|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() מוקדש לכל אותם נובים סקפטים שמקשיבים לסבא וסבתא שלהם.
האם הרמת משקולות עלולה לעצור את הגביהה ? אני מקבל את השאלה הזאת כל הזמן: "אני בנעוריי ואני רוצה להתחיל להרים משקולות. אבל מישהו סיפר לי לאחרונה שהרמת משקולות יכולה לעצור לי את הגדילה. האם זה נכון?" נראה שהמיתוס הזה לעולם לא ימות. אבל אנסה שוב פעם להרוג אותו. הדעה שהרמת משקולות עוצרת את הגדילה היא כולה מיתוס. היא לא עצרה את הגדילה של שאקיל אוניל, דיוויד רובינסון, קארל מאלון, מייקל ויק, וכו'. הם כולם התחילו להרים משקולות בגיל צעיר מאוד, וכולם נהיו מעל ל1.80 וכוכבי ספורט מקצועני. דייב דרייפר וארנולד שוורצנגר התחילו להרים משקולות מגיל צעיר מאוד, והם שניהם 1.86 ומעלה. לו פריגנו התחיל להרים משקולות בגיל 14, בגובה 1.75, והגיע לגובה 1.95 – גבוה יותר מכל בנאדם במשפחה שלו ! אז התשובה היא לא, הרמת משקולות לא עוצרת את הגביהה, או כל סוג אחר של גדילה, לצורך העניין. אין שום הוכחה מדעית התומכת בטענה זו, למעשה, ספרים כמו הספר הרוסי, "בית ספר לגביהה", ממליצים על הרמת משקולות לצורך גירוי לגדילה. מחקרי אימוני המשקולות האחרונים שנעשו על נערים הראו רק השפעות חיוביות. אציין גם שפעילויות כמו ריצה וקפיצה מפעילים כוח על הגוף אשר פי 6 עד 8 ממשקל הגוף של המתעמל. הלחץ המופעל על הרגליים ועמוד השדרה גדולים בהרבה בריצה וקפיצה מאשר הם אי פעם יהיו בסקוואטים או לחיצות צבאיות. לא רק שאימוני משקולות נכונים לא יעצרו את הגדילה, הם מאפשרים לנערים לגדול עם שרירים ועצמות חזקים יותר, ביחד עם אורח חיים בריא יותר. זה גם לבטח עוזר לכל ספורט אחר בו הם משתתפים. למרות שאימוני משקולות נכונים לא יבלמו את הגדילה, הסכנה לאירועים ופציעות היא בדיוק כמו בכל דבר אחר. אם יש לכם הדרכה נכונה, ותוכנית מאורגנת היטבה, הסיכויים לכך הם נמוכים מאוד. חשוב מאוד ללמוד את הבסיס לאימוני משקולות ולקבל אישור רפואי מהרופא שלך לפני שאתה מתחיל. צריך לשים לב בזהירות לצורת האימון, ולא להשתמש ביותר מדי משקל או יותר מדי לחץ על המפרקים. זה עדיין נכון, עבור כולם כמובן, בלי קשר לגיל, ואף אחד לעולם לא צריך לנסות להרים יותר משקל ממה שהוא מסוגל להרים, אחרת פציעה עלולה להופיע. טכניקה נכונה תפחית כל סכנה לפציעה ותפתח כוח ביעילות גבוהה יותר מאשר אימון עם טכניקה לקוייה. היתרונות הגדולים ביותר והסכנות הפחותות ביותר יתקיימו בין 8 ל15 חזרות עם משקל נתון לפני שומסיפים עוד מעט משקל. זכרו שאם אתם הולכים להתאמן בקביעות, תמיד תעשו חימום ולאחריו מעט מתיחות. לאחר האימון קחו לעצמכם 5-10 דקות להתקרר ולעשות עוד קצת מתיחות מתונות. מחקרים הראו שאנשים המתחממים ומתקררים בצורה מתאימה, חוו הרבה פחות פציעות. מקור: http://www.trulyhuge.com/news/tips63iq.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() ארנולד שוורצנגר 1.86?
הוא לא אמור להיות גמד? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() כבר נכתבו המון מאמרים בנושא אבל תודה על ההשקעה בכל זאת
![]() ![]()
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() תודה רבה!
![]()
![]() |
#6 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() אפשר להוסיף את הדוגמא של ארנולד לסטרואידים אצל צעירים , יש מיתוס שאומר שהוא פוגע בגביהה אבל תראו את השוורצנגר התחיל בגיל 15 והיום מטר 88
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
אזהרה חמורה - שפה בוטה ושאינה הולמת
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() תירגום מעולה =]
מוניטין! :p |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() יש הרבה כתבות ומאמרים בנושא שאימון משקולות לא עוצר את הגביהה או מעכב אותה, חבל שהמיתוס הזה הוא מיתוס מספר 1 שקיים בנוגע לפעילות בחדר כושר. עצוב.
![]() |
#11 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
מושעה
|
![]() אחלה מאמר. ומנוסח טוב!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() תירגמת טוב..מוניטין..
מה באמת עם מתחיות גמני קראתי איפשהו שבתחילת אימון יכול לפצוע..מישו יודע על זה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
מה חברה שלך עושה איתך?!- חבר יהלום
|
![]() חח סוף סדוף אני יביא לחבר שלי הוחכה!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר פעיל
|
![]() מצטער לצנן תהתלהבות אבל זה כולה מאמר שכל ילד יכול לכתוב, "תסתכלו על שאקיל אוניל הוא ענק",זה ממש לא הוכחה,ואפילו לא מתקרב להוכחה.
מאמר נחמד שנועג "להסיר" חשש מאנשים בכך שהוא משתמש בדוגמאות יפות,ובהסברים נחמדים. לא משהו מיוחד ורציני שאפשר להתייחס אליו כאסמכתא.
limits are self-imposed. You have yet to realize your full potential so you really don’t know what your limits are. When you change the way you train, you change your limits. Even if you plateau in your lifts there are ways to bust a plateau. If you continue to make progress, then you have yet to hit your limit. Open your mind to what is possible. Let your body tell you what is possible and leave your mind out of it. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
|
![]() תודה על המאמר,שמח שההורים שלי לא יודעים שמשקולות עוזורת לגביה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |