|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() היי, רציתי לדעת מהם ההבדלים בין שתי צורות העבודה והאם יש לכך השפעה רבה כל כך?
אני אסביר את הדילמה: אני מתאמן ועובד בצורה נכונה (איטית), אני משתדל לדאוג כמעט בכל תרגיל ששלב ה"עלייה" (לדוגמא בכפיפות מרפקים) יהיה 2 שניות והשלב האקצנטרי יהיה 3 שניות. בדרך הזאת לקראת ה-2-3 החזרות האחרונות אני מרגיש שהשריר עומד להתפוצץ (ואני מרגיש טוב עם זה). הקטע הוא שככה אני עושה ברוב התרגילים ואני לא ממש עולה במשקלים בזמן האחרון, בקושי אם בכלל. אומנם יכול להיות שיש משפיעים אחרים (כגון: תזונה לקויה ועוד...), אבל לצורך העניין בואו ונגיד שהעבודה האיטית הזאת היא זאת שעצרה את העלייה במשקלים. האם עדיף (וגם בכלליות) לעבור לעבודה מהירה עם יותר משקל? ואני לא מתכוון לצ'יטינג-להשתמש בגב בשביל כפיפות מרפקים וכו'- אלא רק במקום ש"העליה" תיקח 2 שניות ושלב ה"ירידה" יקח 3 שניות, שזה יהיה קצר יותר, לדוגמא שניה עליה ושניה ו2 שניות ירידה. אני תמיד רואה בכל הסרטונים של מפתחי הגוף שהם עובדים מהר ומתפתחים, אבל מצד שני פעם קראתי איפשהו שהם רק עובדים ככה מהר בשביל הפוזה כשמצלמים אותם ואין לקחת מהם דוגמא ולהתאמן בדרך שהם מתאמנים. אבל מצד שני, הורדתי כמה סרטונים שמראים איך לעשות תרגילים (אני חושב שמפה הורדתי של אחד שקוראים לו מיילו או משהו כזה, ועוד כמה סרטונים שקיבלתי במתנה ב Dvd שמראים איך לאמן את הידיים) ושם גם, האיש שמסביר איך להתאמן, אומנם עובד קצת יותר לאט ממפתחי הגוף שעובדים ממש מהר, אבל הוא עדיין עובד גם קצת מהר ולא 2 שניות עליה ו3 שניות בירידה. בת'כלס, לפי מה שהבנתי עד עכשיו, זה לא מדע מדויק, אבל האם יש משהו שאתם ממליצים עליו? המומחים כאן, איך אתם מעדיפים לעבוד? האם השיטה שאני עובד בה עכשיו טובה? או שעדיף לי להעלאות קצת את המשקלים בהכל ולקצר קצת בזמן העבודה של כל סט? מחכה לתשובה, רועי. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
![]() IsraelBody's VIP?
|
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() בגלל סיבות אחרות.
מבקש לענות לנושא. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() היי,
צילמתי לך שתי טבלאות של משתני האימון, בהקשר לשאלה שלך, תשים לב לזמני קצב החזרה הנמצאים בטבלא. מה שאתה רואה ביוטיוב כגון בודיבילדרים שעובדים במהירות כזאת או אחרת תתעלם, לפעמים הביצועים שם יכולים להיות לקויים בכל קנה מידה או לחילופין בסדר, אבל אתה לא יודע בדיוק על איזה רכיב כוח הם עובדים בדיוק, ואת כל הסיפור שמאחורי הצילומים ואין סיבה לחקות אותם. ![]() Shot at 2007-07-25 ![]() Shot at 2007-07-25
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() זאת הסיבה שרשמתי שבחיים לא אחקה אותם ואני מעדיף לעבוד בצורה איטית.
אבל הקטע הוא שגם בסרטונים (לא של יוטיוב) של דיסקי DVD שעולים כסף ומלמדים אותך איך להתאמן, המאמנים מראים את התרגיל ולא עובדים כל כך לאט, בגלל זה מלכתחילה פתחתי את האשכול ואני מצפה לעוד תגובות. תודה ran_z |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() רן מאיפה מה שהבאת?
![]() |
#7 |
חבר פעיל
כללי:: אני מתאמן קבוע כבר כמה שנים
עוסק ב:: תלמיד בתיכון
חדר כושר: חסוי
|
![]() טבלאות נחמדות אבל בשניה לא הבנתי משהו בשניות מנוחה בהיפרוטרופיה.
20-30 שניות או 30 שניות עד 2 דקות??? ובקצב חזרה שם שינו את זה .למה?
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() גם לי 4 שניות חזרה נשמע קצת הרבה, אבל שוב אז יכול להיות שמה שאני עושה עד עכשיו זה טוב.
אני עובד באמצע 3-1-2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() רגע אז אפשר לשפר כוח מתפרץ מאימון משקולות?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
#11 |
חבר פעיל
|
![]() כן? אז איך אני משפר כוח מתפרץ ברגליים?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() תעבוד לפי ההרגשה שלך. אל תאלץ את עצמך לעבוד לאט, ומצד שני תשמור על תנועה מבוקרת תחת שליטה (כלומר לא להפיל את המוט בחזרה האקצנטרית בלחיצות חזה למשל).
ככל שתעבוד יותר לאט, אמנם ה- Tut (זמן תחת עומס) יגדל, אבל אל תשכח שזה גם גורם ישיר להפחתה במשקלי העבודה, מה שאומר ירידה בעצימות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() אמרתי ברגליים
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
![]() ההודעה הופנתה לפותח האשכול.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ולמי שפרסם את הטבלה ...יש מצב אתה מסביר קצת? ונותן לינק להוריד אותם כי קצת קשה להסתכל ככה...תודה
![]() |
![]() |
#16 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אתה "תרגיש את השריר" כמו שעבדת עם אותו משקל ואפפילו יותר |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
חבר פעיל
כללי:: רגוע עד לקריזה
עוסק ב:: עצמאי
חדר כושר: כרגע,מחוץ להישג ידי...
|
![]() גם אני מצטרף לשאלה וגם לא הבניתי ?
לגדילה במסה עדיף כיווץ מהיר והרפיה איטית או לא ?
![]() |
#18 | |
|
![]() ציטוט:
ככל שהזמן תחת העומס גבוה יותר, יותר חומצות חלב ישתחררו ולכן תחושת השריפה תהיה דומיננטית יותר. זה יכול להיווצר ממעט חזרות איטיות, או הרבה חזרות מהירות. לצורך העניין, תנסה לעשות סט של 100 חזרות עם משקל מתאים, אני מבטיח לך שאתה תרגיש את השריר כמו שהרבה זמן לא הרגשת. האם זה אומר בהכרח שעבודה עם 100 חזרות יעילה? התשובה היא כמובן - לא. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
חבר פעיל
|
![]() הטבלות מוינגיט זה בטוח!
כי אני לומד בדיוק אותו דבר ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
רק תגיד לי אם הבנתי נכון, הכוונה ב 2:1:2 זה להרים במשך 2 שניות, להשאיר במשך שנייה, ולהוריד במשך 2 ?
![]() |