמים ובעיקר בטווח שיעשה אותך חזק יותר לבסוף.
אבל, 5 ו6 יותר יעילים לדעתי מ10 ו12 ,בפרט אם אתה בוחר להתקע על טווח אחד. בכל אופן ,כל הרעיון הזה של המיון לפי טווח החזרות, לא נכון מבחינה עקרונית. אני יכול לקחת Rm10 לעבוד לאט מאוד ולסיים 5 חזרות ולקחת Rm13 ולעשות 10 חזרות. צריך להסתכל על זה דרך אחוזים מה 1rm וכמה זמן המשקל נשאר תחת העומס, כשדגש באיטיות על החלק האקצנטרי יותר יעיל מהקונצנטרי(ומההגיון שלי גם החזקה סטטית אמורה להיות, אבל כרגע ,אני לא מכיר משהו להסתמך עליו). אני יכול להבטיח לך למשל ,כמעט בודאות, שסט שבו תצליח להשאיר לך Rm5 פי 2 יותר זמן מעל העומס מב5 חזרות רגילות לכשל, יהיה לבדו יותר יעיל מסט ל5 ומסט ל10 ,בהנחה שלא תגיע באותו אימון, לאימון יתר. זה לא לגמרי נכון לטווח הרחוק, כי אם תתיש את עצמך יותר מידי ותפגע ביכולת של מערכת העצבים לשמור ולשפר את משקלי ההרמה לאורך תקופות ארוכות יותר, תעצר בסוף. אבל באימון נתון אחד, כשמגיעים לכשל ואחר כך עושים deload להקלה ,לדעתי, אפשר לעבוד כך.